5 alulértékelt tápanyag dús és finom zöldség, amit neked is enned kellene- 5 tápanyagdús zöldség

5 alulértékelt tápanyag dús és finom zöldség, amit neked is enned kellene

VN, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nem azt akarjuk mondani, hogy legyél vegán, és ne egyél húst, de azt mindenképpen ajánljuk, hogy egyél minél több zöldséget is mellé, ugyanis telis-tele vannak értékes tápanyagokkal, vitaminokkal. Nemcsak paradicsomból, répából na meg egy kis borsóból áll a világ, rengeteg olyan zöldség van, ami telis-tele van értékes tápanyagokkal, és nagyon finom is, tehát tökéletesen passzol a tányérokra. Most mutatunk 5 olyan alulértékelt zöldséget, amit szerintünk neked is gyakrabban kellene fogyasztanod!

Alulértékelt zöldségek

Kelbimbó

Igen tudjuk: a kelbimbót utálni kell… vagy inkább megkóstolni, és nagyon megszeretni, hiszen olyan különlegesen finom íze van, hidd el nekünk! A megfelelően elkészített kelbimbó nagyszerűen kiegészíti a zöldségféléket, nagyszerű C- és K-vitaminforrás, és rostot is biztosítanak. Egyes kutatók szerint a szulforafán jelentős szerepet játszhat a prosztata- és vastagbélrák megelőzésében. A kelbimbóban magas szulforafán szintje van. Keresztes virágú unokatestvéréhez, a káposztához hasonlóan a kelbimbó is hidrogén-szulfid gázokat bocsát ki, ha túl sokáig főzik, úgyhogy erre oda kell figyelni. A kelbimbó túlsütése megfosztja táplálkozási előnyeitől. Az optimális táplálkozás érdekében negyedeljük és pároljuk a kelbimbót kevesebb, mint 5 percig. Ezután egy kis fokhagyma vagy citrom hozzáadásával fejezzük be a folyamatot.

Vízitorma

Nem ettél még te sem vízitormát? Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen az emberek nagy része hasonlóképpen van ezzel. Azonban azt is fontos tudni, hogy 2014-ben a vízitormát az antioxidánsok tekintetében a legjobb zöldségfélének választották. Tehát egy nagyra díjazott zöldségről beszélünk, aminek fogyasztása erősen ajánlott. A vízitorma enyhe ízű, fehér ropogós zöldség. Tanulmányok dokumentálják a vízitorma csodálatos előnyeit. A kutatók tanulmányozták a benne rejlő lehetőségeket a dohányzás rákkeltő hatásainak csökkentésében, a mellrák kockázatának csökkentésében, és az edzések okozta fizikai stressz enyhítésében. A vízitorma rengeteg féleképpen felhasználható, egyszerűen csak salátákhoz is hozzá lehet keverni, de halakhoz, ázsiai ételekhez is nagyon passzol.

A lista itt még nem ért véget, lapozz és mutatunk még nagyon jó, hatásos, tápanyagdús, és finom zöldségeket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sávos művelés (szalagos művelés)

többnyire a lejtős területen használatos eljárásrendszer. A kapásnövények 12—50 m... Tovább

biocönózis (életközösség)

meghatározott területen élő növények és állatok összessége, amelyek tágabb v. szorosabb,... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség