A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetségének tájékoztatója

Körmendi Péter
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.
 

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.

A következőkben a 2005. II. félévi tényadatok – az Agrárágazat 2005. augusztusi számában olvasható – (gép-, alkatrész-, anyag-, energiaár, valamint munkabér és vonzatai, stb.) értékelésével kidolgozott vállalkozási árak tavaszi munkákra vonatkozó részét adjuk közre. Az árak kidolgozásánál 260 Ft/liter gázolajárral számoltunk, melyet napjainkban is hasonló áron tudnak megvásárolni a szolgáltatók.

A helyi sajátosságokat (talajviszonyok, táblaméretek, gépkapcsolatok, megközelítési távolság, valamint az átlagostól eltérő minőségi és egyéb igényeket) is figyelembe vevő javasolt szolgáltatási árakat az érdeklődők adatai és megbízása alapján kidolgozzuk.

Szükség esetén a Szövetség támogatást ad az egyedi árak kialakításakor a helyi körülmények megismerése után.

Megjegyzés:

 

1./ Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!

2./ Talajművelési munkáknál az I-II. területi kategóriákat vettük figyelembe. A III.-IV. kategóriába tartozó talajokon végzett műveletek szolgáltatási díjtételei 30-50%-kal magasabbak.

A díjtételeket módosító tényezők:

- betakarítandó, művelendő terület nagysága. Nagyüzemi táblák ált. 10%-os kedvezményt vonnak maguk után, míg az 1-2 ha-os, vagy ennél kisebb táblák művelési költsége jelentősen magasabb az általunk megadottaknál, 1 ha-nál kisebb táblákra csak kivételes esetekben érvényes.

- időjárás, a táblák gyomossága, a termény dőltsége ált. 10-50%-os felárak felszámítását teszi szükségessé,

- egyéb befolyásoló tényezők: talajminőség, üzemeltető erőgép típusa, stb.

- év közbeni jelentős árváltozások.

A minimálbér növekedése és a magasabb szakképzettségi igény miatt a javítási szolgáltatási díjak 9-10%-os növekedését eredményezte. Ezek alapján a javasolt szolgáltatási díjtételek a következők (ÁFA nélkül):

Ha érdekli Önt, illetve kollégáit Szövetségünk tevékenysége, ha Ön is szolgáltat, részletesebb információkkal a Szövetség titkára, Körmendi Péter áll a rendelkezésükre: Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége, 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Tel.: 06-28/511-616, vagy 06-30/9517-223; fax: 06-28/420-960, e-mail: kormendi@fvmmi.hu.

A fenti szolgáltatási díjak 2005. októberi állapot szerint lettek módosítva, az évközben bekövetkezett hajtóanyag és egyéb (gép, alkatrész, stb.) áremelkedések miatt. 2005. október és 2006. január között, jelentős, a szolgáltatási árakat módosító hatást nem tapasztaltunk. A teljes szolgáltatási árlistát az idei hatások elemzése után, az áprilisi lapszámban tesszük közzé.

Körmendi Péter

MGBSZ Titkárság

A képek nagyíthatóak, kattints rá.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

biokatasztrófa

egy v. több környezeti tényezőnek olyan irányú hirtelen megváltozása, amelynek... Tovább

fakorhadás

mindennemű faanyagon (élő fán, felhasznált v. raktározott faanyagon) előfordulható, gombák... Tovább

Tovább a lexikonra