Ezért hasznos a csipkebogyó

hirdetes

Csipkebogyó jótékony hatása

Bogi

Mindenki ismeri a csipkebogyót, de leginkább a C-vitamin tartalmáról, pedig rengeteg jótékony hatása van még az egészségünkre. Cikkünkből most kiderül, hogy mi mindenre jó még a csipkebogyó.

Csipkebogyó

Fontos szerepe van a bőrápolásban

 

A csipkebogyóolaj serkenti a bőr kollagéntermelését és csökkenti a hajszálerek törékenységét, ezáltal késlelteti a bőr öregedését. Leégések kezelésére használják, de csökkentheti a hegesedést a seb kalakulása után is. Gyakran megtalálható a testápoló termékekben.

 

 

Segít a vércukorszint szabályozásában

 

A csipkebogyópép nagyon hasznos a cukorbetegek számára is, mivel erősíti az immunrendszert és szabályozhatja a vércukorszintet.

 

 

Erősíti a vérfalakat

 

Szabályozza az erek áteresztőképességét, érszűkület, továbbá érelmeszesedés megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmazható.

 

 

Támogatja az immunrendszert

hirdetes

 

A csipkebogyó bővelkedik C-vitaminban, ezért vétek lenne nem ezt a növényt felhasználni szervezetünk C-vitamin-szükségletének pótlására a téli időszakban. A C-vitamin fokozza a szervezet védekezőképességét a különböző betegségekkel és fertőzésekkel szemben, fontos szerepet játszik az oxidatív folyamatok szabályozásában. A növény A-, B1-, B2-, E-, P- és K-vitaminban, vasban, magnéziumban, aminosavakban, pektinben, flavonoidokban, szerves savakban, karotinoidokban, polifenolokban és illóolajokban is gazdag.

 

 

Hatással van az ízületekre

 

A csipkebogyó tea rendszeres felhasználása csökkenti az ízületi fájdalmakat, továbbá a gyulladásokkal összefüggő duzzanatokat is enyhíti. Az ízületi gyulladások gyógyszeres kezelése mellé ajánlani szokták a fogyasztását.

hirdetes

 

 

Gazdag antioxidánsokban

 

Az antioxidánsok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vegyületek. Megkötik a szabad gyököket, amelyek súlyos betegségek kialakulásában játszanak szerepet. Ezek közé tartozik a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák. A csipkebogyó magas antioxidáns tartalmú, különösen a friss bogyók.

 

 

 

A következő oldalon találsz néhány receptet is csipkebogyóból!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tessedik Sámuel Fõiskola

Fõiskola A Tessedik Sámuel Fõiskola mezõtúri székhelyû Mezõgazdasági Fõiskolai Kara a... Tovább

heterózishatás

az ivadékok egy vagy több tulajdonságban felülmúlják a megfelelő szülői tulajdonságok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek