Veszélyes szobanövények - ez a 10 növény mérgező kedvencedre nézve

hirdetes

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

TK

Amennyiben kiskedvencünk van, tudjuk, hogy mennyire kíváncsiak tudnak lenni, illetve, hogy képesek mindent megszagolni, rosszabb esetben pedig meg is kóstolni. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük a legtöbb olyan növényt, ami akár mérgezéshez is vezethet kedvencednél, ezért érdemes velük óvatosnak lenned.

Macska növénnyel

Ezek a növények rendkívüli óvatosságot igényelnek, jobb esetben nem is érdemes lakásba telepíteni őket, amennyiben szobacicád, esetleg kutyád van. Rágcsálásuk könnyen okozhat emésztési zavarokat, rosszabb esetben pedig szívleálláshoz is vezethetnek. Minden lakásba érdemes növényeket telepíteni dekoráció gyanánt, mégis érdemes olyat választani, ami kedvencünknek is biztonságos. Amennyiben azoknak a növényeknek a listája is érdekel, azt itt megtekintheted.


Hiába gyönyörködtetik a szemet, ezeknek hatása bár változó, hatalmas skálát foglalnak magukba arról, milyen veszélyforrást jelenthetnek macskádnak, kutyádnak. Amennyiben a felsorolt növények közül valamelyik megtalálható már otthonodban nem érdemes őket kidobni, viszont igyekezz őket olyan magasságban, helyeken elhelyezni, ahol biztos lehetsz abba, hogy kisállataid nem fogják majd azokat elérni. 

hirdetes

 

Ismerd meg minél jobban ezeket a veszélyes növényeket – tekintsd meg őket mostani galériánkban!


Tökéletes lehet példának okáért az is, amennyiben hiányérzeted támad növényeid áthelyezése után, ha ezekre a helyekre olyan fűféléket ültetsz, amikor kedvenceid nyugodtan megrághatnak, arról nem is beszélve, hogy ezzel nem csak nem fogod őket veszélybe sodorni, de még kóstolgatásukkal emésztésüket is segítheted. Nézzük tehát a listát, ilyen növényeket érdemes lakásodban kerülnöd, ha kiállattal élsz együtt.

hirdetes


Amarilliszfélék


Az amarilliszfélék bár rendkívül kedvelt szobanövények, mégis érdemes velük vigyázni, ugyanis rendkívül mérgezőek – minden részük. Amennyiben kedvencünk megcsócsálja ezt a növényt érdemes azonnal állatorvos fordulni, ugyanis erős gyomor-, bélpanaszokat idézhet elő, de nagyobb mennyiségben a szervezetbe jutva olyan súlyos problémákhoz vezethetnek, mint a légzészavar, valamint a bénulás.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, illetve a többi veszélyes növény, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-05-14

Hogyan tudsz segíteni egy madárfiókának kertedben? Mutatom, mivel nem fogsz neki ártani!

Ha egy madárfiókát látunk kertünkben, az első gondolatunk az lehet, hogy segítsünk neki. Ugyanakkor figyelnünk kell, hiszen néhány dolog ártani fog a fiókának.

2021-07-05

Miért rombolhat kedvenced? Okok, amivel meg lehet magyarázni kutyád viselkedését

Rengeteg gazda küzd kutyájának nevelésével, mégis vannak esetek, amikor kedvencünk képes feldúlni még jólneveltsége ellenére is lakásunkat. Nézzük, miért!

További cikkek ebben a témában


Ökotoxikológiai Laboratórium

Laboratórium Vezetõ: Kalotás Zsoltné toxikológiai osztály vezetõ Cím:... Tovább

itatás

az állatok ellátása ivóvízzel. Külterjes körülmények között a természetes vizek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek