A legszebb anyák napi virágok, amik csodaszép jelentéssel bírnak- anyák napi virágok jelentése

hirdetes

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

VN
Különleges anyák napi virágok

Különleges anyák napi virág: Sásliliom (Hemerocallis)

A sásliliom Ázsia nagy részén a nők egyik szimbóluma. Ez a virág gyönyörű megjelenése miatt olyan népszerű, szimbolikus jellege miatt pedig minden anyák napi csokorban ott a helye. Mivel számos színben kapható, könnyű olyat találni belőle, ami megfelel majd édesanyád ízlésének.

Különleges anyák napi virág: Angol kékcsengő (Hyacinthoides non-scripta)

Ha anyukádat a nyugodt, békés szavakkal tudnád leginkább jellemezni, akkor az angol kékcsengő a tökéletes virág számára. Az angol kékcsengő áprilisban és májusban virágzik, tehát pont anyák napja környékén. Puha, kék színük és csinos formájuk miatt az alázat és az állhatatosság jelképei.

hirdetes

Különleges anyák napi virág: Kamélia (Camellia)

Amennyiben édesanyád a cserepes virágokat szereti jobban, akkor egy kamélia palántában sokáig örömét lelheti majd. Ezek a virágok Kínában, Japánban és Délkelet-Ázsiában őshonosok. Többféle színben is fellelhetők, és kellemes, enyhe illatjuk van. A kaméliákról úgy tartják, hogy a hosszú élet és a hála jelképei – egy nagyszerű anyák napi „Köszönöm”!

hirdetes

Különleges anyák napi virág: Rózsa (Rosa)

Ha semmi más nincs, akkor a rózsa mindig remek választás. Ha anyukád a hagyományok kedvelője, akkor valószínűleg ennek fog a legjobban örülni. Tény, hogy a piros rózsák a szerelem jelképei, azonban a világosabb piros és halvány rózsaszín változatok a hálát szimbolizálják. A sárga rózsákat a gondoskodó természet, míg a fehéreket a tisztaság és a fény jelképeinek tekintik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-10-03

Hogyan termesztjük és gondozzuk Abeliát

Az élénk lombozatáról és a hosszú virágzási idejéről ismert Abelia nemzetség mintegy 30 lombhullató és örökzöld cserjefajtából áll. Így termeszd otthon!

2022-10-03

A kínai bazsarózsa termesztése és gondozása - Kerti bazsarózsa

Kevés növény rendelkezik hosszabb termesztési múlttal vagy fontosabb szerepet a díszkertészetben, mint a bazsarózsa. A bazsarózsa gondozása, nevelése és fajtái

2022-10-03

5 népszerű kancsó növény – Ha izgalmas növényeket szeretnél a kertedbe

A kancsónövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszthetsz. A híres Vénusz légycsapójához hasonlóan a különleges kancsónövények is húsevők.

2022-10-03

Növények, amik a teljes árnyékban is jól érzik magukat

A teljes árnyékban növekvő növények keresése kihívásokkal teli munka. Kerted egy része egésznap teljes árnyékban van? Így is gondozhatsz ott növényeket!

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-09-20

Hogyan tegyük el télre a virághagymákat?

Sokakban merül fel a kérdés: el lehet tenni a virághagymákat télre? Ha igen, akkor hogyan kell a virághagymákat teleltetni szakszerűen? Mutatjuk a választ!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-09-23

Az Élet bölcsője Erdélyben található- ezt látnod kell neked is

Annyira sok szép hely van itt, még az Élet bölcsőjét is itt találhatjuk. Most ezt a nagyon különleges helyet mutatjuk be nektek, amit ti is imádni fogtok.

További cikkek ebben a témában


lochia

az ellést követően a méhben visszamaradt, magzatvízből, nyálkából, széteső sejtes... Tovább

ecetsavas erjedés

a —> si1óban végbemenő erjedési folyamat; az —>ecetsav-baktériumok, a Coli... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Ünnep virág