Citromlekvár, narancslekvár készítése

Téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Készíts télen is lekvárt

Citromlekvár készítése

Szükségünk lesz négy kilogramm biocitromra, 80 dekagramm cukorra, két teáskanál pektinra, és 1-1,2 liter vízre. Szerencsére nem olyan bonyolult a lekvár elkészítése, mint ahogyan azt sokan gondolják. Először is mossuk meg jó alaposan a citromokat langyos vízben – ne hámozzuk meg!

 

A mosás után vágjuk fel mindet négyfelé, szedjük ki az összes magot, majd szeleteljük fel vékonyan, a héjával együtt. Vegyünk elő egy lábast, és tegyük bele a felszeletelt citromokat, majd öntsük rá vizet, és kezdjük el közepesen lángon főzni. 15-20 perc főzés után adjuk hozzá a pektinnel elkevert cukrot, és forraljuk tovább 3-4 percig. Addig vegyük elő a befőttes üvegeket, tisztogassuk meg mindent, majd a még forrásban lévő lekvárt töltsük az üvegekbe, és rögtön zárjuk is le, majd fordítsuk fejre 5-10 percig (ezzel tudjuk elérni, hogy ne kelljen tartósítószer az eltevéshez). Készen is vagyunk! 

Hirdetés

 

Hirdetés

Narancslekvár készítése

Szükségünk lesz 4 kilogramm bio narancsra, két darab citromra, 40 dekagramm cukorra, két liter narancslére, két teáskanál pektinre, illetve 5-6 szem szegfűszegre. A hozzávalókból is látszik, hogy kicsit más, mint a citromlekvár, de nem kell megijedni most sem! Itt is a mosással kezdünk, az összes narancsot mossuk meg jó alaposan langyos vízben, majd vágjuk négyfelé, ha találunk benne magot, azt szedjük ki, majd szeleteljük meg vékonyan, a héjával együtt!

 

Jöhet a lábas, tegyük bele a felszeletelt narancsokat, öntsük fel a narancslével, tegyük bele a szegfűszeget, és kezdjük el főzni. 15-20perc főzés után adjuk hozzá a pektinnel elkevert cukrot, illetve facsarjuk bele a citrom levét. Ezután forraljuk még 3-4 percig, közben vegyük elő a befőttes üvegeket, és tisztogassuk meg mindet, majd a még forrásban lévő lekvárt töltsük az üvegekbe, és rögtön zárjuk is le, majd fordítsuk fejre 5-10 percig, hogy ne kelljen tartósítószert használnunk. Meg is vagyunk, ugye, hogy nem annyira bonyolult? Sok sikert mindenkinek, remélem, hogy ízleni fog nektek! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-03-19

Mi kell egy házi készítésű természetes úszómedencéhez?

A természetes úszómedencéknek számtalan előnyük van, mégsem fordítanak az emberek kellő figyelmet nekik. Mostani cikkemben elmondom, miért olyan fantasztikusak a természetes medencék, de az is kiderül, hogyan építhetünk egyet saját kezűleg!

2019-03-20

Kártevőriasztó növények – Ezeket ültesd, hogy ne kelljen permetezni!

Növények, amik segítenek a kártevők elleni harcban, ismerd meg mindet, és ültesd tele velük a kertedet. Ezután biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd annyit permetezned!

2019-03-21

Most érdemes gyűjteni a medvehagymát – Ezekre figyelj oda!

Tudj meg te is mindent a medvehagyma gyűjtéséről, szedéséről, érdemes elolvasnod cikkünket, ugyanis rengeteg szabályozás vonatkozik a medvehagyma szedésére!

2019-03-22

Elképesztő számok – Következzenek a világ legdrágább virágai

A világ legkülönlegesebb, legritkább, egyben legdrágább virágait mutatom most be nektek, érdemes megismernetek mindet, csodálatosan szépek egytől-egyig!

2019-03-15

A világ legjobbja – Így termessz házilag shiitake gombát!

A shiitake gomba a világ legkülönlegesebb, legízletesebb gombafajtája, cikkünkben elmondjuk, mit kell tennetek akkor, ha házilag szeretnétek termeszteni!

2019-03-21

Mi az a kulcslyuk kert, és miért érdemes neked is kipróbálnod? Elmondom!

A kulcslyuk kert egy forradalmi ötlet, amit tényleg mindenki szeretni fog. Mostani cikkemben elmondom, mi a kulcslyuk kert lényege, és az is kiderül, hogyan hozhatsz létre kulcslyuk kertet!

További cikkek ebben a témában
Érdekességek Gazdaság

autoszex jelleg

egyes —>baromfifajtákban az eltérő ivarú egyedek tollszínezete már napos korban az ivari... Tovább

ivari szelekció

az ivarzás időben a hímek küzdelme a párért, ill. a nőivarú egyedek párválasztási törekvése. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9