notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Épül az első búbos ökoház

Hirdetés

Hamarosan megépülhet itthon az első búbos ökoház

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megkapta a hivatalos engedélyt a Szupervályog Magyarország Munkacsoport, mégpedig arra, hogy megépíthesse az első búbos ökoházakat Magyarországon! Nézzük, miért is olyan nagy szenzáció ez! 

Az első búbos ökoház Magyarországon

 

A kis csapat 2011-ben döntött úgy, hogy alkot valami újat, egy sokkal jobb dolgot, mint amit eddig bárki. Azért kezdték el a projektet, mert látták az embereket, hogy végre tudatosabban élnek figyelnek a környezetükre, és a legtöbben készen állnak a változásra. Ugyanakkor már ekkor tudták, hogy egy ökoház vagy éppen egy dombház megépítése valódi luxusnak számít, éppen ezért csak néhányan engedhetik meg maguknak, ráadásul nem biztos, hogy azok, akik a környezetre odafigyelnek. Hozzátették, hogy az akkori trendek nagyon rossz irányba mennek, ugyanis a külsőségek és a pénzben mérhető értékek jelentik a lényeget.

 

Az első búbos ökoházak azonban más szemléletben készülnek el. A természet tálcán nyújtott építőanyagait és megoldásait használják fel, illetve utánozzák le. A csapat rátalált a tökéletes megoldásra, ami nem más, mint a szupervályog. Ez egy olyan technológia, ami környezettudatos és költséghatékony egyszerre! Ugyanakkor arra is alkalmas, hogy végre feltámassza a hazai vályogépítészet feledésbe merült hagyományait, egyben a mai ember igényeit is kielégíti. A következő oldalon elmondom, mi a szupervályog lényege! 

Hirdetés

 

Az első búbos ökoház <a class="autolinkeles" title="mag" href="https://www.agraroldal.hu/mag-kifejezes.html">Mag</a>yarországon

 

A kis csapat az alapok lefektetése után munkának látott, több mint három éven keresztül dolgoztak önerőből a hazai bevezetésen. Nehézségek sajnos adódtak, nagyon sok ráadásul, de azért sikerült eredményeket is elérni. Mintaépítményeken sikerült kipróbálni a technológia alapvető fogásait, az építés oktatásának menetét is kidolgozták, tartottak már számos tanfolyamot, és próbálják megismertetni mindenkivel a technológiát. Most pedig már az a cél, hogy megépüljön az első magyar szupervályog lakóház, amin be lehet mutatni az előnyöket, és a lehetőségeket. A felépülő házat az érdeklődők megtekinthetnek és még el is tölthetnek benne 1-2 napot, ez idő alatt pedig választ kaphatnak minden felmerült kérdésre.

 

A cél egyértelműen az volt, hogy a ház engedélyeztetése is megtörténjen, ugyanis nem tiltja senki, hogy vályogból építkezzünk, de a hatóságok még nincsenek felkészülve az új helyzetekre, az építkezés eltérő igényeire. 2015 hozta meg az áttörést, a következő oldalon megtudhatod, miért! 

Hirdetés

 

Az első búbos ökoház Magyarországon

 

2015. július 2.-a egy nagyon szép nap volt a kis csapat életében, ugyanis ekkor kapták meg a búbosházak a hatósági építési engedélyt! Végre elkészülhet Magyarország első szupervályog technológiával épült búbosháza. A házak lakóháznak lettek tervezve, és alkalmazkodnak majd a magyarországi időjárási viszonyokhoz is. A tervezés roppant körültekintően zajlott, hála ennek a házak teljes mértékben energiatakarékosak lesznek.

 

A házak a dunántúli Gerecse-hegység környékén, a Héreg falu szélén fekvő Hosszúhegynek nevezett szőlőhegynél kap helyet. Az itt lévő környék szántókkal és dombokkal van körülvéve, nem mellesleg csodálatos ősfák és szarvasok tarkítják. Így közel a vadonhoz kerülnek megépítésre a házak. Összesen egyelőre két búbos ökoház kerül megépítésre. Reméljük, hogy minél hamarabb tudunk adni nektek további tájékoztatás is, egyelőre mi is várjuk a fejleményeket :) 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
434 546
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
434 546
Közösség

vagyonjegy

a —>vagyonérdekeltség megteremtésének új formája, ill. eszköze. Olyan értékpapír,... Tovább

Rex Állatvédelmi Iroda

Állatvédõ szervezet Nyilvános állatvédelmi irodánkban mûködõ számítógépes... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek