A magyar gazdák internetszokásai

hirdetes

A magyar gazdák 60 százaléka rendszeresen használja az internetet

Kiszner Klaudia
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Magyarországon a gazdák több mint fele él az internet adta lehetőségekkel. Egy legújabb Kleffman Group kutatás szerint , , hazánkban a gazdák 60% használ internetet, ami a felnőtt lakosság országos átlagával egyenlően alakul.

internetező gazdák

A kutatás részei

 Ezen 60 százalék pedig, a magyar szántóföldek területének mintegy 85 százalékát művelik. A kutató intézet 8 éve vizsgálja és figyeli a magyar mezőgazdasági termelők internet használati szokásait. Emellett pedig az elmúlt 4 évben azt is figyelemmel követték, hogy az internethasználó gazdák milyen céllal használják azt. Legfőképpen azt, hogy milyen agrár-oldalak ismernek és szeretnek és ezeket milyen sűrűséggel látogatják. 

A kutatási anyag arra is fényt derített, hogy azok a gazdák akik internetet használnak közel háromnegyede napi szinten nézelődik a világhálón és e-mailezik.
hirdetes

A nagyobb területtel rendelkezök, nagyobb arányban interneteznek

A nagyobb területekkel rendelkezők, tehát a 100 hektárnál nagyobb birtokok gazdáinál magasabb az internet látogatottsági szint, eléri sőt megugorja a 90 százalékot. A napi internet böngészés célja leginkább személyes és szakmai,  összességében  90 százalékuk az aki heti rendszerességgel követi interneten a nagy világ eseményeit. 
hirdetes

A legismertebb agrár portálok a kutatás szerint

A Kleffman kutató csoport  továbbá azt is felmérte hogy az internet használó gazdák mely agrár portálokat kedvelik és ismerik a legjobban. Amelyben kiderült hogy első helyen, a gazdák mintegy kétharmada ismeri a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapját és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal weboldalát. A harmadik helyen a megközelítőleg 60 százalékos ismeretséget az agroinform.hu portál kapta.
 

Forrás: agribusiness.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

34/2006. (V. 12.) FVM rendelet

a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján nyújtható méhészeti támogatások... Tovább

genetika (örökléstan)

az élővilágra jellemző öröklődéssel és változékonysággal foglalkozó tudómányág.... Tovább

Tovább a lexikonra