Bemutatom Amerika nemzeti parkjait

hirdetes

Amerika kevésbé ismert, csodálatos szép nemzeti parkjai

Szélesi Ferenc
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amerika, különösen az Egyesült Államok tele van szebbnél szebb nemzeti parkokkal, amiket évente milliók látogatnak meg, hogy gyönyörködhessenek a háborítatlan természet kincseiben. Sajnos éppen emiatt nem egyszerű olyan parkokat találni az államok területén, ahol valóban zavartalanul élvezhetjük a természetet, hiszen a népszerűbb helyeken naponta akár több százan is megfordulhatnak. Cikkünk célja felhívni a figyelmet azokra az amerikai nemzeti parkokra, amik éppen olyan gyönyörűek, mint a felkapottabb alternatívák, de nem jellemző rájuk az a tömeg, ami más helyeken gyakran előfordul.

Bemutatom Amerika nemzeti parkjait

Voyageurs National Park – Minnesota

A Voyageurs Nemzeti Park területének több mint 40%-át víz borítja. A számtalan tó, és egymáshoz kapcsolódó folyó felfedezése közben a látogatók úgy érezhetik, mintha saját magánszigetükön járnának. 2018-ban összesen durván 240 ezren fordultak meg itt. Télen, amikor a tavak befagynak, lehetőség nyílik sítalpakon vagy motoros szánon bejárni a vidéket, tavasszal és nyáron pedig különböző vadon termő, ehető bogyókkal kényeztethetik magukat az idelátogatók.

Az erdő ősszel merész színekbe öltözik, köszönhetően a vízpartokat szegélyező juhar- és nyárfáknak. Az éjszakai égbolton csillagok ezrei, a Tejút, és időnként az északi sarki fények bukkannak fel, a lenyugvó nap színei pedig káprázatosan tükröződnek vissza a vízfelületekről.

hirdetes

Pinnacles National Park – Kalifornia

A Pinnacles Nemzeti Park kiváló célpont azoknak, akik tavasszal nyíló virágokban szeretnének gyönyörködni. A parkba tavaly durván 220 ezren látogattak el. A parkban számos ösvényt alakítottak ki, amelyeken végigsétálva a látogatók megtekinthetik a helyi vadvirágokat, de olyan vadmadarakat is meg lehet figyelni itt, mint a vándorsólyom, a szirtisas, vagy éppen a kaliforniai kondor. A Pinnacles-ben két talus barlangrendszer is található, amelyek óriási sziklatömbök jóvoltából jöttek létre, és csak arra várnak, hogy minél több érdeklődő fedezze fel őket.

hirdetes

Guadalupe Mountains National Park – Texas

A Guadalupe Mountains Nemzeti Parkot hegyes-kanyonos tájak alkotják, és sivatagos jellege miatt nincs hiány méretes homokdűnékből sem. A park összesen 128 kilométernyi túraútvonal hálózza be, amelyek érintik a sivatagot, a kanyonokat, és a Guadalupe Peak Trail útvonal meghódítói „Texas tetejére” is eljuthatnak, ahonnan leírhatatlan kilátás nyílik a parkra. Texas négy legmagasabb hegycsúcsa található meg a parkban, amelyek ősszel különösen szép látványt nyújtanak. Ezeket a McKittrick Canyon Trail útvonalon érdemes megcsodálni, a park északi részében. A következő oldalon folytatom! 

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

korneareflex

a szem ép szaruhártyájának (szemgolyó) megérintésére az állatnak pislogással való... Tovább

etilén (étén, CH2=CH2)

az alkének csoportjába tartozó nyílt szénláncú, telítetlen szénhidrogén; belőle... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek