Veszélyes szobanövények - ez a 10 növény mérgező kedvencedre nézve

hirdetes

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

TK, SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amennyiben kiskedvencünk van, tudjuk, hogy mennyire kíváncsiak tudnak lenni, illetve, hogy képesek mindent megszagolni, rosszabb esetben pedig meg is kóstolni. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük a legtöbb olyan növényt, ami akár mérgezéshez is vezethet kedvencednél, ezért érdemes velük óvatosnak lenned.

Macska növénnyel

Ezek a növények rendkívüli óvatosságot igényelnek, jobb esetben nem is érdemes lakásba telepíteni őket, amennyiben szobacicád, esetleg kutyád van. Rágcsálásuk könnyen okozhat emésztési zavarokat, rosszabb esetben pedig szívleálláshoz is vezethetnek. Minden lakásba érdemes növényeket telepíteni dekoráció gyanánt, mégis érdemes olyat választani, ami kedvencünknek is biztonságos. Amennyiben azoknak a növényeknek a listája is érdekel, azt itt megtekintheted.


Hiába gyönyörködtetik a szemet, ezeknek hatása bár változó, hatalmas skálát foglalnak magukba arról, milyen veszélyforrást jelenthetnek macskádnak, kutyádnak. Amennyiben a felsorolt növények közül valamelyik megtalálható már otthonodban nem érdemes őket kidobni, viszont igyekezz őket olyan magasságban, helyeken elhelyezni, ahol biztos lehetsz abba, hogy kisállataid nem fogják majd azokat elérni. 

hirdetes

 

Ismerd meg minél jobban ezeket a veszélyes növényeket – tekintsd meg őket mostani galériánkban!


Tökéletes lehet példának okáért az is, amennyiben hiányérzeted támad növényeid áthelyezése után, ha ezekre a helyekre olyan fűféléket ültetsz, amikor kedvenceid nyugodtan megrághatnak, arról nem is beszélve, hogy ezzel nem csak nem fogod őket veszélybe sodorni, de még kóstolgatásukkal emésztésüket is segítheted. Nézzük tehát a listát, ilyen növényeket érdemes lakásodban kerülnöd, ha kiállattal élsz együtt.

hirdetes


Amarilliszfélék


Az amarilliszfélék bár rendkívül kedvelt szobanövények, mégis érdemes velük vigyázni, ugyanis rendkívül mérgezőek – minden részük. Amennyiben kedvencünk megcsócsálja ezt a növényt érdemes azonnal állatorvos fordulni, ugyanis erős gyomor-, bélpanaszokat idézhet elő, de nagyobb mennyiségben a szervezetbe jutva olyan súlyos problémákhoz vezethetnek, mint a légzészavar, valamint a bénulás.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, illetve a többi veszélyes növény, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

klón (sarjnemzedék)

az egyetlen anyanövényről elkülönített szaporítószervekből kihajtott származékok összessége. Tovább

Rovarölo Envidor

Atkaölő permetezőszer.Hatóanyag: 240 g/l spirodiklofenFelhasználható: Atkakártevők ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek