182. évét tapossa ez a teknős

hirdetes

A világ legöregebb teknőse 182 éves

Petra
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Elképesztő belegondolni, hogy ez a teknős már két világháborút is megélt! A teknős 19. század végén került a szigetre és az első kép 1902-ben készült róla.

Teknős

A világ legöregebb teknőse 182. évét tapossa, legalábbis ennyire becsülik éveinek számát. Bár még ha néhány évet téved is a becslés, az se oszt, vagy szoroz, mert akárhogy is nézzük, 182 évet élni nem semmi teljesítmény! Egyébként a teknős neve Jonathan és a Szent Ilona szigeten él, ami Nagy-Britanniában található. Az első képek 1902-ben készültek róla, akkor valószínűleg 70 éves lehetett. Viszont ami még meglepőbb, hogy a teknős a kora ellenére látszólag még mindig ereje teljében van, sőt, az embereket is közel engedi magához és eszébe sincs visszabújni a páncéljába.

 

Teknős

A teknős feltevések szerint ötven éves lehetett, amikor erre a szigetre került. Viszont az, hogy ez a teknős ilyen szép kort megélt, nem feltétlenül megy csodaszámba, ugyanis ez a hosszú élettartam a fajtájára jellemző. Jonathan Seychelle-szigeteki óriásteknős, akikre nemcsak az jellemző, hogy hosszú ideig élnek, hanem a hatalmas méretek is. Jonathan legalább három mázsát nyom a másfél méteres hosszúsága mellett. Életkoruk pedig a 250 évet is meghaladhatja. Bár nem ez az egyetlen hüllőfajta a világon, ami ilyen hosszú életű, de kétségtelen, hogy ez a jelenség nem túl gyakori.

Teknős

Jonathan egyébként a sziget kormányzójának kertjében kapott helyet és még társasága is van: öt teknős és persze a csodálói, akik szeretnének találkozni a világ valószínűleg egyik legidősebb szárazföldi állatával. Ez a fajta teknős egyébként 50 éves kora körül éri el a felnőtt méretét. Jonathan amúgy nem egyedül került erre a szigetre, hanem három hasonló fajtársával, akik viszont már elpusztultak. De már Jonathan egészségi állapota sem az igazi, mert romlik a látása és a szaglása.

Teknős

Viszont azon kívül, hogy a látása és a szaglása már nem az igazi, nincs más gond az egészségével. De ha lenne is, egy nagyon lelkes csapat áll mögötte, akik minden nap gondozzák.

Forrás: boredpanda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

légkör (atmoszféra)

a Földet gömbhéjszerűen körülvevő, több ezer kilométer vastag, fölfelé ritkuló... Tovább

egyenértékszámok

mindazon termékeknél v. szolgáltatásoknál, amelyeknél egyidejűleg egymástól eltérő... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság