notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Görögdinnye kiválasztása

Hirdetés

Válassz jó görögdinnyét, mutatom, mire kell figyelned!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Válassz jó görögdinnyét

Magyarországon termesztett görögdinnyefajták

Évszázadokkal ezelőtt kialakult a sajátos magyar igény a kiváló minőségű, vékony héjú, vérvörös hússzínű, apró magvú fajták iránt. Sokat vitatott kérdés a termés nagysága. Korábban a nagy termésű fajták (Hevesi, Csányi, Marsowszky stb.) voltak divatosak. Az 1960-as évektől a kisebb terméseket fejlesztő fajtatípusok kerültek előtérbe (Szigetcsépi 51 F1, Hevesi FUTO F1 stb.) A jelenleg termesztésben lévő fajták választéka általában megfelel a különböző termesztéstechnológiai változatok diktálta igényeknek. Hiányoznak az egészen kis testű (1–2 kg/db), hajtatható fajták.

 

Nem a méret a lényeg!

Hirdetés

A legtöbben úgy gondolják, hogy minél nagyobb a dinnye, annál jobb…Ez viszont egyáltalán nem így van! Érdemes inkább a köztes megoldást választani, és egy közepes méretű dinnyét választani, méretét tekintve viszont próbáljuk a legnehezebbet kiválasztani a közepesek közül!

 

Folt a dinnyén

Keresd minden esetben a sárga foltot! Ez ugyanis nem rossz, teljesen természetes módon keletkezik, ott alakul ki, ahol a dinnye a földdel érintkezett. Ráadásul minél nagyobb ez a sárga folt, annál jobb, mivel ha nagy folt van a dinnyén, az azt jelenti, hogy elegendő időt töltött a dinnyeföldön és volt ideje arra, hogy tökéletesen megérjen! 

Hirdetés

 

Valóban jó a kopogtatás?

Ugye te is azzal kezded a választás, hogy megkopogtatod a dinnyét? Tudod egyáltalán, hogy milyen hangot kell hallanod? Ahogy tapasztaltam, az emberek 50 százaléka tudja, milyen a tökéletes görögdinnye hangja! Szóval a kopogtatás természetes jó, de nem árt tudnunk, mit kellene hallanunk…

 

A görögdinnye akkor kiváló, ha kongó hangot ad ki, amikor megkopogtatjuk, és egy kicsit visszhangzik is. Ha tompa hangot hallunk, valószínűleg kásás a belseje, tedd is vissza!  Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, szinte biztos lehetsz abban, hogy tökéletes görögdinnyét fogsz vásárolni! 

Út a kerthez

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
268 681
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 511 802
Közösség

Tamási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tamási Szabadság u. 54. 7090 Magyarország Tovább

angóraszőrzet

bizonyos fajokon (nyúl, kecske, tengerimalac, macska) előforduló, a fajra jellemző méretnél... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek