A bakopa nevelése, öntözése, ültetése

hirdetes

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

AN

A bakopa (Sutera cordata) egy éves növény, amely tavasztól őszig virágzik. A mostani cikkben mindent elmondunk a bakopa virágról!

Ismerjétek meg ti is a bakopát

Bakopa bemutatása

A Dél-Afrikából származik. A bakopa lágyszárú és kicsi, fehér, kék vagy rózsaszín ötszirmú virágokkal és zöld lombokkal rendelkezik. A toktermések tojásdad vagy gömb alakúak, négyrekeszesek, felületükön két barázda húzódik. A termésekben számos apró mag fejlődik. Szereti a napos vagy a részben árnyékos helyeket. Mintegy 70 faja trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken őshonos, a legtöbb az amerikai kontinensen. Nedves élőhelyeken élnek, vagy teljesen a vízhez alkalmazkodott alámerült növények.

 

Bakopa ültetése

A Bakopa növényt késő tavasszal érdemes ültetni, miután már nincs nagy fagy. Olyan helyet válassz, amely teljes napsütést kap, némi délutáni árnyékkal. A kertbe ültetve egymástól 15-20 cm távolságba ültesd. Az ültetés előtt érdemes a talajt komposzttal tápanyagdúsabbá tenni. Öntözd meg jó alaposan az ültetés után.

hirdetes

 

Bakopa öntözése

A bakopa növény rendszeres öntözést igényel a folyamatos virágzáshoz. A virág talaját is nedvesen kell tartani. A legjobb, ha egyenletesen öntözzük elkerülve a túlöntözést. A talajtakaró réteg alkalmazása a növények körül segít megőrizni a talajban lévő vizet. Figyelj rá, hogy a növény ne álljon vízben, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

 

Bakopa talajigénye

A rutinszerű trágyázás egész szezonban virágzásban tartja a bakopát. Használj vízben oldódó műtrágyát. Trágyázd meg 2-3 hetente. 

 

Bakopa metszése

A Bakopa növényeket öntisztítónak tekintik, ami azt jelenti, hogy nem szükséges nekünk leszedni az elhervadt virágokat róla. De ha a úgy tetszik, eltávolíthatod az elhervadt virágokat róla, hogy felgyorsítsuk a virágzást. Jellemzően ezt fiatalabb növényeken érdemes elvégezni. Jót tesz neki, ha időnként 2-3 centivel visszavágjuk a növényt, hogy megtisztítsuk és elősegítsük az új virágok növekedést. Ez segíthet abban, hogy a szárak és a gyökerek egészségesek maradjanak.

hirdetes

 

Bakopa gondozása cserépben

A félig napos, félig árnyékos helyeket kedvelik a legjobban. Ültessük egy nagy tartályba és használjunk jó minőségű, jól elvezető cserepes talajt. Ez a növény gyorsan elhal, ha hagyják kiszáradni. A legjobb, ha rendszeresen van öntözve, nehogy a talaj kiszáradjon. Öntozze meg jól a talajt minden alkalommal. 

 

Bakopa téli gondozása

A bakopa a meleg virágzási szezont élvezi. Sajnos képes az első fagynál elpusztulni. Ezt úgy tudjuk elkerülni, hogy a hideg időben beltéri helyen tároljuk, ahol elegendő fényt kap, így egész télen továbbra is virágozhatnak.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-19

10 gyönyörű virág, amelynek ott a helye az őszi kertben

Ősszel is foglalkozzunk a kertünkkel, hogy szép legyen. Most bemutatunk 10 olyan virágot, amit nyugodtan elültethetünk, mivel jól bírják az őszi időjárást.

2022-09-16

Királyi elegancia a kertedben: Így nevelj vakondűző császárkoronát Te is

A császárkorona (Fritillaria imperialis) kevésbé ismert évelő hagymás növény, amelyek minden kertben feltűnő és vakondmentes megjelenést jelentenek!

2022-09-16

Miért lesz fehér a virágföld? – A penészes talaj javítása

A túl sok víz olyan környezetet teremt, amely lehetővé teszi a penész megszaporodását a szobanövények talajában. Ez okozza a fehéredést a virágföldjén!

2022-09-16

Hogyan neveljünk Camassiát

A camassia, vad jácint nem túl ismert Magyarországon, azonban rendkívül feldobhatjuk vele kertünket! Minden, amit tudnod kell a vad jácint gondozásáról!

2022-09-20

Hogyan tegyük el télre a virághagymákat?

Sokakban merül fel a kérdés: el lehet tenni a virághagymákat télre? Ha igen, akkor hogyan kell a virághagymákat teleltetni szakszerűen? Mutatjuk a választ!

2022-09-13

Mikor van szükség az örökzöldek trágyázására? – Így maradnak évről évre zöldek!

Az örökzöld fák és cserjék általában könnyen gondozható növények, de állandó zöld megjelenésüknek szükségük van műtrágyára, hogy megőrizzék megjelenésüket.

2022-09-13

Rózsametszési kisokos – Hogyan és pontosan mikor kell metszeni a rózsát ősszel?

Pontos leírást kaphatsz a rózsákról, hogy hogyan és pontos mikor kell elvégezni a rózsa metszését ahhoz, hogy a következő időszakban is kerted ékköve legyen

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

További cikkek ebben a témában


ló ápolása

a ló egészségét fenntartani, munkabírását fokozni megfelelő ápolással lehet. Rendszeresen... Tovább

fasebkezelő szerek

a gyümölcs- és díszfák törzsén, ágain keletkező sebek könnyen fertőződnek és... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág