Ezért érdemes bio ételt fogyasztani

hirdetes

Ezért más bio ételt fogyasztani

GE.

A bio zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának számos előnye van. Sorra vesszük és megmutatjuk, mit is jelent biot fogyasztani!

biogyümölcs

Mit jelent biogazdálkodást folytatni?

margin:0cm 0cm 8pt"> 

margin:0cm 0cm 8pt">

A biogazdálkodás olyan termelési módszer, amely a helyi erőforrásokat és a természetes folyamatokat helyezi előtérbe a külső erőforrásokkal és a nem természetes anyagokkal szemben, azzal a céllal, hogy a gazdaságon belül zárt anyag- és energiaáramlás jöjjön létre. Ennek eredményeként a növényvédő és tápanyag-utánpótló termékeket, valamint az adalékanyagokat és a feldolgozási segédanyagokat szigorúan ellenőrzik. Az ökológiai gazdálkodás az élőlények bármiféle genetikai módosítását is tiltja, és ezt a koncepciót a bioélelmiszerek előállítása során mindenkor be kell tartani.

margin:0cm 0cm 8pt"> 

Ennek eredményeképpen a biogazdálkodás nemcsak az emberi egészség szempontjából fontos, hanem aktív környezetvédelemnek is tekinthető. Hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez és növeléséhez, bizonyos körülmények között megőrzi vagy fokozza a talaj termékenységét és biológiai aktivitását, védi a felszíni és felszín alatti vizeket, a levegőt és a talajt, hozzájárul a tájvédelemhez, és hatékonyan használja a nem megújuló erőforrásokat.

hirdetes

 

Más szóval, hosszútávon fenntartható, biztosítva, hogy a jövő generációk életkilátásai ne sérüljenek. (Fotó a Hungária ko Garancia jóvoltából) A Hungária ko Garancia és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. a NÉBIH által szabályozott magyarországi biogazdálkodás tanúsításáért és ellenőrzéséért felelős szervezetek.

hirdetes

Érdekesség
 Ez egy olyan gazdálkodási forma, amely figyelembe veszi és csökkenti a környezetre gyakorolt antropogén hatást a következő tényezők figyelembevételével: a helyi erőforrások optimális felhasználása Kémiai növényvédő szerek, műtrágyák és antibiotikumok használata nélkül. Tilos a géntechnológiával módosított termékek használata. Betegségeknek ellenálló növény- és állatfajokat használnak A szabadon tartott szarvasmarhák, a szabadtéri légkör és a biotermesztett takarmány előnyben részesítése Több állatfaj igényeit is figyelembe veszik.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


sztreptokokkózis (streptococcosis)

Különféle sztreptokokkusz baktérium okozta fertőző betegségek csoportja. Fontosabbak: 1.... Tovább

idomítás

az állatok viselkedésében bizonyos ->feltételes reflexeket kialakító emberi tevékenység.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek