Almás-fahéjas csiga recept, Almás-fahéjas csiga elkészítése, Almás-fahéjas csiga öntettel

Almás-fahéjas csiga recept- ez a legújabb őszi kedvencünk

VN
hirdetes

Az alma és a fahéj páros megunhatatlan őszi fűszerezés, ami a pitén, teán, tejberizsen túl még a csigáknak is nagyon jól áll. Ha szereted a fahéjas csigát, akkor ezt a receptet is ki kell próbálnod, imádni fogod!

Almás-fahéjas csiga recept

Süssünk almás-fahéjas csigát

Nekem nagy kedvencem a fahéjas csiga. Ősszel pedig egyébként is egyre jobban előtérbe kerülnek a fahéjhoz hasonló karakteres fűszerek. Történetesen a fahéj tökéletes kiegészítője az almának, számos sütemény ennek a tökéletes íz harmóniának kihasználásával készül. Miért ne csináljunk, egy fonom almás-fahéjas csigát is, e két íz segítségével? Hát csináljunk! Mutatom is a tökéletes receptet, amit még sok-sok évvel ezelőtt találtam a Receptneked oldalán.

Hozzávalók az almás-fahéjas csigához

A tésztához:

  • 56 dkg liszt
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 6 alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 6 evőkanál vaj

A mázhoz:

  • 5-6 evőkanál porcukor
  • tej 
hirdetes

Az almás-fahéjas csiga elkészítése

  • Első lépésként a tejet langyosra melegítjük, vagy a gázon, vagy a mikrohullámú sütőben, majd a langyos tejben elkeverünk 1 evőkanálnyi cukrot, és beleszórjuk a szárított élesztőt is. Előveszünk egy másik edényt, tálat, és abba leszitáljuk a lisztet, és egy csipet sót is adunk hozzá, majd pedig a tojás, és a felolvasztott vaj is mehet bele a lisztbe. Amikor már látjuk, hogy az élesztő felfut, azt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd robotgéppel 5 percig dagasztjuk, ezután pedig letakarva kelesztjük meleg helyen, olyan 40-50 percet. 
  • hirdetes
  • Amíg kel a tészta hozzálátunk a töltelékhez, ehhez meg kell pucolni, majd apró kockákra vágni az almákat. Majd egy edénybe elkeverjük a cukrot a bajjal, amikor a cukor már felolvad, egynemű krém lesz belőlük, hozzáadjuk az almákat, és rászórjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, és a citrom reszelt héját, valamint levét is. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett kezdjük el karamellizálni, akkor húzzuk le a tűzről, amikor már besűrűsödött a lé, és az alma szépen összeesett. 
  • Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tölteléknek szánt fahéjas, karamellizált almát egyenletesen eloszlatjuk rajta, és feltekerjük. A tekerést a hosszabbik oldalánál kell kezdeni, majd a tekercset 2 ujjnyi szeletekre felszelni, amik a csigákat fogják adni.
  • Egy megfelelő méretű tepsit sütőpapírral bélelünk, és beletesszük az almás-fahéjas csigáinkat. Fontos, hogy hagyj köztük megfelelő helyet, hiszen a kelt tészta sütés közben megnő. Kend át olvasztott vajjal a csigákat, majd hagyd 21-30 percig kelni. 
  • 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perig kel sütni az almás-fahéjas csigákat. Ha megsültek, akkor még nincs vége a folyamatnak, most jön az a lépés, hogy a porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó máz legyen, majd a kisült csigák tetejére csorgatjuk és tálaljuk.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-10-07

Ezek a legszebb díszfák, amiket most minden kerttulajdonos szeretne

Bemutatjuk a legnépszerűbb és legszebb díszfákat, amiket most minden kertbarát szívesen látna a kertjében. Válaszd ki melyik díszfa mutatna jól a kertedben.

2024-10-08

Az angolkert egy varázslatos kertészeti élmény: így alakíts ki otthon

Az angolkert kialakítása egy varázslatos kertészeti élmény, ha követed ezt az útmutatót, segít neked egy igazi angolkert kialakításában. Próbáld ki Te is!

2024-10-09

Botanikai tulipán vagy törpe tulipán? Ismerd meg ezeket a vad fajtákat

A botanikai tulipánok és törpe tulipánok nem csak szépségükkel, hanem ellenállóságukkal is kiemelkednek. Ismerd meg ezeket a csodaszép vad tulipán fajtákat.

2024-10-01

A japán fűz őszi gondozása: praktikus tippek a tökéletes formáért

A japán fűz kertünk egyik legdekoratívabb növénye lehet, amely a rózsaszín, fehér és zöld színeivel tűnik ki. Ismerd meg hogyan gondozd ősszel a japán fűzfát.

2024-10-10

Szabadgyökerű gyümölcsfák ültetése: ezeket a hibákat érdemes elkerülni

A szabadgyökerű gyümölcsfák ültetése egyszerűnek tűnhet, de könnyen előfordulhat, hogy olyan hibákat követsz el, amelyek visszavetik a fák növekedését.

2024-10-03

Mire van szüksége az írisznek ősszel? Útmutató az írisz gondozásához

Ősszel az írisz megfelelő gondozása kulcsfontosságú, ez az útmutató segít abban, hogy tudd, mire van szüksége a virágnak, hogy tavasszal szépen virágozzon.

2024-10-03

Probléma a nyíllevéllel? Így tarthatod egészségesen ezt a szobanövényt

Sárgul a nyíllevél, vagy barnul a levele más problémák adódtak a szobanövényed körül? Segítünk megoldani, hogy a nyílleveled egészségesen fejlődhessen.

2024-09-23

Ezeket tedd meg idén ősszel a jövő nyári paradicsom termésedért

A bőséges paradicsomtermés titka már ősszel elkezdődik! Fedezd fel, milyen teendőkkel biztosíthatod a jövő nyári sikeres és zamatos paradicsomszüretet.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

érrendszer

a szervezet anyagcsere-forgalmában, az oxigén és a szén-dioxid, a tápanyagok és a salakanyagok... Tovább

magzat felpuffadása (magzati emfizema)

az elhalt és —>méhben rekedt ->magzatban alakul ki, ha rothasztó baktériumokkal... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Kertészet