2013 legfontosabb agrár hírei-első rész

hirdetes

2013 legfontosabb agrár történései-Első rész

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Közeleg az év vége, ebből az alkalomból összegyűjtjük a legfontosabb történéseket a 2013-mas évből. Ebben a cikkben szerepel minden fontosabb esemény, hír, történés, ami állatokkal, növényekkel, mezőgazdasági termeléssel, a világ híreivel, eseményeivel kapcsolatos. Az első részben bemutatjuk mi történt 2013 első hónapjaiban.

Közeleg az év vége, ebből az alkalomból összegyűjtjük a legfontosabb történéseket a 2013-mas évből.

 

 

 

 

 

 

2013 februára nem éppen a jó eseményekről marad emlékezetes, rengeteg botrány jellemezte az év első hónapjait, mint például a lóhúsbotrány, mely elég sok embert megbotránkoztatott. Történt ugyanis, hogy csaknem 1600 tonna, lóhússal kevert marhahúst tartalmazó mélyhűtött készétel került forgalomba egy francia cég révén. A Der Spiegel német hetilap tette közzé ezt a hírt.

Részletekért kattintsatok a képre:

 

Az előző hír után sem tudunk jobb hírrel szolgálni, ugyanis hatalmas sertésinfluenza járvány dúlt a Közel-Keleten. Több tucat halálos áldozatot követelt, ezek után megkezdték a védekezéseket.

Részletekért kattints a képre:

hirdetes

 

Februárban végeztek egy felmérést, melyből az a szomorú adat került napvilágra, hogy a hüllők közel egyötöd részét a kihalás fenyegeti. A hüllők több milió évvel ezelőtt is léteztek, mára már viszont több fajuk is eltűnt a Föld színéről.

Részletekért kattints a képre:

 

Februárban vörössé vált egy folyó vize Ukrajnában. A közelben egy bezárt bánya és egy ércdúsító üzem van, természetesen mindkét cég vezetősége tagadja, hogy ő tehet a történtekről.

Részletekért kattints a képre:

 

Februárban elkezdődtek az előkészítő munkák az Európai Unió Tanácsában a neonikotinoid növényvédő szerek betiltása érdekében. Sokak szerint ezek a szerek felelősek a méhek tömeges pusztulásáért. Magyarország több országgal egyetemben ellenezte ezt a lépést.

hirdetes

Részletekért kattints a képre:

 

2013-ban először hirdettek keverékkutya versenyt Nagy-Britanniában, ezen a versenyen nem a külső a fontos, hanem a személyiség és az egészség.

Részetekért kattints a képre:

 

És végül egy hír a mangalicáról: az Egyesült Államok engedélyezte a hungaikumnak számító magyar mangalica amerikai importját, nem csak feldolgozott formában, hanem húsként is.

Részletekért kattints a képre:

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-03-18

Ezt minden kutyatartónak tudnia kell: így tudod megmenteni kutyádat

Megismerheted ebben a cikkben a leggyakoribb tévhiteket a külső paraziták elleni védekezésről, és megtanulhatod, hogyan óvhatod meg kutyádat egész évben te is.

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bogáncs (Carduus)

a fészkesek családjának a csövesvirágúak alcsaládjába tartozó nemzetség. Jellegzetes... Tovább

takarmánytök (Cucurbíta maxima Duch.)

a tökfélék (Cucurbitaceae) család tagja. Erős gyökerei mélyen (2 m-ig is) lehatolnak. Szára... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Talajművelés Tudomány webáruház