Augusztus 20. ünnepi programok

hirdetes

2015. augusztus 20. programajánló

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről. Íme a programsorozat:

Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról

2015. augusztus 20-ai programok – Balatonboglári Szüreti Fesztivál

2015. augusztus 19-23 között kerül megrendezésre az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye már 39. alkalommal.

Idén is megrendezik a Balatonboglári Szüreti Fesztivált. A hazai népünnepélyek sorában a legismertebbek között tartják számon a rengeteg programot és fellépőt, sok vásárlási, étkezési lehetőséget és nem utolsó sorban hamisítatlan dél-balatoni, de főleg boglári borokat kínáló igazi fesztivált, ahol minden korosztály talál magának kedvére valót. 
A látogatók megismerhetik a borászok kínálatát, miközben koncertek és számos más szórakoztató és kulturális program várja őket. A ötnapos rendezvény programjában szüreti felvonulás, borlovagavató, tűzijáték, a két színpadon pedig nagyon sok, változatos produkció szerepel.
hirdetes
 

Ízelítő a fellépők listájából:

  • KFT
  • Irigy Hónaljmirigy
  • Bódi Csabi
  • Bárány Attila
  • LGT Emlékzenekar
  • Majka
  • Curtis
  • és még sokan mások :) 
Folyamatosan:
Népi iparművészek és kézművesek kirakodóvására a Platán soron. Borkóstolók, étel,-italsátrak, vidámpark, autó kiállítás, egész napos bor és pezsgő vásár. A balatonboglári borvidék borászatainak bemutatkozása, kóstoltatója. 
 

2015. augusztus 20-ai programok - Balatonfüredi Borhetek, Balatonfüred

A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek.
A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike.
hirdetes
A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platán fákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait. A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a kihagyhatatlan muskotályt ízlelhetik meg.
Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma – a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van.
A következő oldalon még több program vár!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-25

Húsvétra is tökéletes: Spenótos-tojásos pite RECEPT

Ha valami igazán húsvéti és egyben különleges tojásos ételt szeretnél, akkor ajánlom a spenótos-tojásos pite receptjét. A vendégek imádni fogják!

2024-03-21

Agrometeorológia: nem múlt el a fagyveszély

Bár a hét további részében enyhébb éjszakák várhatók, a fagyveszély nem múlt el, a jövő hét első felében ismét számítani lehet éjszakai fagyokra sajnos.

2024-03-14

Így használd a csodás orchideát esküvődön

Az orchideák különleges és elegáns választás a menyasszonyi csokorhoz, valamint a koszorúslányok csokrához, de ezen kívül i számos dologra fel lehet használni.

2024-03-05

Ez a leghatékonyabb eszköz a gyomok ellen: Ismerd meg a geotextíliát

A geotextília egy áteresztő, szövet alapú anyag, amelyet széles körben használnak a kertészetben és tájépítészetben. Számos előnye van, véd a gyomok ellen...

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérfolyadékpótlás

Nagyobb mennyiségű vérveszteség esetén a vérmennyiség legcélszerűbb vérátömlesztéssel... Tovább

szakszövetkezet

termelő jellegű munkaszövetkezet, amely önálló jogi személy, de a tagsági viszony nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés