Mindent a búzafűről, amit tudni érdemes - jótékony hatásaival együtt

hirdetes

A búzafű termesztése és a búzafűlé jótékony hatásai

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A búzafű bemutatása

A tálca előkészítése

Használj fehérítővel nem kezelt papírtörlőket a műanyag tálca kibélelésére. Ez után töltsd fel a tálcát organikus olaj és könnyű komposzt keverékével nagyjából 3,8 cm vastagságban.

Ültetés

Szórd el a magvakat egyenletesen és sűrűn a tálcán, majd óvatosan nyomkodd bele őket a talajba. Helyezd a tálcát nem közvetlen fénybe, jól szellőző helyre.

Gondozás

Helyezz egy darab enyhén nedves újságpapírt a magvakra amíg nagyjából 2,5 centisre nem nőnek a csírák. Az új hajtásokat naponta kétszer öntözd meg a pumpás flakonból amíg el nem érik a 2,5 cm-t. Ez után csak reggelente öntözd őket.

Szüretelés

A búzafű nagyjából 9-10 nap alatt éri el a 15 cm-s magasságot, amikor is szüretelhetővé válik. A penészes részeket (ha vannak) mindenképpen kerüld el, és vágd el a fűszálakat a penészfoltok felett. A szüreteléshez használj éles, tiszta ollót. Az első szüretelés után folytathatod az öntözést, hogy egy második és egy harmadik szüretelésre is felnevelhesd levágott búzafüveidet – ne feledd azonban, hogy a második és harmadik hozam nem lesz olyan zsenge, mint az első.

hirdetes

Penészproblémák elkerülése

Megeshet, hogy magas páratartalom mellett a csírák bepenészesednek. Habár ez a penész ártalmatlan, kevesen látják szívesen valamin, amit el szeretnének fogyasztani. Szerencsére a penészesedés javarészt elkerülhető, ha odafigyelsz bizonyos dolgokra.

  • Hagyd, hogy a magvak tovább ázzanak (10 óra helyett 12 órát áztatásonként). Így több idejük lesz széttágulni, könnyebben kicsíráznak és gyorsabb is lesz a folyamat.
  • hirdetes
  • Amikor kiszórod a magvakat a tálcára, figyelj oda rá, hogy elegendő helyet hagyj közöttük a megfelelő szellőzéshez.
  • Ne öntözd túl csíráidat.
  • Öntözd a csírákat alulról: helyezz egy nem lyukas tálcát a csíráztató tálca alá. Öntsd fel ezt a tálcát vízzel, hogy a talaj alulról szívhassa magába azt. Ne feledd, hogy ha így látod el vízzel csíráidat, akkor jóval kevesebb vízpárára lesz szükségük a pumpás flakonból! Most pedig nézzük, milyen jótékony hatásai vannak a búzafűlének, a következő oldalon folytatom! 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

emaszkulátor

az állatok —>ivartalanításakor az ondózsinór, ill. a petefészek függesztő szalagjainak... Tovább

Fauna Egyesület és Alapítvány

Állatvédõ szervezet A Fauna pártoktól független civil szervezet, mely a szemléletformálás... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem