Éjszakai kert létrehozása

hirdetes

Mi kell egy éjszakai kerthez?

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Éjszakai kert létrehozása

Az éjszakai kert illata

Néhány növény, amelyek beporzását éjszakai rovarok végzik, sötétedés után erősebb illatot áraszt magából, hogy a beporzók rájuk találjanak. Ha szeretnéd éjszaka is illatossá tenni kertedet, akkor ilyen növényekre lesz szükséged. A nagy csodatölcsérek azon növények közé tartoznak, amelyek csak éjszaka nyílnak ki. Ezek a virágok akkor kezdenek el nyílni, amikor este a hőmérséklet csökkenni kezd. A virágok reggel elhervadnak, de már aznap este újak nyílnak majd a helyükön, így minden este más és más színkavalkádot mutatnak be.

A már említett éjszakai lángvirág szintén este kezdi el szétnyitni kívül piros, belül fehér virágait. A parlagi ligetszépe ugyancsak este virágzik, ráadásul kellemes illatot is áraszt magából. A fehér mécsvirág és a görögviola is ebbe a kategóriába tartoznak. Néhány virág nappal nyílik, de éjszaka válik igazán illatossá. Ilyenek a petúniák, a japán lilaakácok, a jázminok, a liliomok és a loncok is.

hirdetes

Nappali élet az éjszakai kertben

Egy éjszakai kert nem csak naplemente után kell, hogy csinos legyen – sokat tehetsz azért, hogy minden napszakban jól mutasson. Egy fehér és fakó színű virágokkal teli kert közönséges, egyszínű, unalmas lehet nap közben, ezért érdemes egy jó adag színes szirmú virágot is telepíteni közéjük, hogy nappal is élvezetes legyen a kert felfedezése (persze fordítva is csinálhatod – több színes virág között néhány fehérebb, éjszakára).

hirdetes

A lehetőségeknek itt csak kreativitásod szabhat határt – kialakíthatsz egy színes virágokkal teli ágyást, amelyet aztán ezüstösen csillogó levelű, vagy fehér virágokkal díszített növényekkel vehetsz körül. Játszhatsz a magasságokkal is, és ízlésesen egymás elé helyezhetsz alacsonyabb és magasabb virágokat, vagy használhatsz felfuttató rácsot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

További cikkek ebben a témában


gyomorrepedés

lóban és nyúlban gyakori; elsőrendű oka a gyomorkitágulás, de kiválthatja az is, ha a ló... Tovább

Csávázó Cruiser 70 WS

Por alakú rovarölő csávázószer.Hatóanyag: 700 g/kg tiametoxamFelhasználható: a cukorrépa... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert