notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készítsd el te is a legjobb magyar ételeket bográcsban, most megmutatjuk hogyan

Hirdetés

Bográcsozzunk mi is! Magyar ételek recepttel 1. rész

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szerintem minden magyar ember szeret bográcsozni, én személy szerint egyenesek imádok. Ha tehetem és az idő is engedi, akkor mindig inkább kint a szabadban főzök, mint bent a konyhában. Az ízek is sokkal jobbak, és kellemesebb időtöltés is. Most azokat az ételeket mutatom meg nektek, melyeket nagyon szeretek és ráadásul jellegzetes magyar étel az összes. 

Ismerd meg a legjobb magyar bográcsételek elkészítésének módját

Kezdjük a sort egy levessel, amit szerintem mindenki ismer és mindenki szeret. Ez nem más, mint a halászlé, ezen belül is a bajai halászlé.


Hozzávalók

3 kg ponty, 45 dkg hagyma, 20 dkg pirospaprika, 5 dkg só, 3-4 darab paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, 2-3 cseresznyepaprika.

 

Elkészítés


Először is tisztítsuk meg a halat, szeleteljük fel a törzsét és irdaljuk be. Ha ez meg van, akkor sózzuk be jó alaposan, kerüljön az irdalásokba is. Az ikrát illetve a tejet ne sózzuk be.
Ezután vágjuk össze a hagymát, majd rakjuk a bográcsba, ezután rakjuk bele a hal félbevágott fejét, de szedjük ki belőle a keserűcsontot, majd a hal többi részét is helyezzük a bográcsba. Ezután öntsük fel vízzel, nagyjából kilogrammonként 1-1,2 liter víz szükséges.

 

Amikor forrni kezd, adjuk hozzá a pirospaprikát, ezután lobogó forrással főzzük tovább. Dobjuk bele a paradicsomot és a zöldpaprikát, esetleg a cseresznyepaprikát is. A főzés befejezte előtt 15-20 perccel tegyük bele a halbelsőséget is, ekkor rakhatunk bele 1-2 deciliter vörösbort is. Vigyázzunk mindig arra, hogy a hal ne főjön szét. Keverni ne keverjük, inkább a bográcsot forgassuk, hogy le ne égjen. Baján tálaláskor frissen főtt hosszúmetéltet is adnak hozzá.  

Hirdetés

 

Körömpörkölt

Hozzávalók

10-12 sertésláb (köröm), 15-20 dkg zsír, 4-5 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál pirospaprika, 2-2 evőkanál paprikapüré és paradicsompüré, 3 zöldpaprika, 4 paradicsom, köménymag, bors, só.

 

Elkészítés

Helyezzük a zsírt a bográcsba, majd pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Kis idő múlva rakjuk bele az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. Vegyük le a tűzről a bográcsot, és adjuk hozzá a pirospaprikát, illetve a sót, tegyük vissza, majd keverjük alaposan meg, hogy le ne égjen. Ezután rakjuk bele a megtisztított, összevágott körmöket. Lehetőség szerint vágassuk össze a hentessel. Öntsük rá pár deciliter vizet, majd szórjuk meg a köménymaggal illetve a borssal ízlés szerint. Mérsékelt tűz mellett félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a paradicsomot. Ha ez is meg van, még főzzük egy kis ideig, majd finom, ropogós, friss kenyérrel tálaljuk. A következő oldalon további két remek recept vár! 

Hirdetés

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
354 532
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 938 707
Közösség

váltvaforgató eke

olyan —>eke, amely egyformán képes jobb és bal oldali barázda szántására azáltal, hogy... Tovább

hajlam (diszpozíció, dipositio)

a szervezet többé-kevésbé erőteljes reagálása külső hatásokra, ill. az állatok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek