A legszebb anyák napi virágok, amik csodaszép jelentéssel bírnak- anyák napi virágok jelentése

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Különleges anyák napi virágok

Különleges anyák napi virág: Sásliliom (Hemerocallis)

A sásliliom Ázsia nagy részén a nők egyik szimbóluma. Ez a virág gyönyörű megjelenése miatt olyan népszerű, szimbolikus jellege miatt pedig minden anyák napi csokorban ott a helye. Mivel számos színben kapható, könnyű olyat találni belőle, ami megfelel majd édesanyád ízlésének.

Különleges anyák napi virág: Angol kékcsengő (Hyacinthoides non-scripta)

Ha anyukádat a nyugodt, békés szavakkal tudnád leginkább jellemezni, akkor az angol kékcsengő a tökéletes virág számára. Az angol kékcsengő áprilisban és májusban virágzik, tehát pont anyák napja környékén. Puha, kék színük és csinos formájuk miatt az alázat és az állhatatosság jelképei.

Különleges anyák napi virág: Kamélia (Camellia)

Amennyiben édesanyád a cserepes virágokat szereti jobban, akkor egy kamélia palántában sokáig örömét lelheti majd. Ezek a virágok Kínában, Japánban és Délkelet-Ázsiában őshonosok. Többféle színben is fellelhetők, és kellemes, enyhe illatjuk van. A kaméliákról úgy tartják, hogy a hosszú élet és a hála jelképei – egy nagyszerű anyák napi „Köszönöm”!

Különleges anyák napi virág: Rózsa (Rosa)

Ha semmi más nincs, akkor a rózsa mindig remek választás. Ha anyukád a hagyományok kedvelője, akkor valószínűleg ennek fog a legjobban örülni. Tény, hogy a piros rózsák a szerelem jelképei, azonban a világosabb piros és halvány rózsaszín változatok a hálát szimbolizálják. A sárga rózsákat a gondoskodó természet, míg a fehéreket a tisztaság és a fény jelképeinek tekintik.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csibehúr (Spergula arvensis L.)

a szegfűfélék (Caryophyllaceae) családjához tartozik. Termesztették már az ókorban; nálunk... Tovább

vízgazdálkodás

1.(kult.) A vízzel kapcsolatos igazgatási, hatósági, gazd., műszaki, tudományos tevékenység.... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Ünnep virág