Tavaszi látványosság Dél-Afrikában - ismerd meg Te is a Brunsvigiát

hirdetes

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

TK

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben közülük szeretnék Nektek egyet bemutatni. Ez a színpompás növény Dél-Afrikában honos, kora tavasszal tölti meg virágaival környezetét, így teremtve egy eszméletlen látványt.

A Brunsvigia, Dél-Afrika szépe

Csodálatos növényt figyelhet meg az, aki március-április környékén Dél-Afrikában jár: ekkor virágzik ugyanis az ott őshonos Brunsvigia bosmaniae hatalmas rózsaszín virágszőnyeget alkotva. Az egyébként amarilliszfélék családjába tartozó, hagymagumós növény Dél-Afrika egyik legszebb jelensége, nagyjából 20 fajtát számlál. Ezt a természetes látványosságot mindenképpen ismerned kell.


A hozzá hasonló általunk ismert és ismeretlen különleges növényektől egyébként egész Dél-Afrika hemzseg, mégis egyik csomópontjuk a déli csúcsánál található Fokváros. Fokváros része a világ hat botanikai paradicsomának, az Afrikában felfedezett hagymás növények 80%-a is ott található, köztünk a cikkünkben bemutatott Brunvigia is.

hirdetes

Ezt nem érdemes kihagynod! Tekintsd meg Te is ezt a különleges növényt galériánkban!


Mit érdemes tudni erről a csodanövényről?

hirdetes


A Brunsvigia lombhullató növény, levelei kifejlett formában általában szélesek, hosszúkásak, nyelv alakúak. A kisebb hagymákkal rendelkező fajtáknak átlagban sokkal kevesebb leveleik vannak, ez nagyjából 2 – 3 darabra korlátozódik. A legtöbb fajta ugyanakkor legalább 4 levelet szokott hozni hagymánként. Ezek többnyire laposan fekszenek a földön, de van, hogy olyan erősen nyomódnak le, hogy már teljesen képesek a földdel egybeolvadni, ha látni szeretnénk őket, ki kell ásnunk azokat. Általában felületük sima, mégis vannak olyan fajták, melyeket szalmaszerű sörte borít, de akadnak olyanok is, melyeken puha, vagy éppen pikkelyszerű szőrszál található. Afrika déli részén ezek a levelek többnyire a csapadékosabb időszak, illetve a virágfejek leválta után jelennek meg, míg a többi régióban a vegetatív, valamint a virágzás szakasza lefedik egymást. A levelei mégis, ahogy a képeken is látszik, eltörpülnek virágai mellett, ugyanis a virágzás maga Dél-Afrika egyik legkülönlegesebb látnivalójának számít.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


ló elnevezései

a hímivarú ló a mén v. a csődör, a nőivarú a kanca, az ivartalanított hím állatot... Tovább

vizeletkivás és -ürítés zavarai

az egészséges vese (->kiválasztószervek) normális takarmány- és vízfelvétel esetén az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág