2013 legfontosabb agrár történései-Második rész

hirdetes

2013 legfontosabb agrár történései-Második rész

Szélesi Ferenc
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Közeleg az év vége, ebből az alkalomból összegyűjtjük a legfontosabb történéseket a 2013-mas évből. Ebben a cikkben szerepel minden fontosabb esemény, hír, történés, ami állatokkal, növényekkel, mezőgazdasági termeléssel, a világ híreivel, eseményeivel kapcsolatos. Az előző részben megmutattuk az év elsó hónapjaiban történteket, most folytassuk a sort a tavaszi eseményekkel 

Ebben a cikkben szerepel minden fontosabb esemény, hír, történés, ami állatokkal, növényekkel, mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos.

 

Áprilisban kaptuk a hírt, hogy elérte a 600 kilós súlyt Béla, Magyarország, de talán Európa legnagyobb disznója. Béla már számos alkalommal kapott serleget tenyészkiállításokon. Béla 2006-ban született és 4 éves korában, 450 kilósan került jelenlegi gazdájához, Szpisják Imréhez.

Részletekért kattints a képre:

 

Áprilisban végeztek egy felmérést, melyből megállapították, hogy a pockok egyre kevésbé szaporodnak el Európában. Mi pedig írtunk egy cikket a pockok fontosságáról.

A teljes cikkért kattintsatok a képre:

 

Ugyancsak áprilisban jelentették be az oroszok, hogy magyar termékekre tartanak igényt, és nem csak a mennyiség számít, hanem a minőség is, ugyanis főleg a prémiumtermékeket keresik.

hirdetes

Részletekért kattints a képre:

 

Az év eleji fagyok eléggé megviselték a növényeket, erről mutatunk egy képet, mely növények milyen mértékben károsodtak. Főként egyes gyümölcsfákat és szőlőtőkéket viseltek meg a nagy hidegek.

Részletekért kattints a képre:

 

Májusban már képet kaphattunk arról, hogy az idei évben milyen kultúrákból vetettek többet illetve kevesebbet.

Részletekért kattints a képre:

 

Szintén májusban egy felmérés során megálapították, hogy hazánk legkedveltebb növénye a muskátli, ezután leírtuk ennek a növénynek a jellemzőit, ültetését, szarporítását.

hirdetes

Részletekért kattints a képre:

 

Májusban egy példátlan kincsre bukkantak a Bükk lábánál. A helyi templomhoz tartozó gazdasági birtokon hosszú évtizedek óta tavaly ősszel újra hozott termést a gyümölcsös. 

Részletekért kattints a képre:

 

Végül egy nagyon jó hír: Magyarország rövid időn belül gyógynövénytermesztő nagyhatalommá válhat. Ennek feltételeit a vidékfejlesztési tárca felkérésére a Gyógynövény Kutató Intézet Kft. dolgozza ki.

Részletekért kattints a képre:

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-03-18

Ezt minden kutyatartónak tudnia kell: így tudod megmenteni kutyádat

Megismerheted ebben a cikkben a leggyakoribb tévhiteket a külső paraziták elleni védekezésről, és megtanulhatod, hogyan óvhatod meg kutyádat egész évben te is.

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

betonpadló

betonból készült padlóburkolat. Állattartó telepeken párazáró és hőszigetelő burkolat v.... Tovább

áteresz

olyan, ált. cső alakú, vasbetonból készült ->műtárgy (cső-á.), amely utak, vasutak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Talajművelés Tudomány webáruház