Ismerd meg ezt a 8 virághagymás növényt - mik virágoznak tavasszal?

8 gyönyörű virághagymás növény, mely tavasszal virágzik

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A tavaszi virághagymás növények már a tél végét jelentik, illetve azt, hogy a szép napok elérkeztek. Kertedben rendkívül egyszerű őket ültetni, illetve március, április környékén már örömöt okozhatnak a kertészeknek! Bár az igaz, hogy ezeket általában ősszel kell elültetned, s előre gondolkoznod – mégis, ha ez nem sikerült, a legtöbből még vásárolhatsz majdnem kifejlett formájukban.

Csillagvirág

Csillagvirág


A csillagvirágformák alcsaládba tartozik, mely a spárgafélék családjának egyik alkategóriája. A tavasz érkeztével kezd el virágba borulni.
Néhány fajátja már megjelenik január elején is kis kék, csíkozott virágaival, melyek ugyanannyira szépek, mint később megjelenő fehéres, barnás csillagvirágú társaik.


Akármelyiket is választod, biztos lehetsz e pici növény előkelő természetében.


Általában szeptemberben ültetik, 8 – 10 cm mélységben.


Krókusz


Fehér, rózsaszín, barna, alkalmanként sárga, egyszínű vagy színátmenetes – ez a pici virág is a tavasz érkeztét szimbolizálja.


Választhatsz akár az egyszerű kerti fajtájából, esetleg a holland hibridek közül is, ezt az évelő növényt ültetheted nyár végétől egész ősszel.


Ha egyszer az ültetése megtörténik, évenkénti virágzása végett nem fogsz megfeledkezni róla. 


Óriás díszhagyma


Hogyan lehetne megunni szokatlan sziluettjüket? Ezek a növények akár 1.5 méteresre is megnőhetnek, fokozatosan azt a látszatot keltve, hogy egyre csak nyúlnak. Csodás virágzatuk a keskeny de masszív száraik végén találhatóak, s rengeteg kisebb virágból tevődnek össze. Ezek lehetnek sárgák, fehérek, de a legelterjedtebbek a rózsaszín árnyalatúak.


Kockásliliom


Márciustól kezdve a tavasz utolsó napjáig profitálhatsz virágzásának szépségéből. 


Virágai a korona formáját idézik, illetve akár 1,5 méter magasak is lehetnek – bár ez fajtafüggő. Az igényeiket is konkrétabb fajtájuk fogja majd meghatározni.


Nőszirom


A nősziromnak vagy írisznek a legmeghatározóbb tulajdonságai a színe, és annak intenzitása – találkozhatunk velük egyszínű, cirmos, színátmenetes fajtákként is. Az egyik legváltozatosabb virágunk, biztos vagyok benne, hogy Te sem fogsz egyhamar ráunni. 


Tavasztól őszig ültethetjük, és következő évben pedig már remek virágzással fog minket megajándékozni.


Szellőrózsa


Ez a meseszép hagymás virág már a tavasz első pár napján megjelenik vidám színeivel. Vannak, amik akár 50 cm-re is fejlődhetnek, változó színekkel, szirmokkal, formákkal, fehér, piros és még kék variánsokkal.


Boglárka


Élénk színekkel, változó formákkal rendelkezik. Átlagban viszonylag alacsony növények, de annál nagylelkűbbek gyönyörű virágaikkal, melyek szinte az egész színskálát magukba foglalják. Áprilistól júniusig virágoznak.


Tulipán


Ezt a virágot senkinek sem kell bemutatni, egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb tavaszi virághagymás növényünk.


Virága, mely általában egyedülálló, megtalálható lekerekített, valamint hegyesebb szirmokkal is a legtöbb színben és árnyalatban, illetve választhatunk egyszínű vagy cirmos fajták közül is.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-18

Füvesítés májusban: 5 tipp, hogy sikeres legyen

Füvesítés májusban: Ne add fel! 5 tipp a sikerhez! Májusban is gyönyörű gyepet varázsolhatsz kertedbe! Kövesd tippjeinket, és élvezd a zöldellő fű pompáját nyáron.

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2024-05-21

Egy kertész tanácsa: így hasznosítsd az esővizet és tedd virágzóvá a kerted!

Ha sokat esik az esi, ne hagyjuk kárba veszni, kövesd ezeket az esővízgyűjtési tippeket te is, mutatom, mik a legpraktikusabb tanácsok és trükkök ehhez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fasebkezelő szerek

a gyümölcs- és díszfák törzsén, ágain keletkező sebek könnyen fertőződnek és... Tovább

Kunszentmiklósi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Kunszentmiklós Wesselényi u. 6. 6090 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág