Áradások a környező országokban is

hirdetes

Harmadfokú árvízkészültség a Rábánál, több környező országot is áradások sújtanak

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

 Mára érvénybe lépett  Szentgotthárdnál a legmagasabb árvízvédelmi készültség a Rába magas vízállása és áradása miatt. Itt harmadfokú a készültség míg Körmendnél is elrendelték az elsőfokú készültséget. Továbbá több környező országot is sújtanak az áradások, mint például Szlovéniát, ahol hétfőn elrendelték az úgynevezett vörös árvízvédelmi riasztást az Isonzó, a Száva és a Dráva áradása miatt- írta a HVG.

Több folyó is árad Európában

Rába áradása

Több utat is lekellett zárni a vízátfolyások miatt, lezártál a Rátót és Rábagyarmat alsóbbrendű utakat.   A Rába tegnap este éjfélkor tetőzött, de még így is majd 80 cm- el alacsonyabb, mint az eddig valaha mért legmagasabb szint.

Éjszaka Szentgotthárdnál a tűzoltók is besegítettek a szivattyúzásba , és az elöntött pincéket is próbálták megtisztítani a víztől, szint úgy Körmenden i

Ausztriában már áldozatot is követelt az áradás

Ausztriában is több folyó áradásnak indult, itt már áldozatot is követelt a nagymennyiségű csapadék. Miszerint Stájerországban egy 28 éves nőt autójával együtt elragadott az áradó patak. „Autója egy vízátfolyáson kisodródott és belecsúszott a megáradt Granitzen patakba. Csak órákkal később, holtan találtak rá.”

hirdetes

Horvátországban is vörös riasztás

Továbbá Horvátországban is vörös riasztást rendeltek el a hétfő folyamán, a Dráván és a Száván,Szlovénia felöl is árhullám érkezett az országba, ezért döntöttek a riasztás mellett. A tetőzés ma hajnalra várható az országban.

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Frakk Várpalota és Térsége Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Egyesületünk 2005. januárjában alakult 35 lelkes várpalotai és... Tovább

Rovarölo Nemathorin 10 G

Talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen.Hatóanyag: fosztiazat 10%Felhasználható: - burgonya... Tovább

Tovább a lexikonra