Áradások a környező országokban is

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Harmadfokú árvízkészültség a Rábánál, több környező országot is áradások sújtanak

Kiszner Klaudia

 Mára érvénybe lépett  Szentgotthárdnál a legmagasabb árvízvédelmi készültség a Rába magas vízállása és áradása miatt. Itt harmadfokú a készültség míg Körmendnél is elrendelték az elsőfokú készültséget. Továbbá több környező országot is sújtanak az áradások, mint például Szlovéniát, ahol hétfőn elrendelték az úgynevezett vörös árvízvédelmi riasztást az Isonzó, a Száva és a Dráva áradása miatt- írta a HVG.

Több folyó is árad Európában

Rába áradása

Több utat is lekellett zárni a vízátfolyások miatt, lezártál a Rátót és Rábagyarmat alsóbbrendű utakat.   A Rába tegnap este éjfélkor tetőzött, de még így is majd 80 cm- el alacsonyabb, mint az eddig valaha mért legmagasabb szint.

Éjszaka Szentgotthárdnál a tűzoltók is besegítettek a szivattyúzásba , és az elöntött pincéket is próbálták megtisztítani a víztől, szint úgy Körmenden i

Ausztriában már áldozatot is követelt az áradás

Ausztriában is több folyó áradásnak indult, itt már áldozatot is követelt a nagymennyiségű csapadék. Miszerint Stájerországban egy 28 éves nőt autójával együtt elragadott az áradó patak. „Autója egy vízátfolyáson kisodródott és belecsúszott a megáradt Granitzen patakba. Csak órákkal később, holtan találtak rá.”

hirdetes

Horvátországban is vörös riasztás

Továbbá Horvátországban is vörös riasztást rendeltek el a hétfő folyamán, a Dráván és a Száván,Szlovénia felöl is árhullám érkezett az országba, ezért döntöttek a riasztás mellett. A tetőzés ma hajnalra várható az országban.

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


bab (paszuly, Phaseolus vulgaris L.)

a pillangósok családjához tartozik. Főgyökeréből erős oldalgyökerek ágaznak ki. N-gyüjtő... Tovább

szalmagyűjtő kocsi

az ->arató-cséplő gép által elszórt szalma és törek — aratással egyidejű —... Tovább

Tovább a lexikonra