Ezek a halak nemcsak külsőre barátságtalanok

Bizarr külsejű tengeri halak

Petra
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ezek a halak nemcsak külsőre néznek ki ilyen barátságtalanul, de érdemes velük vigyázni, ha esetleg összefutnánk egy valamelyikkel. Bár erre kevés esély van, mert a többségük a tenger mélyén él a kőhal kivételével.

Halak

Az óceán sok gyönyörű élőlényt rejt, viszont az éremnek két oldala van és a víz mélyén nemcsak szép dolgokat találnunk, hanem olyanokat is, amikkel még a legrosszabb rémálmainkban sem akarunk összefutni. Bár a képeken látható halak - a kőhal kivételével - szerencsére olyan mélyen élnek, ahova még a búvárok is ritkán merészkednek le, viszont sose lehet tudni, hogy mit hoz a véletlen. Mindenesetre, ha netán búvárkodásra szánnánk rá magunkat, vagy csak fürdeni szeretnénk egyet a tengerben, nem árt odafigyelni ezekre a barátságtalan élőlényekre.

Halak

Ez a csöppet se szép állat Ausztráliában él, viszont a többi hallal ellentétben legalább teljesen beleolvad a környezetébe – legalábbis a sziklák között. Viszont csúnyasága mellett ez az állat még csak nem is ártalmatlan, ugyanis a hátán lévő tüskékkel támad, amikből olyan mérget bocsát ki, ami az izmokra és az idegrendszerre hat. Ha valakit megszúr egy kőhal, a tünetek azonnal jelentkeznek, ami többnyire fájdalom, rosszullét és bénulás. Ilyenkor azonnal orvost kell hívni. Ráadásul a seb, amit okoz, szintén nem valami bizalomgerjesztő látvány. Ami pedig rossz hír, hogy ez az állat nem a tenger mélyén, hanem a tengerpartokon él.

Halak

Az ördöghalnak nagyon finom a húsa, ínyencségnek számít, és sokan szeretik, viszont a külseje nem valami szép látvány. Találó nevét a fogairól kapta, amik hatalmasra nőnek és mérgezőek is, ami az emberre halálos is lehet. Viszont nekünk nincs miért tartani tőle, ugyanis 5000 méteres mélységben élnek és maximum csak 18 centisre nőnek, ami azt jelenti, hogy akár a tenyerünkben is elférnének. Persze attól még nem tűnik barátságosabbnak ez a gonosz arckifejezés, ami nagy fogakkal is párosul.

Halak

A cápák nemcsak hogy ijesztően néznek ki, de egy csöppet se lehet őket barátságosnak nevezni. Ugyanez többszörösen igaz az óriásszájú cápára, ami emellett egy elég bizarr kinézetű hal. Viszont nemcsak furcsa szögben álló szemeinek köszönheti ezt az rémisztő külsőt, hanem hatalmas szájának is, amiről lényegében a nevét kapta. Ugyanis négy és fél méteres testhosszához legalább egy méteres nagy száj párosul, ami hatalmas. De szerencsére vele se találkozhatunk túl gyakran, mert száz méter mélyen él.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

golyva (struma)

a pajzsmirigy nem gyulladásos és nem daganatos eredetű megnagyobbodása. Minden állatfajban... Tovább

Magyar Állatorvosi Kamara Állatvédelmi Bizottság

Állatvédõ szervezet Dr. Lorászkó Gábor, dr. Gerencsér Ferenc, dr. Gráf Zoltán.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok