CORDOBA silók

Épülnek a CORDOBA silók

Sándor Ildikó
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az Mg. ALBA-AGRO Kft. meghívására ebben a hónapban is meglátogattunk egy silótelepet, ahol a kukoricabetárolás kellős közepén érkeztünk a spanyol CORDOBA technológiájú silók építésének helyszínére, a Fekete & Fia Kft. kislángi telephelyére.
CORDOBA silók

Az Mg. ALBA-AGRO Kft. meghívására ebben a hónapban is meglátogattunk egy silótelepet, ahol a kukoricabetárolás kellős közepén érkeztünk a spanyol CORDOBA technológiájú silók építésének helyszínére, a Fekete & Fia Kft. kislángi telephelyére.


A vállalkozás közel száz kilométeres körzetben nyújt segítséget a kistermelőknek, családi gazdálkodóknak a gabonafélék, napraforgó és kukorica közel 15.000 ha-on való termeltetésében, szárításában, tárolásában és értékesítésében. A komlex integrátori szolgáltatás része a fajta kiválasztástól, a növényvédelmen keresztül a felvásárlásig kiterjed, ami magában foglalja a finanszírozási segítséget, termeltetési hiteleket is, hiszen a termelők sok esetben fizetési szempontból is kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek épp a gazdálkodás méretéből adódóan. Az elsősorban gabona- és ipari növények termeltetésével és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás évi áruforgalma eléri a 200.000 tonnát, amihez természetesen megfelelő tárolókapacitásra is szükség van. A már meglévő, valamint frissen épült síktározók mellé, elsősorban a kukorica betárolására rendelte Fekete Gábor tulajdonos a már jól ismert, minőségi CORDOBA silókat az Mg. ALBA-AGRO Kft.-től, mint forgalmazótól. Az eredetileg acélcsarnok építéssel foglalkozó Vass-Nyakas Kft. volt a silók mellett a 2500 és 3000 m2-es terménytárolók kivitelezője is.

is, ami a tárolás közben fellépő hőmérséklet emelkedés kiküszöbölésére szolgál. gy a szemesterményen túl egyéb (pl. raklapos) áru tárolására is alkalmasak.

A kislángon épülő, 4x2.000 tonnás siló rendszer speciális horganyzott acélból készült, PLC vezérlésű, önmegfigyelő rendszerrel felszerelt, ami a tárolás bármely pillanatában pontos információkat ad a termény hőmérsékleti, páratartalmi és egyéb tulajdonságairól, valamint biztosítja az akár 60 t/h sebességű be- illetve kitárolás azonnali leállítását bármilyen zavar esetén. A CORDOBA technológia részeként megrendelhető az a mobil hűtőagregátor

Az Mg. Alba Agro Kft. termékpalettáján a CORDOBA technológia mellett megtalálhatók a lábonálló, síkalapú, hűtő, etető és mobil silók is, természetesen gépesítéssel együtt. A terménytárolás még mindig egyszerűbb, költségtakarékosabb módja a síktárolás. Erre nyújt minőségi megoldást a WONDER technológia egy teljesen galvanizált acéllemezekből készült önhordószerkezettel, az energiafelhasználás nélküli szellőztető berendezéssel és a gyors, egyszerű kivitelezéssel. És hát a síktárolók elvitathatatlan előnye, ho

s mellett a magkímélés és az alacsony energiafelhasználás is elsődleges szempont. Ezért is döntött Hopp Róbert, az Mg. Alba-Agro Kft. ügyvezetője a CEDAR szárítók forgalmazása mellett. Minden típus galvanizált acélból, hővisszaforgatásos szisztémával és változtatható hűtőzóna mérettel készült, az egyedi, automatikus öntisztító kitároló rendszer kapacitása pedig 5-200 t/h-t is elérheti., a gazdaságok méretéhez igazodva, kisebb (3-27 t/h) kapacitású, stabil és mobil szárítókat is választhat a megrendelő a dán SKANTEK és a finn ANTTI termékei közül, melyek előnye a könnyű kezelhetőség és alacsony energiafelhasználás.

A technológiának csak a végállomása már a tárolás, az ehhez szükséges szárítókat is az élvonalból választották ki a magyarországi forgalmazó szakemberei, hiszen a tökéletes szárítá

A megrendelői igényekhez

A szemestermény-tárolás minden fázisához nyújt megoldást, szaktanácsot a tervezéstől a kivitelezésig az Mg. Alba-Agro Kft. szakembergárdája, legyen az előzetes szakvélemény, pályázat elkészítése, hitelügyintézés vagy folyamatos alkatrészellátás.

A bemutatott spanyol technológia sikerét igazolja az is, hogy a Fekete & Fia Kft. fejlesztési tervei között szerepel további négy, egyenként 1.500 tonna kapacitású CORDOBA siló, egy CEDAR szárító és további raktárak, tárolók építtetése.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

.../2006. (...) FVM rendelet nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerrõl szóló 2006. évi LXXXVIII. törvény végrehajtásának szabályairól

Az itt közzétett, szám és kihirdetési idõpont nélküli rendelet még nem lépett hatályba,... Tovább

csalánkiütés

hirtelen jelentkező és ált. gyorsan elmúló, az egész testen a bőrben lapos duzzanatokkal... Tovább

Tovább a lexikonra