hirdetes

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetségének tájékoztatója

Körmendi Péter
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.
 

A Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége minden évben az aktuális szolgáltatási árak kidolgozásával és kiajánlásával segíti tagjai, valamint a mezőgazdasági termelők, vállalkozók munkáját. A tájékoztató jellegű árak elősegítik a várható költségek tervezését, a szolgáltatási tevékenységek elszámolását.

A következőkben a 2005. II. félévi tényadatok – az Agrárágazat 2005. augusztusi számában olvasható – (gép-, alkatrész-, anyag-, energiaár, valamint munkabér és vonzatai, stb.) értékelésével kidolgozott vállalkozási árak tavaszi munkákra vonatkozó részét adjuk közre. Az árak kidolgozásánál 260 Ft/liter gázolajárral számoltunk, melyet napjainkban is hasonló áron tudnak megvásárolni a szolgáltatók.

A helyi sajátosságokat (talajviszonyok, táblaméretek, gépkapcsolatok, megközelítési távolság, valamint az átlagostól eltérő minőségi és egyéb igényeket) is figyelembe vevő javasolt szolgáltatási árakat az érdeklődők adatai és megbízása alapján kidolgozzuk.

hirdetes

Szükség esetén a Szövetség támogatást ad az egyedi árak kialakításakor a helyi körülmények megismerése után.

Megjegyzés:

 

1./ Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!

2./ Talajművelési munkáknál az I-II. területi kategóriákat vettük figyelembe. A III.-IV. kategóriába tartozó talajokon végzett műveletek szolgáltatási díjtételei 30-50%-kal magasabbak.

A díjtételeket módosító tényezők:

- betakarítandó, művelendő terület nagysága. Nagyüzemi táblák ált. 10%-os kedvezményt vonnak maguk után, míg az 1-2 ha-os, vagy ennél kisebb táblák művelési költsége jelentősen magasabb az általunk megadottaknál, 1 ha-nál kisebb táblákra csak kivételes esetekben érvényes.

- időjárás, a táblák gyomossága, a termény dőltsége ált. 10-50%-os felárak felszámítását teszi szükségessé,

- egyéb befolyásoló tényezők: talajminőség, üzemeltető erőgép típusa, stb.

- év közbeni jelentős árváltozások.

A minimálbér növekedése és a magasabb szakképzettségi igény miatt a javítási szolgáltatási díjak 9-10%-os növekedését eredményezte. Ezek alapján a javasolt szolgáltatási díjtételek a következők (ÁFA nélkül):

hirdetes

Ha érdekli Önt, illetve kollégáit Szövetségünk tevékenysége, ha Ön is szolgáltat, részletesebb információkkal a Szövetség titkára, Körmendi Péter áll a rendelkezésükre: Mezőgazdasági Gépi Bérvállalkozók Szövetsége, 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Tel.: 06-28/511-616, vagy 06-30/9517-223; fax: 06-28/420-960, e-mail: kormendi@fvmmi.hu.

A fenti szolgáltatási díjak 2005. októberi állapot szerint lettek módosítva, az évközben bekövetkezett hajtóanyag és egyéb (gép, alkatrész, stb.) áremelkedések miatt. 2005. október és 2006. január között, jelentős, a szolgáltatási árakat módosító hatást nem tapasztaltunk. A teljes szolgáltatási árlistát az idei hatások elemzése után, az áprilisi lapszámban tesszük közzé.

Körmendi Péter

MGBSZ Titkárság

A képek nagyíthatóak, kattints rá.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

karanténozás

a fertőző betegségek behurcolásának megelőzése céljából az idegen helyről származó... Tovább

betakarítás

a növények hasznosítható termésének elválasztását (->aratás), begyűjtését,... Tovább

Tovább a lexikonra