10 gyönyörű augusztusi virág, amikből a nyár végén érdemes vágni, és csokorba szedni

hirdetes

10 gyönyörű augusztusi virág, amikből a nyár végén érdemes vágni

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az augusztus egy csodálatos hónap a kertben. Ilyenkor temérdek gyönyörű virág hozza a legjobb formáját, és csak arra várnak, hogy szebbnél-szebb csokrokat készíts belőlük. Az alábbiakban néhány ilyen mutatós augusztusi virágot sorolunk fel, amelyeket a nyár utolsó hónapjában érdemes csokorba szedni!

Legszebb augusztusi virágok

1. Napraforgó

A napraforgók nem csak sárga színűek lehetnek, léteznek ugyanis rozsdabarna és halványcitrom árnyalatú változatok is. Egyes fajták (pl. az „American Giant”) magasra nőnek és hatalmas virágokat hoznak, míg mások (pl. a „Choco Sun”) törpe méretűre fejlődnek. A napraforgók magvait májusban érdemes elültetni.

2. Inkaliliom

Az inkaliliom egy gyönyörű évelő virág, ami remekül mutat egy jól védett, napos ágyás szélén. Nagyszerű választások csokrokba, mert levágás után is sokáig megőrzik szépségüket. Ügyelj rá, hogy nedvei irritálhatják a bőrt, ezért viselj kesztyűt, mikor levágod őket.

3. Dália

A dáliák többek között azért nem hiányozhatnak egyetlen nyári kertszegélyből sem, mert drámai megjelenésüknek köszönhetően mutatós vágott virágokként is megállják a helyüket. Számtalan színben és formában beszerezhetők – még „kaktusz” változataik is léteznek (pl. „Rev P Holian”).

4. Szegfű

A szegfű az egyik leggyakrabb választás csokrok elkészítéséhez. Ezek a rövidéletű évelők tökéletesek mind növénytartókba mind ágyások szélére is. Sok változatuk illata a szegfűszeghez hasonlít, és gyönyörűen mutatnak vágott virágokként is. Ha szeretnéd, hogy minél tovább virágozzanak, akkor aktívan vagdosd le róluk a már elvirágzott fejeket.

hirdetes

5. Rézvirág

A rézvirágok nem csupán intenzív színük miatt olyan népszerűek, hanem azért is, mert nagyon egyszerű termeszteni őket. Ezek az egynyári virágok nagyszerűen mutatnak más forróbb színű szirmok társaságában, akár ágyásokban, akár növénytartókban tartják őket. Mindemellett még vázavirágoknak is kiválók.

6. Titónia

A titónia vagy „mexikói napraforgó” egy szívós egynyári növény, amely tavasszal elültetve látványos bemutatót tart a nyári hónapok során. Különösen a napos, jó vízelvezetésű helyeken érzik jól magukat, és a beporzók is előszeretettel látogatják őket.

7. Borzaskata

A borzaskata egy igazán különleges megjelenésű maghullató egynyári növény, ami garantáltan a vendégek egyik kedvence lesz majd otthonod körül. Mind virágai, mind levelei felhasználhatók egy igényesebb csokor elkészítéséhez, virágfejei pedig még száraz összeállításokban is jól szerepelnek.

8. Liliom

Az ázsiai liliomok mind remekül mutatnak a kertben, akár növénytartóban, akár egy ágyásban tervezed tartani őket. Listánkra azonban azért kerültek fel, mert gyönyörű és tartós vágott virágok is egyben. Fontos észben tartani, hogy a liliomok minden része mérgező a macskák számára, ezért nem javasolt ültetni belőlük, ha macskákat is tartasz (vagy átjárkálnak hozzád a szomszédból).

hirdetes

9. Pillangóvirág

A pillangóvirágok könnyedén felnevelhetők magokból, és mind ágyásokban, mind pedig növénytartókban jól érzik magukat. Rendkívül sokáig virágzanak, gyakran az első fagy állítja csak meg őket. Remekül mutatnak csokrokban, ha pedig azt szeretnéd, hogy sokáig virágozzanak, akkor ne felejtsd el levágni palántáidról az elvirágzott fejeket.

10. Szamárkenyér

A meglehetősen furcsa nevű szamárkenyérnek szúrós levelei és pamacsszerű, kék virágai vannak, amik remekül mutatnak egy ágyás hátsó szegélyeként. Egyedi megjelenésüknek köszönhetően jól mutatnak friss és száraz csokrokban is, a beporzók pedig szívesen látogatják őket a kertben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-04

Rengetegen rohamozzák meg az IKEA-t, ilyen olcsón fenyőhöz máshol nem lehet jutni

IKEA fenyővásár árak 2023-ban kicsit ugyan emelkedtek, de még mindig megéri az IKEA-ban fenyőt vásárolni. Az árak alacsonyak, és még kedvezmények is várnak.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

Kint is teleltethetjük a Leandert? - Tanácsok és Különféle Megközelítések

Ebben a vitatott témában számos ellentétes vélemény és tanács található, és a következőkben megvizsgáljuk, hogyan befolyásolhatják a kertek sokfélesége, mikroklímák és a leanderek sajátos jellemzői a téli teleltetést.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

14/2007. (III. 1.) FVM rendelet

a 2004. évi nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások... Tovább

Teraszburkolat

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a terasz burkolásához. A... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág