Alcsúti Arborétum hóvirágmezője

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Idén is vár mindenkit az ország legnagyobb hóvirágmezője!

Szélesi Ferenc - Főkertész

A hóvirág a tavasz egyik legelső, és kétségkívül a legszebb hírnöke, szerencsére az Alcsúti Arborétumban minden évben gyönyörködhetünk benne, ugyanis itt található az ország legnagyobb hóvirágmezője, nézzük, mikortól érdemes ellátogatni ide! 

Látogassatok el az Alcsúti Arborétumba

Egész pontosan 2019. március 1-től érdemes ellátogatni az Alcsúti Arborétumba, ezt az arborétum honlapjáról tudtuk meg. Csodálatos élményben lehet azoknak részük, akik kora tavasszal megtekintik a botanikus kertet, és megfigyelik ezeket a különleges, egyedi látványt nyújtó virágokat. Március 1-től a hét minden napján nyitva lesz az arborétum, 10 órától egészen este 18 óráig, arra viszont felhívják a figyelmet, hogy a virágok nyílása erősen időjárásfüggő, tehát változhat a virágünnep kezdési időpontja (erről természetesen a közösségi médiaoldalakon, és a honlapon is értesítik a látogatókat). 

Az arborétum vezetősége arra kéri az autóval érkezőket, hogy inkább Felcsúton, a Pancho Arénánál parkoljanak, mivel ott rengeteg parkolóhely van. Onnan a Vál-völgyi kisvasúttal lehet megközelíteni a hóvirágmezőt, ami már magában is különleges élmény. A felnőtteknek 1050 forintot kell fizetniük a belépésért, a kedvezményes ticket 700 forintba kerül (nyugdíjasok, diákok, Természetbarát Turista Kártyával rendelkezők, arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők, két-, vagy többgyermekes családok).

hirdetes

Regisztráció nem szükséges, fotózni lehet, készpénz viszont vigyetek magatokkal, mert se bankkártyával, se Szép kártyával, se Erzsébet kártyával nem lehet fizetni! Arra is felhívják a figyelmet, hogy vihar esetén az arborétum kapui zárva maradnak, havazás esetén pedig fehér lepel borítja a nyíló hóvirágokat. Kerékpárral az arborétum területén közlekedni tilos, és ugyancsak tilos háziállatokat bevinni!

hirdetes

Amit bizonyára mindenki tud, de azért elmondom, hogy a hóvirág 2005 óta védett növény, melynek természeti értéke 10 000 forint, egyetlen szál letépése is pénzbírságot von maga után. A virágzás egyébként négy-öt hétig tart, de érdemes minél hamarabb megtekinteni az arborétumot, nehogy lekéssetek róla. A következő oldalon bemutatom nektek kicsit közelebbről az Alcsúti Arborétumot, érdemes lapozni egyet!

Forrás: Fotók: Wikimédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


önetetők

olyan berendezések, amelyek lehetővé teszik az állatok takarmányozásában a gépesítést,... Tovább

vérvétel

Vér nyerése diagnosztikai célból (vérvizsgálathoz,szerológiai próbáhoiz) v.esetleg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek