Citromlekvár, narancslekvár készítése

Hirdetés

Téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Készíts télen is lekvárt

Citromlekvár készítése

Szükségünk lesz négy kilogramm biocitromra, 80 dekagramm cukorra, két teáskanál pektinra, és 1-1,2 liter vízre. Szerencsére nem olyan bonyolult a lekvár elkészítése, mint ahogyan azt sokan gondolják. Először is mossuk meg jó alaposan a citromokat langyos vízben – ne hámozzuk meg!

 

A mosás után vágjuk fel mindet négyfelé, szedjük ki az összes magot, majd szeleteljük fel vékonyan, a héjával együtt. Vegyünk elő egy lábast, és tegyük bele a felszeletelt citromokat, majd öntsük rá vizet, és kezdjük el közepesen lángon főzni. 15-20 perc főzés után adjuk hozzá a pektinnel elkevert cukrot, és forraljuk tovább 3-4 percig. Addig vegyük elő a befőttes üvegeket, tisztogassuk meg mindent, majd a még forrásban lévő lekvárt töltsük az üvegekbe, és rögtön zárjuk is le, majd fordítsuk fejre 5-10 percig (ezzel tudjuk elérni, hogy ne kelljen tartósítószer az eltevéshez). Készen is vagyunk! 

Hirdetés

 

Hirdetés

Narancslekvár készítése

Szükségünk lesz 4 kilogramm bio narancsra, két darab citromra, 40 dekagramm cukorra, két liter narancslére, két teáskanál pektinre, illetve 5-6 szem szegfűszegre. A hozzávalókból is látszik, hogy kicsit más, mint a citromlekvár, de nem kell megijedni most sem! Itt is a mosással kezdünk, az összes narancsot mossuk meg jó alaposan langyos vízben, majd vágjuk négyfelé, ha találunk benne magot, azt szedjük ki, majd szeleteljük meg vékonyan, a héjával együtt!

 

Jöhet a lábas, tegyük bele a felszeletelt narancsokat, öntsük fel a narancslével, tegyük bele a szegfűszeget, és kezdjük el főzni. 15-20perc főzés után adjuk hozzá a pektinnel elkevert cukrot, illetve facsarjuk bele a citrom levét. Ezután forraljuk még 3-4 percig, közben vegyük elő a befőttes üvegeket, és tisztogassuk meg mindet, majd a még forrásban lévő lekvárt töltsük az üvegekbe, és rögtön zárjuk is le, majd fordítsuk fejre 5-10 percig, hogy ne kelljen tartósítószert használnunk. Meg is vagyunk, ugye, hogy nem annyira bonyolult? Sok sikert mindenkinek, remélem, hogy ízleni fog nektek! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-10

Magyarországon is így kéne? Focipályából hoztak létre briliáns biogazdaságot!

Felszámolták a focipályát, hogy létrehozhassanak egy biogazdaságot a helyén – Ezzel megmentették az egész iskolát, és jobb életet biztosítanak a gyerekek számára!

2019-05-06

Elképesztő, Magyarország egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben!

Elképesztő, ami Magyarországon (is) zajlik, most 180 évesnél idősebb erdőt vágtak ki védett területen, a Bükki Nemzeti Parkban. Nézzük a részleteket!

2019-04-27

Szabadulj meg örökre a gyomoktól organikus megoldásokkal!

Sajnos a kerti gyomok nagyon sok gondot okoznak az emberek számára, viszont van megoldás! Mostani cikkemben 9 szuper módszert mutatok nektek a kerti gyomok ellen.

2019-04-19

10 dolog, amire minden kosárkertnek szüksége van az egészséges, dús terméshez

Minden, amit tudni érdemes a kosárkertekről, cikkünkben elmondom, hogyan termeszthettek növényeket a kosárkertben, de az is kiderül, milyen növények alkalmasak erre!

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

2019-05-06

A sokak által alig ismert csoda – Így termessz orvosi vizitormát házilag!

Az orvosi vizitormát mutatom most be nektek egy kicsit közelebbről, érdemes elolvasnotok érdekes írásomat, melyből kiderül, miért és hogyan érdemes termesztenetek vizitormát!

2019-05-10

Így teheted csinosabbá kertedet mohával

Nem muszáj megszabadulnod a mohától, ugyanis könnyedén alkothatsz segítségével a kertben, most meg is mutatom, hogyan lehet felhasználni a kertben a mohát!

2019-05-06

Termesszünk kertünkben rebarbarát – Szakértőnk elmondja, hogyan!

Mostani cikkemben bemutatom nektek kicsit közelebbről a rebarbarát, olvassátok el írásomat, és tudjatok meg mindent a rebarbara termesztéséről! Rebarbara kisokos mindenkinek

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
454 092
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 485 882
Közösség

szántás

ősi talajművelő eljárás; lazító, forgató, porhanyító, keverő és felszínalakító,... Tovább

Gombaölo Zato Plus WG

Zato 50 WG + Merpan 80 WDG gombaölő permetezőszerek az almavarasodás, almalisztharmat és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Gazdaság