Ismerd meg ezt a 8 virághagymás növényt - mik virágoznak tavasszal?

hirdetes

8 gyönyörű virághagymás növény, mely tavasszal virágzik

TK, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tavaszi virághagymás növények már a tél végét jelentik, illetve azt, hogy a szép napok elérkeztek. Kertedben rendkívül egyszerű őket ültetni, illetve március, április környékén már örömöt okozhatnak a kertészeknek! Bár az igaz, hogy ezeket általában ősszel kell elültetned, s előre gondolkoznod – mégis, ha ez nem sikerült, a legtöbből még vásárolhatsz majdnem kifejlett formájukban.

Csillagvirág

Csillagvirág


A csillagvirágformák alcsaládba tartozik, mely a spárgafélék családjának egyik alkategóriája. A tavasz érkeztével kezd el virágba borulni.
Néhány fajátja már megjelenik január elején is kis kék, csíkozott virágaival, melyek ugyanannyira szépek, mint később megjelenő fehéres, barnás csillagvirágú társaik.


Akármelyiket is választod, biztos lehetsz e pici növény előkelő természetében.


Általában szeptemberben ültetik, 8 – 10 cm mélységben.


Krókusz


Fehér, rózsaszín, barna, alkalmanként sárga, egyszínű vagy színátmenetes – ez a pici virág is a tavasz érkeztét szimbolizálja.


Választhatsz akár az egyszerű kerti fajtájából, esetleg a holland hibridek közül is, ezt az évelő növényt ültetheted nyár végétől egész ősszel.


Ha egyszer az ültetése megtörténik, évenkénti virágzása végett nem fogsz megfeledkezni róla. 


Óriás díszhagyma


Hogyan lehetne megunni szokatlan sziluettjüket? Ezek a növények akár 1.5 méteresre is megnőhetnek, fokozatosan azt a látszatot keltve, hogy egyre csak nyúlnak. Csodás virágzatuk a keskeny de masszív száraik végén találhatóak, s rengeteg kisebb virágból tevődnek össze. Ezek lehetnek sárgák, fehérek, de a legelterjedtebbek a rózsaszín árnyalatúak.

hirdetes


Kockásliliom


Márciustól kezdve a tavasz utolsó napjáig profitálhatsz virágzásának szépségéből. 


Virágai a korona formáját idézik, illetve akár 1,5 méter magasak is lehetnek – bár ez fajtafüggő. Az igényeiket is konkrétabb fajtájuk fogja majd meghatározni.


Nőszirom


A nősziromnak vagy írisznek a legmeghatározóbb tulajdonságai a színe, és annak intenzitása – találkozhatunk velük egyszínű, cirmos, színátmenetes fajtákként is. Az egyik legváltozatosabb virágunk, biztos vagyok benne, hogy Te sem fogsz egyhamar ráunni. 


Tavasztól őszig ültethetjük, és következő évben pedig már remek virágzással fog minket megajándékozni.

hirdetes


Szellőrózsa


Ez a meseszép hagymás virág már a tavasz első pár napján megjelenik vidám színeivel. Vannak, amik akár 50 cm-re is fejlődhetnek, változó színekkel, szirmokkal, formákkal, fehér, piros és még kék variánsokkal.


Boglárka


Élénk színekkel, változó formákkal rendelkezik. Átlagban viszonylag alacsony növények, de annál nagylelkűbbek gyönyörű virágaikkal, melyek szinte az egész színskálát magukba foglalják. Áprilistól júniusig virágoznak.


Tulipán


Ezt a virágot senkinek sem kell bemutatni, egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb tavaszi virághagymás növényünk.


Virága, mely általában egyedülálló, megtalálható lekerekített, valamint hegyesebb szirmokkal is a legtöbb színben és árnyalatban, illetve választhatunk egyszínű vagy cirmos fajták közül is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-17

Melyek a legkevesebb gondoskodást igénylő tavaszi virágok?

Többféle tavaszi virág létezik, amelyeket viszonylag könnyű tartani, és csodaszéppé teszik a kertedet. Melyik a legjobb a mesterséges intelligencia szerint?

2023-03-16

A legjobb növények japán kertekbe – 10 elegáns választás ehhez a megnyugtató kerti stílushoz

Ha megnyugtató kültéri teret szeretnénk létrehozni, hogy elkerüljük a modern élet nyüzsgését, a japán ihletésű kert létrehozása egy nyugalmi pont a kertedben

2023-03-14

Használd az év színét a kertedben is: Viva Magenta színű virágok

A 2023-as év színe a Viva Magenta lett, ami egyszerre vidám, erőteljes, mégis letisztulsz szín, és kész szerencse, hogy megannyi virág pompázik ebben a színben.

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

víz (H2O)

poláros molekulákból álló, színtelen, szagtalan 0°C és 100°C között folyékony... Tovább

fajtajelleg (fajtastandard)

a fajtára jellemző tulajdonságok és bélyegek összessége. Azokat a tulajdonságokat, amelyek... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág