Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá

hirdetes

VM: együttműködés a Kárpát-medencei magyar gazdákkal

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a szerbiai Bácskossuthfalván egy szakmai konferencián.

Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint az államtitkár hozzátette: az országban értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítása a cél.
    Budai Gyula ismertette:, a Darányi Ignác Terv a célok megvalósításához hét területen 43 nemzeti stratégiai és 8 térségi programot nevesít, amelyek között szerepel a "Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal" című fejezet is.
    Bácskossuthfalva az első helyszíne annak az előadássorozatnak, amely az EU-tagságra készíti fel a délvidéki magyar gazdákat. A VM szakértői a Közös Agrárpolitika (KAP) célkitűzéseiről és azok megvalósítási lehetőségeiről adtak tájékoztatást az érdeklődőknek.
hirdetes
    A gazdák egyebek mellett megtudhatták, hogyan kérelmezhetik az uniós támogatásokat, milyen feltételek teljesítése esetén jutnak a pénzhez, milyen ellenőrzésekkel és esetleges szankciókkal kell szembenézniük a támogatások nem megfelelő felhasználása esetén.
hirdetes
    A szaktárca az uniós tagságra felkészítő konferenciát megelőzően is szoros kapcsolatot ápolt a határon túli magyar gazdákkal. A múlt év februárjában megállapodást kötött a határon túli magyarság képviselőivel, ezt követően kerekasztal megbeszéléseket szervezett, amelyek során a mezőgazdaság területén felmerülő gondok megismerése és megoldása volt a cél - áll a közleményben.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

kemolitotróf szervezetek

azok az alacsonyabb rendű, főleg a mikroorganizmusok csoportjába tartozó élőlények, amelyek a... Tovább

bála

szalma v. széna összepréselésével előállított, rendszerint tégla v. henger alakúra... Tovább

Tovább a lexikonra