Állatbarát egércsapda - így fogd el Te is a kártékony rágcsálókat

hirdetes

Készítsünk állatbarát egércsapdát fillérekből, nálam bevált!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Rengeteg egér volt nálunk a pincében, pár hete jelentek meg, a macskák természetesen nem csináltak velük semmit…Mérget nem szerettem volna alkalmazni, a hagyományos egércsapda megöli őket, ezt sem akartam, szerencsére rátaláltam a tökéletes megoldásra, amit megmutatok nektek is!

Állatbarát egércsapda

Már egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák, természetes sajnos, hogy a kis rágcsálók keresik a melegebb helyeket. Ezeket pedig meg is találják, általában pincékben, garázsokban, tárolókban, vagy éppen a lakásban húzzák meg magukat. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ha nem lennének kártékonyak, mindent szétrágnak, odapiszkítanak mindenhova, nem nyújtanak szép látványt, ráadásul hihetetlenül gyorsan elszaporodnak.

A hagyományos védekezési módok szinte nem érnek semmit, a méreggel próbálkozott egy ismerősöm, de elmondása szerint valóban kék volt a széklete a rágcsálónak, mégis tovább élte életét. A ragasztók fogságában szenvedő egér nem túl szép, főleg akkor, ha a kislányom látja meg először…

hirdetes

Szóval keresni kellett olyan megoldást, ami valóban hatásos, de állatbarát. Szerencsére megtaláltam a tökéleteset, amit két hónapja próbáltam ki először, azóta összesen tizenegy egeret fogtam meg a segítségével. Most pedig megmutatom, miről szól ez a csapda és azt is megtudhatod, hogyan készítheted el! 

Az egérfélék sokféle táplálkozási típust képviselnek a mindenevő generalistától, ami a csokit és a cipőtalpat is megeszi, a specialistákig, amik csak földigilisztával, gombával vagy vízi gerinctelenekkel táplálkozik. A legtöbb faj inkább növényeket és gerincteleneket eszik, gyakran tárolnak magvakat és más növényi anyagokat a szűkösebb időkre.

hirdetes

A méhészetben több faj is problémás, mert amikor a méhek elülnek, akkor behatolnak a kaptárba, és fészket raknak ott. Szagukkal, rágcsálásukkal zavarják a méheket, rongálják a lépeket. Az enyhébb idő elérkeztével elhagyják a kaptárat, vagy a méhek agyonszurkálják. Hét mm-es ráccsal szoktak védekezni ellenük.

Állkapcsuk sciurognathous típusú, és diasztémájuk is van. Nincs szemfoguk, és nincsenek előőrlőik sem. A legtöbb fajnak három őrlője van, és ezek természete fajonként változó.

Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

beruházás

a termelő és a nem termelő állóalapok létrehozására és korszerűsítésére irányuló... Tovább

agrobiocönózis

a mg.-lag művelt területek állati és növényi életközössége (->biocönózis).... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok