Veszélyes szobanövények - ez a 10 növény mérgező kedvencedre nézve

hirdetes

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

TK, SFV
Macska növénnyel

Buzogányvirág


A buzogányvirág, vagy másik nevén diffenbachia szintén méltán került a listánkra – ennek a növénynek is, csak úgy, mint az amarilliszfélének minden része mérgező, bár már nem olyan súlyos mértékben. Amennyiben viszont valaki elfogyasztja ezt a növényt, akkor az torokirritációt okozhat, illetve nyáladzáshoz, rosszabb esetben hányáshoz is vezethet.


Kroton


A kroton, vagy csodacserje a kutyatejfélék családjába tartozik, ebből is adódó, hogy tejnedve könnyedén képes embereknél is allergiás reakciót kiváltani. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a csodacserje egyik legszebb és legszínesebb levélnövényünk, mégis lenyelése állatok esetén legtöbbször hányást, hasmenést okoz.


Ciklámen


A ciklámen elterjedt növényünk, ajándék gyanánt is sokszor adják egymásnak az emberek, hiszen nem csak díszes virágai kiemelkedően dekoratívak, hanem sima vagy fodros levelei is, melyek akár márványosak is lehetnek. Kisállatainktól mégis érdemes elrejteni, ugyanis amennyiben megrágják, akkor a virágai könnyen okozhat emésztése zavarokat, gyomor-, illetve bélpanaszokat. Amennyiben kiássák, és gyökérgumójával kezdenek el játszani, az sokkal súlyosabb tünetekhez vezethet – légzési nehézség, valamint bénulás is kialakulhat.

hirdetes


Anyósnyelv


Könnyű gondozása végett rendkívül elterjedt növény hazánkban, mégis amennyiben kedvenced van, érdemes kerülni gondozását. Bár számukra az anyósnyelv kevésbé vonzó, mint listánk többi tagja, mégis amennyiben szervezetükbe jutna, akkor kisállatunkra nézve hányást, hasmenést okozhat.


Mikulásvirág


Amennyiben kedvencünk falatozna belőle, akkor az torokirritációt, illetve hányást is okozhat.


Leander


A leander elsősorban teleltetése kapcsán kerülhet otthonunkba, mégis rendkívül mérgező cicánkra, kutyánkra nézve, ugyanis a szervezetbe jutva súlyos károsodáshoz vezethet – szívbénulást, illetve idegrendszeri problémákat okozhat.

hirdetes


Pozsgafa


A pozsgafa vagy más néven majomfa megrágcsálása gyengévé teheti kedvencünket, valamint elfogyasztása hányáshoz is vezethet.


Mivel érdemes még vigyázni?


Az azáleák és a rododendronok is mérgezőek rájuk nézve – minden részük hányáshoz vezethet, súlyosabb esteben pedig légzési zavarok is kialakulhatnak a növények végett. Listánkat pedig érdemes a borostyánnal zárni, melynek mind levelei, mind bogyói mérgezőek – emésztési problémákhoz, nyáladzáshoz és egyéb fájdalmakhoz vezethetnek.


Neked lakásodban él kiskedvenced?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


Állatok dísznövény Érdekességek