Mire jó a csemegekukorica?

Mire jó a csemegekukorica?

A világ egyik legfantasztikusabb ténye, hogy létezik csemegekukorica, mostani cikkemben elmondom, hogyan tudjátok sikeresen felhasználni ezt a csodát!


Mire jó a csemegekukorica?

A csemegekukorica tápértéke

A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata vagy Zea mays var. rugosa ) a kukorica (Zea mays) emberi fogyasztásra termesztett változata. Akár főzve, párolva, grillezve, vagy bárhogyan máshogy elkészítve szereted a csemegekukoricát, íze semmi máshoz nem hasonlítható.

A szemek kevés zsírt és kalóriát tartalmaznak, de sok bennük az értékes rost, és tele vannak vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal.

A csemegekukorica továbbá remek ferulasav-forrás és karotinokat (lutein és zeaxantin) is tartalmaz. Kifőzve antioxidáns hatásai is serkenthetők – egy kutatás szerint 25 percig 115°C-on főzve 44%-kkal aktívabbá válnak a csemegekukoricában található antioxidánsok, a ferulsav-tartalom pedig 550%-kkal nő, azonban a C-vitamin szintje 25%-kal csökken.

Pattogatni

Ha saját pattogatott kukoricát szeretnél, akkor várj a szüreteléssel, míg a kukoricaszemek megkeményednek, és a csuhéjuk ki nem szárad. Távolítsd el a csuhét, és akaszd ki a csöveket egy műanyag hálótáskába egy meleg, jól szellőző helyen. Néhány hét elteltével távolítsd el a magokat a csőről úgy, hogy kettőt egymásnak dörzsölsz egy vödör felett. A magokat egy légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárold.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


vészreakció (alarmreakció)

A szervezetet ért megterhelő ingerek következményeként lép fel; fokozódik a ->mellékvese... Tovább

levéltrágyázás (lombtrágyázás)

a növények az oldott tápanyagokat nem csupán gyökereiken, hanem - kisebb mértékben -... Tovább

Tovább a lexikonra