notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készítsd el te is a legjobb magyar ételeket bográcsban, most megmutatjuk hogyan

Hirdetés

Bográcsozzunk mi is! Magyar ételek recepttel 1. rész

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ismerd meg a legjobb magyar bográcsételek elkészítésének módját

 

Hozzávalók

10-12 sertésláb (köröm), 15-20 dkg zsír, 4-5 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál pirospaprika, 2-2 evőkanál paprikapüré és paradicsompüré, 3 zöldpaprika, 4 paradicsom, köménymag, bors, só.

 

Elkészítés

 

Helyezzük a zsírt a bográcsba, majd pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Kis idő múlva rakjuk bele az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. Vegyük le a tűzről a bográcsot, és adjuk hozzá a pirospaprikát, illetve a sót, tegyük vissza, majd keverjük alaposan meg, hogy le ne égjen. Ezután rakjuk bele a megtisztított, összevágott körmöket.

Hirdetés

 

Lehetőség szerint vágassuk össze a hentessel. Öntsük rá pár deciliter vizet, majd szórjuk meg a köménymaggal illetve a borssal ízlés szerint. Mérsékelt tűz mellett félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a paradicsomot. Ha ez is meg van, még főzzük egy kis ideig, majd finom, ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.

 

(A kép a blog.arnoldweb.hu oldalról származik)

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
305 983
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 549 104
Közösség

tejcsepegés

Oka a tőgybimbócsatorna záróizmának sérülése v. bénulása. Tovább

csontvázrendszer

a gerincesek testének csontokból álló szilárd váza, amely egyben a mozgás passzív... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek