notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megnevezték az átcímkéző cégeket

hirdetes

Megnevezték az átcímkéző cégeket

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megnevezte Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője csütörtöki sajtóértekezletén azokat a cégeket, amelyekről feltételezhető, hogy nagy mennyiségű lejárt szavatosságú élelmiszert címkéztek át az elmúlt időben.
Megnevezték az átcímkéző cégeket , Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás, lejárt szavatosságú élelmiszer, áruhamisítás, M.E.G.A. Trade Kft., M.E.G.A. Trade Dis Kft., M.E.G.A. Fo
Az állomás vezetője szerint a magyar bejegyzésű, de külföldi tulajdonban lévő cégek - a M.E.G.A. Trade Kft., a M.E.G.A. Trade Dis Kft., a M.E.G.A. Food Kft., a M.E.G.A. Food Dis Kft. és MEGA Logistik Kft. - tartoznak ahhoz a cégcsoporthoz, amely a feltételezés szerint a nagy mennyiségű áruhamisításban érintett.
 
Virsinger György a Gödöllőn rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a feltehetően ukrán, izraeli, osztrák és magyar tulajdonban lévő cégeknek a raktáraiban az elmúlt napokban 100 tonnánál is nagyobb mennyiségű, összesen 400 tételre tehető áruféleségnél végeztek manipulációt. A vizsgálat szerint a szavatossági időt a címkéken meghamisították, s valótlan dokumentumokkal látták el a termékek jelölését.
 
Ebbe a termékkörbe lekvárok, müzlik, félkész élelmiszerek, tejtermékek, csokoládék tartoznak. Az ellenőrök az egyik raktárban felfedeztek egy illegális tojásátcsomagoló üzemet is. Itt egymillió, Németországból származó tojás megsemmisítését rendelték el.
 
A rendőrséggel együttműködve folytatott eddigi vizsgálatok eredményeként négy raktárt záratott be a hatóság Törökbálinton. Mivel az áru egy része már kikerült a kereskedőkhöz, az állomás 1.200 egységet - elsősorban nagy áruházláncokat - utasított a listán szereplő tételek visszavonására a polcokról.
 
A hét végéig valamennyi helyen bevonják a gyanús termékeket, és elrendelik megsemmisítésüket. A szakember azt is elmondta, hogy ezeknek a hamis adatokkal forgalomba kerülő élelmiszereknek nem volt eddig bizonyíthatóan egészséget károsító hatása, rendszeresen fogyasztottak belőle például a raktárak biztonsági őrei is. 
 
Az élelmiszerellenőrző állomás további vizsgálatokat végez és értesítette valamennyi megye állomását, hogy fokozottan ellenőrizzék az élelmiszereket a raktárakban, kereskedelmi egységeknél - hívta fel rá a figyelmet Virsinger György.
 
Szigorítják az élelmiszerbiztonsági előírásokat - jelentette be Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a sajtótájékoztatón.    
 
Az élelmiszerbiztonság feltételeinek vizsgálata a jövőben egy kézben a földművelésügyi tárcánál lesz. Szigorítják az előírásokat, jogszabályokat dolgoznak ki az élelmiszerbiztonság fokozására - mondta.
 
Hangsúlyozta, hogy az élelmiszer stratégiai áru, ezért a szabályok megkerülése óriási haszon megszerzésével kecsegtet.
 
Az államtitkár azt emelte ki, hogy többnyire külföldről származó termékekről van szó. Ezzel szemben a hazai előállítású élelmiszerek minősége teljes biztonsággal megfelel a feltüntetett adatoknak, zártabb úton érkezik ugyanis a szántóföldtől a kereskedelemhez, így az áru útja jobban nyomon követhető. 
hirdetes

Forrás: FVM

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
842 235
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 370 233
Közösség

rablógazdálkodás

az a termelési mód, amely a temészetes erőforrások — főleg a termékenység... Tovább

cukorcirok (sumac, Sorgum dochna [Roskal] Snow-den)

a pázsitfüvek családjába tartozó, Ázsia és Afrika több táján már régóta fontos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.9