Ismerd meg ezt a 8 virághagymás növényt - mik virágoznak tavasszal?

hirdetes

8 gyönyörű virághagymás növény, mely tavasszal virágzik

TK, GE.

A tavaszi virághagymás növények már a tél végét jelentik, illetve azt, hogy a szép napok elérkeztek. Kertedben rendkívül egyszerű őket ültetni, illetve március, április környékén már örömöt okozhatnak a kertészeknek! Bár az igaz, hogy ezeket általában ősszel kell elültetned, s előre gondolkoznod – mégis, ha ez nem sikerült, a legtöbből még vásárolhatsz majdnem kifejlett formájukban.

Csillagvirág

Csillagvirág


A csillagvirágformák alcsaládba tartozik, mely a spárgafélék családjának egyik alkategóriája. A tavasz érkeztével kezd el virágba borulni.
Néhány fajátja már megjelenik január elején is kis kék, csíkozott virágaival, melyek ugyanannyira szépek, mint később megjelenő fehéres, barnás csillagvirágú társaik.


Akármelyiket is választod, biztos lehetsz e pici növény előkelő természetében.


Általában szeptemberben ültetik, 8 – 10 cm mélységben.


Krókusz


Fehér, rózsaszín, barna, alkalmanként sárga, egyszínű vagy színátmenetes – ez a pici virág is a tavasz érkeztét szimbolizálja.


Választhatsz akár az egyszerű kerti fajtájából, esetleg a holland hibridek közül is, ezt az évelő növényt ültetheted nyár végétől egész ősszel.


Ha egyszer az ültetése megtörténik, évenkénti virágzása végett nem fogsz megfeledkezni róla. 


Óriás díszhagyma


Hogyan lehetne megunni szokatlan sziluettjüket? Ezek a növények akár 1.5 méteresre is megnőhetnek, fokozatosan azt a látszatot keltve, hogy egyre csak nyúlnak. Csodás virágzatuk a keskeny de masszív száraik végén találhatóak, s rengeteg kisebb virágból tevődnek össze. Ezek lehetnek sárgák, fehérek, de a legelterjedtebbek a rózsaszín árnyalatúak.

hirdetes


Kockásliliom


Márciustól kezdve a tavasz utolsó napjáig profitálhatsz virágzásának szépségéből. 


Virágai a korona formáját idézik, illetve akár 1,5 méter magasak is lehetnek – bár ez fajtafüggő. Az igényeiket is konkrétabb fajtájuk fogja majd meghatározni.


Nőszirom


A nősziromnak vagy írisznek a legmeghatározóbb tulajdonságai a színe, és annak intenzitása – találkozhatunk velük egyszínű, cirmos, színátmenetes fajtákként is. Az egyik legváltozatosabb virágunk, biztos vagyok benne, hogy Te sem fogsz egyhamar ráunni. 


Tavasztól őszig ültethetjük, és következő évben pedig már remek virágzással fog minket megajándékozni.

hirdetes


Szellőrózsa


Ez a meseszép hagymás virág már a tavasz első pár napján megjelenik vidám színeivel. Vannak, amik akár 50 cm-re is fejlődhetnek, változó színekkel, szirmokkal, formákkal, fehér, piros és még kék variánsokkal.


Boglárka


Élénk színekkel, változó formákkal rendelkezik. Átlagban viszonylag alacsony növények, de annál nagylelkűbbek gyönyörű virágaikkal, melyek szinte az egész színskálát magukba foglalják. Áprilistól júniusig virágoznak.


Tulipán


Ezt a virágot senkinek sem kell bemutatni, egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb tavaszi virághagymás növényünk.


Virága, mely általában egyedülálló, megtalálható lekerekített, valamint hegyesebb szirmokkal is a legtöbb színben és árnyalatban, illetve választhatunk egyszínű vagy cirmos fajták közül is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-19

10 gyönyörű virág, amelynek ott a helye az őszi kertben

Ősszel is foglalkozzunk a kertünkkel, hogy szép legyen. Most bemutatunk 10 olyan virágot, amit nyugodtan elültethetünk, mivel jól bírják az őszi időjárást.

2022-09-16

Királyi elegancia a kertedben: Így nevelj vakondűző császárkoronát Te is

A császárkorona (Fritillaria imperialis) kevésbé ismert évelő hagymás növény, amelyek minden kertben feltűnő és vakondmentes megjelenést jelentenek!

2022-09-16

Miért lesz fehér a virágföld? – A penészes talaj javítása

A túl sok víz olyan környezetet teremt, amely lehetővé teszi a penész megszaporodását a szobanövények talajában. Ez okozza a fehéredést a virágföldjén!

2022-09-16

Hogyan neveljünk Camassiát

A camassia, vad jácint nem túl ismert Magyarországon, azonban rendkívül feldobhatjuk vele kertünket! Minden, amit tudnod kell a vad jácint gondozásáról!

2022-09-20

Hogyan tegyük el télre a virághagymákat?

Sokakban merül fel a kérdés: el lehet tenni a virághagymákat télre? Ha igen, akkor hogyan kell a virághagymákat teleltetni szakszerűen? Mutatjuk a választ!

2022-09-13

Mikor van szükség az örökzöldek trágyázására? – Így maradnak évről évre zöldek!

Az örökzöld fák és cserjék általában könnyen gondozható növények, de állandó zöld megjelenésüknek szükségük van műtrágyára, hogy megőrizzék megjelenésüket.

2022-09-13

Rózsametszési kisokos – Hogyan és pontosan mikor kell metszeni a rózsát ősszel?

Pontos leírást kaphatsz a rózsákról, hogy hogyan és pontos mikor kell elvégezni a rózsa metszését ahhoz, hogy a következő időszakban is kerted ékköve legyen

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

További cikkek ebben a témában


számosállat

áll.-statisztikai, valamint üzemszervezési mértékegység, amely különböző fajú, fajtájú,... Tovább

Solar

Lucerna Cél: extenzív típusú szálastakarmány Leírás:Felálló bokorformát mutató... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág