Az egyik legjobb dolog a csemegekukorica!

Mire jó a csemegekukorica?

AN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A világ egyik legfantasztikusabb ténye, hogy létezik csemegekukorica, mostani cikkemben elmondom, hogyan tudjátok sikeresen felhasználni ezt a csodát!

Mire jó a csemegekukorica?

A csemegekukorica tápértéke

A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata vagy Zea mays var. rugosa ) a kukorica (Zea mays) emberi fogyasztásra termesztett változata. Akár főzve, párolva, grillezve, vagy bárhogyan máshogy elkészítve szereted a csemegekukoricát, íze semmi máshoz nem hasonlítható.

A szemek kevés zsírt és kalóriát tartalmaznak, de sok bennük az értékes rost, és tele vannak vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal.

A csemegekukorica továbbá remek ferulasav-forrás és karotinokat (lutein és zeaxantin) is tartalmaz. Kifőzve antioxidáns hatásai is serkenthetők – egy kutatás szerint 25 percig 115°C-on főzve 44%-kkal aktívabbá válnak a csemegekukoricában található antioxidánsok, a ferulsav-tartalom pedig 550%-kkal nő, azonban a C-vitamin szintje 25%-kal csökken.

Pattogatni

Ha saját pattogatott kukoricát szeretnél, akkor várj a szüreteléssel, míg a kukoricaszemek megkeményednek, és a csuhéjuk ki nem szárad. Távolítsd el a csuhét, és akaszd ki a csöveket egy műanyag hálótáskába egy meleg, jól szellőző helyen. Néhány hét elteltével távolítsd el a magokat a csőről úgy, hogy kettőt egymásnak dörzsölsz egy vödör felett. A magokat egy légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárold.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-05

A paprikanövények trágyázása a bőséges betakarítás érdekében

Ez a titka a bőséges paprika termésnek, mutatjuk a legfontosabb tippeket és tanácsokat, amik segítenek neked is a legjobb paprika elérésében idén nyáron!

2024-06-05

Paprika betakarítása: mikor és hogyan szedjük a paprikát?

Hogyan és mikor kell betakarítani a paprikát? A mostani cikkünkben választ kapsz erre a kérdésre és tanácsokat is a paprika felhasználáshoz a konyhában!

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Irma (2798/01)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Sziklevél alatti szárrészének antociánossága közepes.... Tovább

Flämingsstern

Tavaszi zab Cél: élelmiszer és takarmány Leírás:A fajta növekedési típusa korai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Zöldség