Béreld ki Megyert te is, legyen saját falud

Kibérelhetsz egy egész falut te is!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy nagyon érdekes hirdetésre bukkantunk, mely szerint egy egész falut lehet kibérelni. Nem tudjuk eldönteni, hogy a hirdetés vicc vagy sem, mindenesetre elérhetőnek tűnhet bárkinek, hogy egy saját faluja legyen! 

Kibérelhetsz te is egy falut, tudd meg a részleteket

Megyer, Sümegtől 10 kilométerre, Veszprém megyében található, talán elmondható, hogy az ország legkisebb települése. Nagyjából 15 hektáros belterülettel és 20 házzal rendelkezik.


Neve a megyer törzsnévből keletkezett. A szegényes forrásmunkák a község keletkezéséről és történetéről alig adnak képet. A török időkben Megyer a sümegi vár "kapuja" volt és mint ilyen el is pusztult. Közvetlenül 1945 előtt az egész határ a község lakóié volt. Megyeren 1939-ben 135 magyar anyanyelvű lakos élt. Egyetlen iskolája sem volt, viszont három kocsmáját is említették, gyakran keresték fel az eldugott kisközséget a betyárok, akik a falu juhászaival tartottak kapcsolatot. Megyernek 1969-ben 120 lakosa és 29 lakóháza volt. Területe akkor 400 katasztrális hold, ebből 280 hold szántó, a többi erdő és rét. Két rövid utcáját említik. A falu mellett folyó Marcalt 1968-ban szabályozták, korábban 50-60 holdnyi területet öntött el évente.

 

Az 1960-as évek kezdetén a kiöntött folyó elvitte a fahidat, ami helyett új betonhidat építettek 1965-ben. Kisszámú lakossága – néhány vasutas kivételével – a rigácsi TSZ-ben dolgozott. Megyeren 1959-ben jött létre termelőszövetkezet, három évig gazdálkodott önállóan, majd 1962 áprilisában a rigácsi gazdasággal egyesült. A villanyt 1959-ben vezették be. Ugyanabban az évben kultúrházat, boltot és tűzoltószertárat létesítettek. Kevés új ház épült, a régi szalmatetős házakat azonban átalakították, felújították. Megyer korábban közigazgatásilag Ukkhoz, majd Gógánfához tartozott. Ma az ukki székhelyű körjegyzőséghez tartozik. 2005 második felétől a lakosság nagy része lecserélődött, az új lakosok a főváros környékéről költöztek ide.


Ha szeretnéd kibérelni, akkor lapozz tovább és nézd meg a hirdetést te is.

Kibérelhetsz te is egy falut, tudd meg a részleteket

Kép forrása: egykor.hu

 

A hirdetés szerint kiadó 150.000 négyzetméteres telekkel Veszprém megyében igazából egy egész falu. Bárki kibérelheti egy egész hétvégére, engem teljesen meggyőzött a hirdetés egyébként, lehet, nyáron kihasználom a lehetőséget.


A legjobb rész az, hogy bárki, hangsúlyozom: BÁRKI kibérelheti, és két napig polgármester is lehet. A településen 7 teljesen felújított és berendezett falusi házban van lehetőség lakni, de bárkié lehet a kultúrház illetve a pajta is, ha szeretnél a közügyekbe beleszólni, akkor akár alpolgármester is lehetsz 2 napig. Ez alatt a két nap alatt megváltoztathatod az utcák, terek neveit, kihagyhatatlan lehetőség. És még az ára sem olyan vészes, a teljes falut kibérelheted tehát, természetesen a lakott és gazdasági ingatlanok kivételével potom 210.000 forint/éjszakáért. A szlogen a végére: „Gyertek falura, éljetek vidáman!

 

Az ár tartalmazza

 

 • 2 db utca (aszfaltos)
 • 2 db utca (szórt)
 • 1 db buszmegálló
 • 1 db hivatal
 • 7 db ház ( vendégház)
 • 2 db ház (rendezvény)
 • 1 db lábas-pajta
 • 3 db ház (egyéb)
 • 1 baromfiudvar
 • 6 db ló
 • 2 db tehén
 • 3 db birka
 • 4 ha szántó


Ha nekünk nem hiszel, akkor íme az eredeti hirdetés, kattints ide.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajvédelem

az okszerű gazdálkodás lényeges eleme. Célja, hogy meggátolja a ->talajpusztulást. Módszerei... Tovább

61/2008. (IV. 30.) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezõgazdasági termékek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek