Alcsúti Arborétum hóvirágmezője

Idén is vár mindenkit az ország legnagyobb hóvirágmezője!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A hóvirág a tavasz egyik legelső, és kétségkívül a legszebb hírnöke, szerencsére az Alcsúti Arborétumban minden évben gyönyörködhetünk benne, ugyanis itt található az ország legnagyobb hóvirágmezője, nézzük, mikortól érdemes ellátogatni ide! 

Látogassatok el az Alcsúti Arborétumba

Egész pontosan 2019. március 1-től érdemes ellátogatni az Alcsúti Arborétumba, ezt az arborétum honlapjáról tudtuk meg. Csodálatos élményben lehet azoknak részük, akik kora tavasszal megtekintik a botanikus kertet, és megfigyelik ezeket a különleges, egyedi látványt nyújtó virágokat. Március 1-től a hét minden napján nyitva lesz az arborétum, 10 órától egészen este 18 óráig, arra viszont felhívják a figyelmet, hogy a virágok nyílása erősen időjárásfüggő, tehát változhat a virágünnep kezdési időpontja (erről természetesen a közösségi médiaoldalakon, és a honlapon is értesítik a látogatókat). 

Az arborétum vezetősége arra kéri az autóval érkezőket, hogy inkább Felcsúton, a Pancho Arénánál parkoljanak, mivel ott rengeteg parkolóhely van. Onnan a Vál-völgyi kisvasúttal lehet megközelíteni a hóvirágmezőt, ami már magában is különleges élmény. A felnőtteknek 1050 forintot kell fizetniük a belépésért, a kedvezményes ticket 700 forintba kerül (nyugdíjasok, diákok, Természetbarát Turista Kártyával rendelkezők, arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők, két-, vagy többgyermekes családok).

Regisztráció nem szükséges, fotózni lehet, készpénz viszont vigyetek magatokkal, mert se bankkártyával, se Szép kártyával, se Erzsébet kártyával nem lehet fizetni! Arra is felhívják a figyelmet, hogy vihar esetén az arborétum kapui zárva maradnak, havazás esetén pedig fehér lepel borítja a nyíló hóvirágokat. Kerékpárral az arborétum területén közlekedni tilos, és ugyancsak tilos háziállatokat bevinni!

Amit bizonyára mindenki tud, de azért elmondom, hogy a hóvirág 2005 óta védett növény, melynek természeti értéke 10 000 forint, egyetlen szál letépése is pénzbírságot von maga után. A virágzás egyébként négy-öt hétig tart, de érdemes minél hamarabb megtekinteni az arborétumot, nehogy lekéssetek róla. A következő oldalon bemutatom nektek kicsit közelebbről az Alcsúti Arborétumot, érdemes lapozni egyet!

Forrás: Fotók: Wikimédia

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vállszélesség

a vállízület (—>végtagok) elülső külső pontjának, a vállbúbnak mellső, és a... Tovább

Bonyhádi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bonyhád Perczel u. 23. Magyarország Telefon: +36-451-555 Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek