A világ legnagyobb vetőgépe a Väderstad Seed Hawk- tól

hirdetes

A világ legnagyobb vetőgépe

Kiszner Klaudia

 Az eddig legnagyobb vetőgép került bemutatásra aSeed Hawk-tól a  kanadai Farm Progress Show kiállításon. Maga a gép csak nem 15 tonnát nyom, a műtrágya és a vetőmag befogadására szolgáló kocsi pedig 46m3-es.A 15 méter hosszú kocsi 4 gumihevederen oszlik szét az óriási súly miatt ezzel csökkentve a talajterhelést.

A világ legnagyobb vetőgépe a Seed Hawk-tól

A vetőgép teherbírása 

A kocsi 46m3-es mérete minimálisra csökkenti annak feltöltési idejét és hatékonyságát is növeli. Körülbelül 15 perc alatt feltölthető a szerelvény.

Väderstad Seed Hawk termék különleges tartállyal rendelkezik, amely 4 különböző méretű szektorra van osztva, amelyek 10 500, 16 800, 16 800 és 1400 literesek
„A búza vetőmag normál esetben a 10 500 literes tankba, míg a két különböző típusú műtrágya a 16 800 literes tankokba van elhelyezve.”

A vetőgép munkateljesítménye

 A világ legnagyobb vetőgépe és vetőkocsija, ami 25 m munkaszélességű  és legalább 61 hektárnyi területet tud elvégezni egyetlen feltöltéssel(120 kg/ha vetőmag és 300 kg/ha műtrágya dózis esetén.

hirdetes

Az eddig elvégzett géptesztek azt bizonyítják, hogy a gépezet direktvetés hozamai versenyképesek a hagyományos technológiában elért eredményekkel. Ausztráliában a direktvetés  a legkedveltebb vetési technológia mivel a csapadék mennyiségen igen korlátolt és kiszámíthatatlan .

“A Seed Hawk 1300 esetében bízunk abban, hogy élénk érdeklődést kapunk Oroszországból, Kanadából, Ausztárliában és az USA-ból”, összegzi Gustav Nilsson.

Forrás: agroinform.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


belgyógyászat

az állatorvos-tudományon belül az a tudományág, amely az állatok különféle szerveinek,... Tovább

szálastakarmányok

a fogalom nem teljesen körülhatárolt, a szénává szárítható takarmányféléket sorolják... Tovább

Tovább a lexikonra