A bakopa nevelése, öntözése, ültetése

hirdetes

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A bakopa (Sutera cordata) egy éves növény, amely tavasztól őszig virágzik. A mostani cikkben mindent elmondunk a bakopa virágról!

Ismerjétek meg ti is a bakopát

Bakopa bemutatása

A Dél-Afrikából származik. A bakopa lágyszárú és kicsi, fehér, kék vagy rózsaszín ötszirmú virágokkal és zöld lombokkal rendelkezik. A toktermések tojásdad vagy gömb alakúak, négyrekeszesek, felületükön két barázda húzódik. A termésekben számos apró mag fejlődik. Szereti a napos vagy a részben árnyékos helyeket. Mintegy 70 faja trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken őshonos, a legtöbb az amerikai kontinensen. Nedves élőhelyeken élnek, vagy teljesen a vízhez alkalmazkodott alámerült növények.

 

Bakopa ültetése

A Bakopa növényt késő tavasszal érdemes ültetni, miután már nincs nagy fagy. Olyan helyet válassz, amely teljes napsütést kap, némi délutáni árnyékkal. A kertbe ültetve egymástól 15-20 cm távolságba ültesd. Az ültetés előtt érdemes a talajt komposzttal tápanyagdúsabbá tenni. Öntözd meg jó alaposan az ültetés után.

hirdetes

 

Bakopa öntözése

A bakopa növény rendszeres öntözést igényel a folyamatos virágzáshoz. A virág talaját is nedvesen kell tartani. A legjobb, ha egyenletesen öntözzük elkerülve a túlöntözést. A talajtakaró réteg alkalmazása a növények körül segít megőrizni a talajban lévő vizet. Figyelj rá, hogy a növény ne álljon vízben, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

 

Bakopa talajigénye

A rutinszerű trágyázás egész szezonban virágzásban tartja a bakopát. Használj vízben oldódó műtrágyát. Trágyázd meg 2-3 hetente. 

 

Bakopa metszése

A Bakopa növényeket öntisztítónak tekintik, ami azt jelenti, hogy nem szükséges nekünk leszedni az elhervadt virágokat róla. De ha a úgy tetszik, eltávolíthatod az elhervadt virágokat róla, hogy felgyorsítsuk a virágzást. Jellemzően ezt fiatalabb növényeken érdemes elvégezni. Jót tesz neki, ha időnként 2-3 centivel visszavágjuk a növényt, hogy megtisztítsuk és elősegítsük az új virágok növekedést. Ez segíthet abban, hogy a szárak és a gyökerek egészségesek maradjanak.

hirdetes

 

Bakopa gondozása cserépben

A félig napos, félig árnyékos helyeket kedvelik a legjobban. Ültessük egy nagy tartályba és használjunk jó minőségű, jól elvezető cserepes talajt. Ez a növény gyorsan elhal, ha hagyják kiszáradni. A legjobb, ha rendszeresen van öntözve, nehogy a talaj kiszáradjon. Öntozze meg jól a talajt minden alkalommal. 

 

Bakopa téli gondozása

A bakopa a meleg virágzási szezont élvezi. Sajnos képes az első fagynál elpusztulni. Ezt úgy tudjuk elkerülni, hogy a hideg időben beltéri helyen tároljuk, ahol elegendő fényt kap, így egész télen továbbra is virágozhatnak.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-06-05

Túlöntözött aloe vera? – itt a megoldás a megmentésére

A túlöntözött aloe vera különböző jeleket mutathat, most összegyűjtöttük nektek az aloe vera növénnyel kapcsolatos legfontosabb információkat és segítő tippeket!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-06-01

7 gyakori ok, amiért a muskátli levelei megsárgulnak

Miért sárgul a muskátli levele? Van, ami természetes folyamat és nem kell aggódnunk érte, de létezik olyan sárgulás is, amit orvosolni kell minél gyorsabban.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

76/2007. (VII. 27.) FVM rendelet

az egyes kereskedelmi vállalkozások által 2007. évben igénybe vehetõ csekély összegû... Tovább

céges rendezvényhelyszín Budapest

Cégünkkel találtunk egy olyan szórakozóhelyet, ahova azóta is folyamatosan visszajárunk.... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág