2013 az év pálinkája

Meggy a 2013-as év pálinkája!

Kiszner Klaudia
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 A 2013-as év pálinkája meggyből készül, ez az igen különleges párlat nem kevesebb, mint 10 magyarországi főzde 12 prémium kategóriás meggypálinkának keveredéséből tevődik össze.

 

2013 év pálinkája

 Ennek hagyománya 2 éve kezdődött a Budapesti Pálinka fesztiválon, először szilvából, majd barackból készült el a blend. A házasított pálinkákat neves pálinkaházak szakemberei zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását a Budapesti Pálinkafesztiválon, 2013. május 16. és 19. között kóstolhatja meg a közönség. A zsűrizésen vak kóstolásra került sor , így választották ki a legjobb italokat, a bírák pedig a pálinkafőző - mesterek voltak. A bírák pedig: Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Manufaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól.

 

A zsűrizés során végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerültek az év pálinkájába.

 

 Eme kuriózum tavaszig érlelődik egybe, hogy a májusi Budapesti Pálinkafesztiválon teljes minőségében ott lehessen. Ebből az igazán fenséges italból összesen 1500 prémium kategóriás, egyedi tervezésű üvegben felszolgált párlat készül a tavaszi fesztiválra.

Forrás: agribusiness.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

lófogú kukorica (Zea mays L. dentiformis)

hosszúkás, köldöktájt elvékonyodó, a korona tetején a lófog kupájához hasonlóan... Tovább

bonctan (anatómia)

az állati és a növényi szervezet felépítésével, morfológiai sajátságaival foglalkozó... Tovább

Tovább a lexikonra