CORDOBA silók

hirdetes

Épülnek a CORDOBA silók

Sándor Ildikó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az Mg. ALBA-AGRO Kft. meghívására ebben a hónapban is meglátogattunk egy silótelepet, ahol a kukoricabetárolás kellős közepén érkeztünk a spanyol CORDOBA technológiájú silók építésének helyszínére, a Fekete & Fia Kft. kislángi telephelyére.
CORDOBA silók

Az Mg. ALBA-AGRO Kft. meghívására ebben a hónapban is meglátogattunk egy silótelepet, ahol a kukoricabetárolás kellős közepén érkeztünk a spanyol CORDOBA technológiájú silók építésének helyszínére, a Fekete & Fia Kft. kislángi telephelyére.


A vállalkozás közel száz kilométeres körzetben nyújt segítséget a kistermelőknek, családi gazdálkodóknak a gabonafélék, napraforgó és kukorica közel 15.000 ha-on való termeltetésében, szárításában, tárolásában és értékesítésében. A komlex integrátori szolgáltatás része a fajta kiválasztástól, a növényvédelmen keresztül a felvásárlásig kiterjed, ami magában foglalja a finanszírozási segítséget, termeltetési hiteleket is, hiszen a termelők sok esetben fizetési szempontból is kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek épp a gazdálkodás méretéből adódóan. Az elsősorban gabona- és ipari növények termeltetésével és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás évi áruforgalma eléri a 200.000 tonnát, amihez természetesen megfelelő tárolókapacitásra is szükség van. A már meglévő, valamint frissen épült síktározók mellé, elsősorban a kukorica betárolására rendelte Fekete Gábor tulajdonos a már jól ismert, minőségi CORDOBA silókat az Mg. ALBA-AGRO Kft.-től, mint forgalmazótól. Az eredetileg acélcsarnok építéssel foglalkozó Vass-Nyakas Kft. volt a silók mellett a 2500 és 3000 m2-es terménytárolók kivitelezője is.

hirdetes

is, ami a tárolás közben fellépő hőmérséklet emelkedés kiküszöbölésére szolgál. gy a szemesterményen túl egyéb (pl. raklapos) áru tárolására is alkalmasak.

A kislángon épülő, 4x2.000 tonnás siló rendszer speciális horganyzott acélból készült, PLC vezérlésű, önmegfigyelő rendszerrel felszerelt, ami a tárolás bármely pillanatában pontos információkat ad a termény hőmérsékleti, páratartalmi és egyéb tulajdonságairól, valamint biztosítja az akár 60 t/h sebességű be- illetve kitárolás azonnali leállítását bármilyen zavar esetén. A CORDOBA technológia részeként megrendelhető az a mobil hűtőagregátor

Az Mg. Alba Agro Kft. termékpalettáján a CORDOBA technológia mellett megtalálhatók a lábonálló, síkalapú, hűtő, etető és mobil silók is, természetesen gépesítéssel együtt. A terménytárolás még mindig egyszerűbb, költségtakarékosabb módja a síktárolás. Erre nyújt minőségi megoldást a WONDER technológia egy teljesen galvanizált acéllemezekből készült önhordószerkezettel, az energiafelhasználás nélküli szellőztető berendezéssel és a gyors, egyszerű kivitelezéssel. És hát a síktárolók elvitathatatlan előnye, ho

s mellett a magkímélés és az alacsony energiafelhasználás is elsődleges szempont. Ezért is döntött Hopp Róbert, az Mg. Alba-Agro Kft. ügyvezetője a CEDAR szárítók forgalmazása mellett. Minden típus galvanizált acélból, hővisszaforgatásos szisztémával és változtatható hűtőzóna mérettel készült, az egyedi, automatikus öntisztító kitároló rendszer kapacitása pedig 5-200 t/h-t is elérheti., a gazdaságok méretéhez igazodva, kisebb (3-27 t/h) kapacitású, stabil és mobil szárítókat is választhat a megrendelő a dán SKANTEK és a finn ANTTI termékei közül, melyek előnye a könnyű kezelhetőség és alacsony energiafelhasználás.

hirdetes

A technológiának csak a végállomása már a tárolás, az ehhez szükséges szárítókat is az élvonalból választották ki a magyarországi forgalmazó szakemberei, hiszen a tökéletes szárítá

A megrendelői igényekhez

A szemestermény-tárolás minden fázisához nyújt megoldást, szaktanácsot a tervezéstől a kivitelezésig az Mg. Alba-Agro Kft. szakembergárdája, legyen az előzetes szakvélemény, pályázat elkészítése, hitelügyintézés vagy folyamatos alkatrészellátás.

A bemutatott spanyol technológia sikerét igazolja az is, hogy a Fekete & Fia Kft. fejlesztési tervei között szerepel további négy, egyenként 1.500 tonna kapacitású CORDOBA siló, egy CEDAR szárító és további raktárak, tárolók építtetése.

Forrás: Agrárágazat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

homlok

a fejél (lovakon a fejtető) és a belső szemzugokat összekötő egyenes által határolt... Tovább

lengőlapátos trágyakihúzó

a mechanikus trágyakihúzónak olyan változata, ahol a trágyacsatornában elhelyezett merev... Tovább

Tovább a lexikonra