Szakértői vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázati kiírásainak tervezetét.

Szakértői egyeztetésen az első pályázati kiírások

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szakértői vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázati kiírásainak tervezetét.
Szakértői egyeztetésen az első pályázati kiírások, NFÜ, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Magyarország Fejlesztési Terv


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázati kiírásai 2007. január 30-án jelennek meg: a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében a „Vállalati technológia fejlesztés” és a „Munkalehetőség teremtő beruházások támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben” címmel, valamint a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében a „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára”. Emellett a TÁMOP forrásaiból is folytatódnak az alacsony képzettségűeket támogató "Lépj egyet előre” című központi program képzései. Ezek a pályázati kiírások a társadalmi egyeztetések során véglegesített operatív programok és az ideiglenes akciótervek alapján készültek. Az NFÜ a pályázati kiírások tervezetét még a hivatalos kiírás előtt meg kívánja vitatni az érintett társadalmi csoportok képviselőivel. Az NFÜ honlapján most közzétett pályázati anyagok tehát előzetes felhívások, azok véleményezésére az Ügynökség 22 szervezetet kért fel, ezen szervezetek listája alább található meg. A véleményezésre meghívott szervezeteket egyben arra is felkérjük, hogy fogadják be a kisebb testületek, egyesületek, vállalkozások véleményét illetve a területüket érintő egyéni javaslatokat. A felkért szervezetek január 18-án 10 óráig küldik meg az általuk kialakított, illetve összegyűjtött és becsatornázott javaslatokat az Ügynökség illetékes munkatársaihoz. A felmerült javaslatok kétoldalú megvitatására január 22-én fórumokat rendezünk. Az összegyűlt és megvitatott véleményeket az NFÜ január 29-ig feldolgozza, ezt követően a véglegesített pályázati kiírást honlapunkon tesszük közzé.

Mint arról korábban hírt adtunk a Kormány megbízásából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2006. december 20-án benyújtotta az Európai Bizottságnak az Új Magyarország Fejlesztési Terv 15 operatív programját. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv bizottsági értékelő szakasza 4 hónapig tart, de az Európai Bizottság már visszaigazolta, hogy befogadta az operatív programokat, és azt is, hogy ezzel az uniós szabályok szerint 2006. december 20-ától megnyílt a lehetőség a közösségi források lehívására és egyes pályázatok januári kiírására.

A véleményezők listája és a pályázatok tervezetei a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján tekinthető meg (www.nfh.hu).

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Karolina (K 9301)

Takarmányborsó Cél: zöld- és magtermés Leírás:A mag kerek alakú, sárga. Levélkés... Tovább

ciklon

1. (met.) Olyan légköri képződmény, amelynek a belseje felé haladva a légnyomás fokozatosan... Tovább

Tovább a lexikonra