Ez a malac két kutya társaságában nőtt fel és ez látszik is

hirdetes

Kutyának érzi magát a törpemalac

Petra
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ez a törpemalac két kutya társaságában nőtt fel és ez meg is látszik, ugyanis annyira jól elsajátította a kutyák viselkedését és tulajdonságait, hogy jobb kutya lett, mint két mostohatestvére. Amúgy a kis családban teljes az összhang.

Virginia, a házi malac

Virginia egy imádnivaló törpemalac, aki Coloradó államban él egy családnál, ahol a két boxer kutyus mellett már ő is családtagnak számít. Sőt mi több, a malac teljesen átvette két mostohatestvére tulajdonságait és szinte teljesen úgy viselkedik, mint egy kutya. Bár ez nem azt jelenti, hogy ugatni is megtanult, viszont a két boxert néhány tanulási folyamatban messze lekörözte. Mindez azért is hihetetlen, mert általában a malacokra nem úgy tekintünk, mint egy intelligens állatra, hanem sokkal inkább mint egy haszonállatra. Azonban ez a szemlélet a nyugati országokban megváltozott, mert ott már egyre népszerűbb a törpemalac házi állatként való tartása. Ráadásul amellett, hogy ez a kis malac nagyon szerethető, még intelligenciában se szenved hiányt! Ugyanis sok mindent hamarabb megtanult, mint a két boxer kutyus.

 

Virginia, a házi malac

A malac 3 hónaposan került a családhoz és bizony nem kevés meglepetést okozott az évek alatt gazdáinak. Például a kutyaajtót hamarabb megtanulta használni, mint a két boxer. Amikor felszerelték a kutyaajtót, a kutyák napokig csak ugatták és eszük ágában nem volt átmászni rajta. Viszont a malac egyből ráérzett a lényegre és máris átkelt az ajtón. Az alommal is ugyanez volt a helyzet. Amikor a gazdájuk megmutatta nekik az almot, a kutyák azonnal kirohantak az ajtón. A törpemalaccal viszont más volt a helyzet. Sőt, Virginia még szobatiszta is lett, amit sokan ki se néznénk egy malacból. A malac másik meglepő tulajdonsága a szagtalanság. Bár Virginia szeret hemperegni a sárban, mint minden normális malac, azonban ha egy kis mosakodásra kerül sor, nem rohan ki a világból.

 

Virginia, a házi malac

A törpemalac mindemellett még a két boxerrel is jól kijön. Bár mint ahogy a legjobb házasságokban is, itt is előfordul néha egy kis civakodás, viszont összességében azt lehet mondani erről a három jószágról, hogy kedvelik egymást. Nem ritka, hogy összebújva fekszenek a kanapén. Ha nem tudnánk, hogy a három eb között van egy kakukktojás, lehet, hogy eltartana egy darabig, mire feltűnne, hogy itt valami nincs rendben. Ugyanis Virginia meglepően jól tudott azonosulni a környezetével. Ráadásul a malac még az emberekkel is barátságos, ami nem meglepő. Hisz ki fogadna örökbe egy mufurc házi állatot? Virginia úgy örül gazdáinak, mint egy kiskutya és egyből az ölükbe ugrik.

Virginia, a házi malac

Mindent összevetve, ez a törpemalac egy nagyon intelligens és szerethető állat. Bár aki nincs hozzászokva ahhoz a képhez, amikor egy malac fekszik a kanapén, annak első látásra mindez furcsának tűnhet. Viszont ha jobban megismerjük ennek az állatnak az életét, máris megváltozik a véleményünk a törpemalacokról - ha nem is gyökeresen, de többet látunk bennük, mint egy haszonállatot.

Forrás: boredpanda.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmányrozs

a magnak termesztett ->rozs egyes fajtáit zöldtakarmány céljára szeptemberben vetik,... Tovább

idegenelés

nemesítési eljárás; a —>fajra v. a—>fajtára jellemző típustól eltérő egyedek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek