notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készítsd el te is a legjobb magyar ételeket bográcsban, most megmutatjuk hogyan

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Bográcsozzunk mi is! Magyar ételek recepttel 1. rész

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ismerd meg a legjobb magyar bográcsételek elkészítésének módját

Hozzávalók

10-12 sertésláb (köröm), 15-20 dkg zsír, 4-5 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál pirospaprika, 2-2 evőkanál paprikapüré és paradicsompüré, 3 zöldpaprika, 4 paradicsom, köménymag, bors, só.

Elkészítés

Helyezzük a zsírt a bográcsba, majd pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Kis idő múlva rakjuk bele az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. Vegyük le a tűzről a bográcsot, és adjuk hozzá a pirospaprikát, illetve a sót, tegyük vissza, majd keverjük alaposan meg, hogy le ne égjen. Ezután rakjuk bele a megtisztított, összevágott körmöket.

hirdetes

Lehetőség szerint vágassuk össze a hentessel. Öntsük rá pár deciliter vizet, majd szórjuk meg a köménymaggal illetve a borssal ízlés szerint. Mérsékelt tűz mellett félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a paradicsomot. Ha ez is meg van, még főzzük egy kis ideig, majd finom, ropogós, friss kenyérrel tálaljuk.

(A kép a blog.arnoldweb.hu oldalról származik)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
106 478
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 423 937

génsebészet (génmanipuláció, rekombináns-DNS-technika)

új kombinációjú öröklési anyag létrehozása oly módon, hogy vektorral DNS-szakaszt... Tovább

109/2008. (VIII. 27.) FVM rendelet

Az egyes erdészeti közcélú feladatok csekély összegû (de minimis) támogatásáról. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek