A borsó társültetése

hirdetes

A borsó társültetése

GE.

Sokan kérdezték, hogy milyen növényt érdemes a borsó mellé ültetni – Mostani cikkemben azokat gyűjtöttem össze, amik ideális társai a borsónak! 

A borsó társültetése

Nagyon nagy kérdés a növények esetében, hogy mit érdemes melléjük ültetni, ugyanis sok esetben nagyobb kárt okozhatunk, mint hasznot. A kérdés tehát leginkább az, hogy milyen növények társaságában érzi magát a legjobban az adott növény, mely növényekkel érdemes társítanunk a kertben, ha azt szeretnénk, hogy elősegítsük az egészséges fejlődést. Szuper dolog a társültetés, mivel az adott növények kölcsönösen hasznára válnak egymásnak, előnyösek egymás számára.

A társültetés előnye megnyilvánulhat abban, hogy az egyik növény távol tartja a másik növény számára káros kórokozókat és kártevőket, valamint értékes tápanyagokkal gazdagítja a talajt. 

hirdetes
hirdetes

Egy módszer, amit még nagyszüleink is alkalmaztak – a páros ültetés lényege, hogy az egymás mellé ültetett növények segítik egymást, hogy nagyobbra és egészségesebbre nőhessenek. A módszernek azonban tudományos háttere is van. Tom Maloney kertészeti szakértő és oktató a következőként mesélt erről a módszerről: „Az elmélet szerint a párosan ültetett növények segíthetnek egymásnak a különböző tápanyagok felvételében, az élősködők távoltartásában és a porzást végző állatok bevonzásában.”

„Bizonyos előnyöket már bizonyítani is sikerült: egy kísérlet során a páros ültetés segített a zöldfátyolkák bevonzásában, a kártékony élősködők eltávolítása érdekében. A páros ültetés további előnyeit még mindig kutatjuk.” A következő oldalon a borsó társnövényeit mutatom meg nektek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


méhek elhelyezése

a méheket tartalmazó méhlakásokat (kasokat, kaptárakat) korábban erre a célra épült... Tovább

tenyészcél

A gazd. állatok valamely előnyös tulajdonságának... Tovább

Tovább a lexikonra