Az Egerszalóki sódomb bemutatása

hirdetes

Az Egerszalóki sódomb

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egerszalók és környéke

Egerszalók környéke

Ha már Egerszalókon jártunk, akkor természetesen ellátogattunk Egerbe illetve Szépasszonyvölgyébe is. Egerben eltöltöttünk egy hangulatos délutánt, sétáltunk a csodálatosan szép Dobó téren és természetesen a világhíres Egri várat is megtekintettük. Mindenkinek ajánlom, a következő nyaralás alkalmával több időt fogunk itt eltölteni, mert egy délután sajnos kevés.

Szépasszonyvölgye viszont már egészen más, itt elég egy délutánt eltölteni, ugyanis bármerre nézel, csak bort látsz, és ha bort látsz, akkor kóstolni kell! Mi is így tettünk, a végére elvesztettem a fonalat, szóval nem tudom, hogy pontosan hány pince van, én 26-ig jutottam el, utána már nem néztem.

hirdetes

Ami tudni kell az az, hogy a borok isteni finomak, nem túl drágák, a zsíros kenyér pedig mennyei, mindenkinek ajánlom! Jól sikerült kirándulás volt, sajnos mi csak három napra tudtunk elszakadni, ha tehetitek, akkor töltsetek el itt legalább egy hetet! 

hirdetes

Egerszalók község

Maga Egerszalók egyébként a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében található, Egertől mindössze 6 kilométerre. A településen 2000 ember él, legfőképpen természeti képződményeiről, finom borairól, vizéről ismerik az idelátogatók.

Egerszalók kaptárkövek

Egy kicsit nehezen találtuk meg a Betyárbújó kaptárkövet, de megérte megkeresni! A kaptárkövekről tudni kell, hogy valószínűleg a vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványaik. Egyes elképzelések szerint a kaptárköveket barlanglakásként használták, mivel sok helyen találtak cserépedényeket is. Mások szerint viszont a kaptárkövek belsejébe helyezték hamvasztás után az elesett vezérek holttestét. Bárhogy is van, nagyon szép a Betyárbújó kaptárkőnél a kilátás, és ha megszomjazunk a nagy túra alatt, akkor a tőle 100 méterre lévő borkimérőknél megpihenhetünk! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

radioaktív hulladék

olyan folyékony v. szilárd —>hulladék, amely —>radioaktív sugárzásra képes, és... Tovább

77/2006. (XI. 3.) FVM rendelet

a vágóállatok levágásának és leölésének állatvédelmi szabályairól szóló 9/1999. (I.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek