Darányi Ignác Terv 13 milliárd forintos vidékfejlesztési támogatása

hirdetes

13 milliárd forintos vidékfejlesztési támogatás az életminőség javítására

Kiszner Klaudia
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 Darányi Ignác Terv szerint a 13 milliárd forint úgy fog eloszlani, hogy falumegújításra és – fejlesztésére 8 milliárd forintot szánnak majd, a vidéki örökség megőrzésére pedig, 5 milliárd forint fog jutni- mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

vidékfejlesztési támogatások

A vidékfejlesztési támogatás igénybevételéhez kellő adatok

 A támogatásra október 15 és november 15 között lehet pályázni, a pályázatot elnyerhetik önkormányzatok és azok társulásai, nonprofit szervezetek, egyházi jogi személyek.

Ezen kívül a pályázati pénzekből jut a népi építészet emlékeinek megóvására, de a helyi piacok kialakítására is. A pályázatoknál újításként bejött az is, hogy bővítésekre is fellehet használni az összeget. Magát a kérelmet pedig a helyi területileg illetékes Leader akciócsoportokhoz lehet leadni.

A 13 milliár forintos vidékfejlesztési támogatás eloszlása

 

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a támogatások az ország egyes részen eltérőek lehetnek. Attól függően, hogy a helyi Leader akciócsoportok mekkora összeget használtak fel kereteikből már. Az eltérések nagyok lehetnek egyes részeken akár 10 szerese, mint máshol, átlagosan 10 és 100 millió forint között mozog a támogatási összeg. De a legtöbb esetben 100%-os mértékű!- jegyezte meg az államtitkár.

hirdetes

 

Darányi Ignác Tervezet elnyert pályázatai mire számíthatnak

A leadott pályázatok elbírálása körülbelül 5 – 5 és fél hónapba fog kerülni. És az első összeget 6 hónapon belül meg kell kapniuk a nyertes pályázóknak az összeg legalább 10 % -os mértékével. Fontos még kiemelni, hogy a beruházás maximum 2 évet vehet igénybe.

Forrás: kormany.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

lép

1. (anat.) A hasüregben a gyomor nagy görbületén, a bal bordaív síkjában helyeződő... Tovább

vetőmag

Ivaros ->szaporodás útján keletkezett termésképződmény, amelyből új növény fejlődhet.... Tovább

Tovább a lexikonra