Tavaszi látványosság Dél-Afrikában - ismerd meg Te is a Brunsvigiát

hirdetes

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

TK

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben közülük szeretnék Nektek egyet bemutatni. Ez a színpompás növény Dél-Afrikában honos, kora tavasszal tölti meg virágaival környezetét, így teremtve egy eszméletlen látványt.

A Brunsvigia, Dél-Afrika szépe

Csodálatos növényt figyelhet meg az, aki március-április környékén Dél-Afrikában jár: ekkor virágzik ugyanis az ott őshonos Brunsvigia bosmaniae hatalmas rózsaszín virágszőnyeget alkotva. Az egyébként amarilliszfélék családjába tartozó, hagymagumós növény Dél-Afrika egyik legszebb jelensége, nagyjából 20 fajtát számlál. Ezt a természetes látványosságot mindenképpen ismerned kell.


A hozzá hasonló általunk ismert és ismeretlen különleges növényektől egyébként egész Dél-Afrika hemzseg, mégis egyik csomópontjuk a déli csúcsánál található Fokváros. Fokváros része a világ hat botanikai paradicsomának, az Afrikában felfedezett hagymás növények 80%-a is ott található, köztünk a cikkünkben bemutatott Brunvigia is.

hirdetes

Ezt nem érdemes kihagynod! Tekintsd meg Te is ezt a különleges növényt galériánkban!


Mit érdemes tudni erről a csodanövényről?

hirdetes


A Brunsvigia lombhullató növény, levelei kifejlett formában általában szélesek, hosszúkásak, nyelv alakúak. A kisebb hagymákkal rendelkező fajtáknak átlagban sokkal kevesebb leveleik vannak, ez nagyjából 2 – 3 darabra korlátozódik. A legtöbb fajta ugyanakkor legalább 4 levelet szokott hozni hagymánként. Ezek többnyire laposan fekszenek a földön, de van, hogy olyan erősen nyomódnak le, hogy már teljesen képesek a földdel egybeolvadni, ha látni szeretnénk őket, ki kell ásnunk azokat. Általában felületük sima, mégis vannak olyan fajták, melyeket szalmaszerű sörte borít, de akadnak olyanok is, melyeken puha, vagy éppen pikkelyszerű szőrszál található. Afrika déli részén ezek a levelek többnyire a csapadékosabb időszak, illetve a virágfejek leválta után jelennek meg, míg a többi régióban a vegetatív, valamint a virágzás szakasza lefedik egymást. A levelei mégis, ahogy a képeken is látszik, eltörpülnek virágai mellett, ugyanis a virágzás maga Dél-Afrika egyik legkülönlegesebb látnivalójának számít.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-28

Egzotikus növényre vágysz? Akkor ismerd meg a különleges megjelenésű selyemakácot!

Ismerd meg most Te is ezt a különleges megjelenésű dísznövényt, mely képes könnyedén egzotikus hangulatot teremteni kertedben - bemutatkozik a selyemakác.

2021-07-28

Éltető víz – mutatom, hogyan öntözd helyesen szobanövényeidet, hogy biztosan életben maradjanak!

A túlöntözés rendkívül sok növényt veszélyeztet, mégis egy kis odafigyeléssel ez könnyedén elkerülhető – mutatom, hogyan, ezeket a szuper ötleteket próbáld ki.

2021-07-28

Mutatom, hogyan érdemes felhasználnod szárított növényeid – készíts Te is potpourrit

Amennyiben Te is szereted kiszárítani gyógy-, fűszer-, valamint dísznövényeidet, mostani cikkemben egy szuper ötletet mutatok felhasználásukra.

2021-07-28

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal. Mutatjuk, mire kell figyelned.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-28

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

További cikkek ebben a témában


halszaporítás

a haszon- és díszhalak több-kevesebb emberi beavatkozással való szaporítása. Természetszerű... Tovább

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes átfolyás"-t jelent a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág