Tavaszi látványosság Dél-Afrikában - ismerd meg Te is a Brunsvigiát

hirdetes

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

TK

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben közülük szeretnék Nektek egyet bemutatni. Ez a színpompás növény Dél-Afrikában honos, kora tavasszal tölti meg virágaival környezetét, így teremtve egy eszméletlen látványt.

A Brunsvigia, Dél-Afrika szépe

Csodálatos növényt figyelhet meg az, aki március-április környékén Dél-Afrikában jár: ekkor virágzik ugyanis az ott őshonos Brunsvigia bosmaniae hatalmas rózsaszín virágszőnyeget alkotva. Az egyébként amarilliszfélék családjába tartozó, hagymagumós növény Dél-Afrika egyik legszebb jelensége, nagyjából 20 fajtát számlál. Ezt a természetes látványosságot mindenképpen ismerned kell.


A hozzá hasonló általunk ismert és ismeretlen különleges növényektől egyébként egész Dél-Afrika hemzseg, mégis egyik csomópontjuk a déli csúcsánál található Fokváros. Fokváros része a világ hat botanikai paradicsomának, az Afrikában felfedezett hagymás növények 80%-a is ott található, köztünk a cikkünkben bemutatott Brunvigia is.

hirdetes

Ezt nem érdemes kihagynod! Tekintsd meg Te is ezt a különleges növényt galériánkban!


Mit érdemes tudni erről a csodanövényről?

hirdetes


A Brunsvigia lombhullató növény, levelei kifejlett formában általában szélesek, hosszúkásak, nyelv alakúak. A kisebb hagymákkal rendelkező fajtáknak átlagban sokkal kevesebb leveleik vannak, ez nagyjából 2 – 3 darabra korlátozódik. A legtöbb fajta ugyanakkor legalább 4 levelet szokott hozni hagymánként. Ezek többnyire laposan fekszenek a földön, de van, hogy olyan erősen nyomódnak le, hogy már teljesen képesek a földdel egybeolvadni, ha látni szeretnénk őket, ki kell ásnunk azokat. Általában felületük sima, mégis vannak olyan fajták, melyeket szalmaszerű sörte borít, de akadnak olyanok is, melyeken puha, vagy éppen pikkelyszerű szőrszál található. Afrika déli részén ezek a levelek többnyire a csapadékosabb időszak, illetve a virágfejek leválta után jelennek meg, míg a többi régióban a vegetatív, valamint a virágzás szakasza lefedik egymást. A levelei mégis, ahogy a képeken is látszik, eltörpülnek virágai mellett, ugyanis a virágzás maga Dél-Afrika egyik legkülönlegesebb látnivalójának számít.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-04-24

A brit erdők szépségei – így virágoznak az angol kékcsengők

Az angol kékcsengő vagy más néven angol csillagvirág a brit erdők népszerű növénye, melynek májusi tömeges virágzása szinte már látványosságnak számít.

2021-04-23

A legszebb egzotikus növények lakásodba

Szeretnél Te is különleges szobanövényt lakásodba? Mostani cikkemben összegyűjtöttem 5 olyan növényt gondozásukkal, ami remek lesz majd otthonodban!

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

További cikkek ebben a témában


zsázsa (Lepidium)

a —>keresztesvirágúak családjába tartozó, számos gyomnövényt magába foglaló... Tovább

radioaktivitás

a kém. elemeknek az a tulajdonsága, hogy spontán nagy energiájú sugarakat bocsátanak ki... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág