A magyar gazdák internetszokásai

A magyar gazdák 60 százaléka rendszeresen használja az internetet

Kiszner Klaudia
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Magyarországon a gazdák több mint fele él az internet adta lehetőségekkel. Egy legújabb Kleffman Group kutatás szerint , , hazánkban a gazdák 60% használ internetet, ami a felnőtt lakosság országos átlagával egyenlően alakul.

internetező gazdák

A kutatás részei

 Ezen 60 százalék pedig, a magyar szántóföldek területének mintegy 85 százalékát művelik. A kutató intézet 8 éve vizsgálja és figyeli a magyar mezőgazdasági termelők internet használati szokásait. Emellett pedig az elmúlt 4 évben azt is figyelemmel követték, hogy az internethasználó gazdák milyen céllal használják azt. Legfőképpen azt, hogy milyen agrár-oldalak ismernek és szeretnek és ezeket milyen sűrűséggel látogatják. 

A kutatási anyag arra is fényt derített, hogy azok a gazdák akik internetet használnak közel háromnegyede napi szinten nézelődik a világhálón és e-mailezik.

A nagyobb területtel rendelkezök, nagyobb arányban interneteznek

A nagyobb területekkel rendelkezők, tehát a 100 hektárnál nagyobb birtokok gazdáinál magasabb az internet látogatottsági szint, eléri sőt megugorja a 90 százalékot. A napi internet böngészés célja leginkább személyes és szakmai,  összességében  90 százalékuk az aki heti rendszerességgel követi interneten a nagy világ eseményeit. 

A legismertebb agrár portálok a kutatás szerint

A Kleffman kutató csoport  továbbá azt is felmérte hogy az internet használó gazdák mely agrár portálokat kedvelik és ismerik a legjobban. Amelyben kiderült hogy első helyen, a gazdák mintegy kétharmada ismeri a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapját és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal weboldalát. A harmadik helyen a megközelítőleg 60 százalékos ismeretséget az agroinform.hu portál kapta.
 

Forrás: agribusiness.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

gazdaságosság

természetes mértékegységben v. pénzértékben kifejezett, minőséget jellemző relatív... Tovább

lóöszvér

lókanca és szamárcsődör ivadéka. Az anyai hatás megnyilvánulásaként szervezete finomabb,... Tovább

Tovább a lexikonra