Érdekes tények a citromlepkéről!- Ismerd meg te is a sárgászöld citromlepkét!

Ismerd meg a tavasz hínökét, a citromlepkét!

KC,NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

citromlepke

Hol fordul elő a citromlepke?

A citromlepkék Európa nagy részén megtalálhatóak, északon egészen a Skandináv-félsziget déli részéig. Ázsia mérsékelt övi területein és Afrika északnyugati részén is találkozhatunk velük. Kirándulások során nagy valószínűséggel találkozhatunk velük, szeretik a napfényes erdőket, réteket, ligeteket és parkokat. Ha elég szemfülesek vagyunk a kertünkben is kiszúrhatjuk őket, sőt a megfelelő növényekkel kifejezetten odacsalogathatjuk őket.

citromlepke tulajdonságai

Mivel táplálkozik a citromlepke?

A citromlepkék nektárral táplálkoznak, a hosszú orruk lehetővé teszi számukra, hogy nektárt vegyenek olyan virágokból is, mint például a mácsonya. Ez pedig a legtöbb lepke számára nem kivitelezhető. Szívesen isznak a lila színű virágokból, például a harangvirág jelenti számukra az egyik korai nektárforrást. Hernyó fázisban levelekkel táplálkoznak, a fentebb már említett varjútövis az egyik kedvenc eledelük, ezen kívül kedvelik még a madárberkenye és a kutyabenge leveleit is. Ezeken a leveleken pedig elég karakterek lyukas mintázatot hagynak.

citromlepke táplálkozik

Hogyan vonzzuk a kertünkbe a citromlepkét?

Azért, hogy a kertedben is gyönyörködhess a csodás citromlepkékben ültesd kertedbe a kedvenc növényeit. Ültess nektárban gazdag növényeket, fentebb már említettük, hogy különösen szeretik a lila színű virágokat, emellett pedig a kankalinnak is biztosan örülni fognak. Segíthetsz nekik a tél átvészelésében, ha borostyánt is ültetsz a kertedbe, így biztosítva nekik megfelelő helyszínt a hibernációhoz.

citromlepke kedvenc növénye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ivarsejt (gaméta)

nem (szexus) szerint differenciálódott szaporítósejt. Ált. alakilag is eltérő, a hím... Tovább

amiloidos elfajulás (amiloidózis, amyloidos elfajulás, amyloidosis)

többnyire hosszan tartó fertőző, szövetszéteséssel járó —>betegségek után alakul... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek