Ismerd meg ezt a 8 virághagymás növényt - mik virágoznak tavasszal?

hirdetes

8 gyönyörű virághagymás növény, mely tavasszal virágzik

TK

A tavaszi virághagymás növények már a tél végét jelentik, illetve azt, hogy a szép napok elérkeztek. Kertedben rendkívül egyszerű őket ültetni, illetve március, április környékén már örömöt okozhatnak a kertészeknek! Bár az igaz, hogy ezeket általában ősszel kell elültetned, s előre gondolkoznod – mégis, ha ez nem sikerült, a legtöbből még vásárolhatsz majdnem kifejlett formájukban.

Csillagvirág

Csillagvirág


A csillagvirágformák alcsaládba tartozik, mely a spárgafélék családjának egyik alkategóriája. A tavasz érkeztével kezd el virágba borulni.
Néhány fajátja már megjelenik január elején is kis kék, csíkozott virágaival, melyek ugyanannyira szépek, mint később megjelenő fehéres, barnás csillagvirágú társaik.


Akármelyiket is választod, biztos lehetsz e pici növény előkelő természetében.


Általában szeptemberben ültetik, 8 – 10 cm mélységben.


Krókusz


Fehér, rózsaszín, barna, alkalmanként sárga, egyszínű vagy színátmenetes – ez a pici virág is a tavasz érkeztét szimbolizálja.


Választhatsz akár az egyszerű kerti fajtájából, esetleg a holland hibridek közül is, ezt az évelő növényt ültetheted nyár végétől egész ősszel.


Ha egyszer az ültetése megtörténik, évenkénti virágzása végett nem fogsz megfeledkezni róla. 


Óriás díszhagyma


Hogyan lehetne megunni szokatlan sziluettjüket? Ezek a növények akár 1.5 méteresre is megnőhetnek, fokozatosan azt a látszatot keltve, hogy egyre csak nyúlnak. Csodás virágzatuk a keskeny de masszív száraik végén találhatóak, s rengeteg kisebb virágból tevődnek össze. Ezek lehetnek sárgák, fehérek, de a legelterjedtebbek a rózsaszín árnyalatúak.

hirdetes


Kockásliliom


Márciustól kezdve a tavasz utolsó napjáig profitálhatsz virágzásának szépségéből. 


Virágai a korona formáját idézik, illetve akár 1,5 méter magasak is lehetnek – bár ez fajtafüggő. Az igényeiket is konkrétabb fajtájuk fogja majd meghatározni.


Nőszirom


A nősziromnak vagy írisznek a legmeghatározóbb tulajdonságai a színe, és annak intenzitása – találkozhatunk velük egyszínű, cirmos, színátmenetes fajtákként is. Az egyik legváltozatosabb virágunk, biztos vagyok benne, hogy Te sem fogsz egyhamar ráunni. 


Tavasztól őszig ültethetjük, és következő évben pedig már remek virágzással fog minket megajándékozni.

hirdetes


Szellőrózsa


Ez a meseszép hagymás virág már a tavasz első pár napján megjelenik vidám színeivel. Vannak, amik akár 50 cm-re is fejlődhetnek, változó színekkel, szirmokkal, formákkal, fehér, piros és még kék variánsokkal.


Boglárka


Élénk színekkel, változó formákkal rendelkezik. Átlagban viszonylag alacsony növények, de annál nagylelkűbbek gyönyörű virágaikkal, melyek szinte az egész színskálát magukba foglalják. Áprilistól júniusig virágoznak.


Tulipán


Ezt a virágot senkinek sem kell bemutatni, egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb tavaszi virághagymás növényünk.


Virága, mely általában egyedülálló, megtalálható lekerekített, valamint hegyesebb szirmokkal is a legtöbb színben és árnyalatban, illetve választhatunk egyszínű vagy cirmos fajták közül is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-04-25

Ehető szegfüvek – ismerd meg a kínai és pünkösdi szegfüvet

Te tudtad, hogy akadnak ehető szegfüvek hazánkban? Mostani cikkünkben e kapcsán fogom Nektek bemutatni a kínai szegfüvet, illetve a pünkösdi szegfüvet!

2021-04-24

A brit erdők szépségei – így virágoznak az angol kékcsengők

Az angol kékcsengő vagy más néven angol csillagvirág a brit erdők népszerű növénye, melynek májusi tömeges virágzása szinte már látványosságnak számít.

2021-04-23

A legszebb egzotikus növények lakásodba

Szeretnél Te is különleges szobanövényt lakásodba? Mostani cikkemben összegyűjtöttem 5 olyan növényt gondozásukkal, ami remek lesz majd otthonodban!

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

További cikkek ebben a témában


Tocada (LP 1124.8.98)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

keményítő

a növényi szervezet tartalék poliszacharidja. Fehér színű, mikroszkopikus szemcsékből áll,... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág