Készítsd el Te is a legjobb magyar ételeket bográcsban, most megmutatjuk hogyan

Bográcsozzunk mi is! Magyar ételek recepttel 1. rész

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

legjobb magyar bográcsételek

Hozzávalók

10-12 sertésláb (köröm), 15-20 dkg zsír, 4-5 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál pirospaprika, 2-2 evőkanál paprikapüré és paradicsompüré, 3 zöldpaprika, 4 paradicsom, köménymag, bors, só.

Elkészítés

Helyezzük a zsírt a bográcsba, majd pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Kis idő múlva rakjuk bele az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. Vegyük le a tűzről a bográcsot, és adjuk hozzá a pirospaprikát, illetve a sót, tegyük vissza, majd keverjük alaposan meg, hogy le ne égjen. Ezután rakjuk bele a megtisztított, összevágott körmöket.

Lehetőség szerint vágassuk össze a hentessel. Öntsük rá pár deciliter vizet, majd szórjuk meg a köménymaggal illetve a borssal ízlés szerint. Mérsékelt tűz mellett félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a paradicsomot. Ha ez is meg van, még főzzük egy kis ideig, majd finom, ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.

(A kép a blog.arnoldweb.hu oldalról származik)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Szentannai Sámuel Mezõgazdasági Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; Mezõgazdasági... Tovább

hidráns

a felszín alatti öntözővezetékekből a talajszint fölé emelkedő, gyorskapcsolókkal... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek