notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hirdetés

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetségének tájékoztatója

Körmendi Péter

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.
 

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.

A következőkben a 2005. II. félévi tényadatok – az Agrárágazat 2005. augusztusi számában olvasható – (gép-, alkatrész-, anyag-, energiaár, valamint munkabér és vonzatai, stb.) értékelésével kidolgozott vállalkozási árak tavaszi munkákra vonatkozó részét adjuk közre. Az árak kidolgozásánál 260 Ft/liter gázolajárral számoltunk, melyet napjainkban is hasonló áron tudnak megvásárolni a szolgáltatók.

A helyi sajátosságokat (talajviszonyok, táblaméretek, gépkapcsolatok, megközelítési távolság, valamint az átlagostól eltérő minőségi és egyéb igényeket) is figyelembe vevő javasolt szolgáltatási árakat az érdeklődők adatai és megbízása alapján kidolgozzuk.

Hirdetés

Szükség esetén a Szövetség támogatást ad az egyedi árak kialakításakor a helyi körülmények megismerése után.

Megjegyzés:

 

1./ Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!

2./ Talajművelési munkáknál az I-II. területi kategóriákat vettük figyelembe. A III.-IV. kategóriába tartozó talajokon végzett műveletek szolgáltatási díjtételei 30-50%-kal magasabbak.

A díjtételeket módosító tényezők:

- betakarítandó, művelendő terület nagysága. Nagyüzemi táblák ált. 10%-os kedvezményt vonnak maguk után, míg az 1-2 ha-os, vagy ennél kisebb táblák művelési költsége jelentősen magasabb az általunk megadottaknál, 1 ha-nál kisebb táblákra csak kivételes esetekben érvényes.

- időjárás, a táblák gyomossága, a termény dőltsége ált. 10-50%-os felárak felszámítását teszi szükségessé,

- egyéb befolyásoló tényezők: talajminőség, üzemeltető erőgép típusa, stb.

- év közbeni jelentős árváltozások.

A minimálbér növekedése és a magasabb szakképzettségi igény miatt a javítási szolgáltatási díjak 9-10%-os növekedését eredményezte. Ezek alapján a javasolt szolgáltatási díjtételek a következők (ÁFA nélkül):

Hirdetés

Ha érdekli Önt, illetve kollégáit Szövetségünk tevékenysége, ha Ön is szolgáltat, részletesebb információkkal a Szövetség titkára, Körmendi Péter áll a rendelkezésükre: Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége, 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Tel.: 06-28/511-616, vagy 06-30/9517-223; fax: 06-28/420-960, e-mail: kormendi@fvmmi.hu.

A fenti szolgáltatási díjak 2005. októberi állapot szerint lettek módosítva, az évközben bekövetkezett hajtóanyag és egyéb (gép, alkatrész, stb.) áremelkedések miatt. 2005. október és 2006. január között, jelentős, a szolgáltatási árakat módosító hatást nem tapasztaltunk. A teljes szolgáltatási árlistát az idei hatások elemzése után, az áprilisi lapszámban tesszük közzé.

Körmendi Péter

MGBSZ Titkárság

A képek nagyíthatóak, kattints rá.

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

heterociklikus vegyület hatóanyagú gombaölő szerek

heterociklusos vegyületet tartalmazó gombaölő szerek; leggyakoribbak a nátrium-tartalmúak.... Tovább

Gombaölo Prosaro

Felszívódó gombaölő szer őszi búza levél- és kalászbetegségek elleni... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 4.9