10 állat, amelyek létezéséről eddig nem tudtál

hirdetes

10 állat, amelyekről nem gondoltad volna, hogy léteznek

SF, AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Összeállítottam egy listát 10 olyan állatból, amelyek megjelenésükben mindenképp egyedülállóak. Van, amelyik hasonlít egy állatra, valamelyik kettőre, de olyan is van, ami három állat nevét vagy tulajdonságát ötvözi. Olyan is van köztük, amelyet csupán 3 éve fedeztek fel.

10 hihetetlen állat, amelyekről eddig nem tudtál

Cipőszájú gólya

Ezt a madárfajt legtöbbször bálnafejű vagy shoe-billed gólyaként emlegetik. Nevét jellegzetes, cipő alakú csőréről kapta az Afrika nagy mocsárjaiban élő madár. A leginkább Szudán és Zambia között honos madár nem csak csőréről, de gyönyörű, kék tollazatáról is felismerhető. Ha összetalálkozik vele az ember, nem ritka, ha megijed tőle, hiszen 110-152 centis magasságot is elérhet, amely mérettek akár fenyegetőnek is tűnhet az egyébként teljesen békés madár.

Okapi

Első ránézésre úgy néz ki az okapi, mint egy zebra és egy ló közös gyermeke. Ehhez képest meglepő a tény, hogy az okapi rokonságban a zsiráfok családjához áll legközelebb, pedig nyaka egyáltalán nem tűnik hosszabbnak egy átlagos lóétól, a zsiráfhoz való hasonlatosságát csupán nagy méretű fülei jelzik. Az okapi a Kongói Demokratikus Köztársaság őshonos állata, és szerintem az egyik legcukibb állat az egész listán.

Pacu

Szerencsére nem minden nap találkozik az ember ennyire sokkoló látvánnyal: egy hal, amelynek emberi fogsora van. A Dél-amerikai halfaj rokona a piranhának, így ha az éles, emberéhez hasonló fogsor nem győzött volna meg, a rokonság miatt sem érdemes barátkozni a pacuval. Még egy erős indokunk van: a pacu beceneve „ball cutter”. Ball=golyó, cutter=vágó. Férfiak ezek után valószínűleg még kevésbé szeretnének a hal közelében tartózkodni.

Panda hangya

Valljuk be, a hangyák elég idegesítő teremtések, főleg ha bejutnak a házba. Azonban ha rájuk rakunk egy kis szőrt, azonnal aranyosabbnak tűnnek. A név senkit se tévesszen meg, ugyanis nem hangya fajról van szó. A panda hangya a darázzsal áll közeli rokonságban, nem a szorgosságukról híres rovarokkal. A chilei, szőrös hangya nőstényének még szárnya sincs, viszont jó nagy fullánkja van kompenzációképp. Aranyosnak aranyos, de azért nem szívesen csípetném meg magam vele.

hirdetes

Narvál

Na a narvál tipikusan az az állat, amiről senki sem hiszi el, hogy létezik. Amikor először hallottam róla, tényleg azt hittem, hogy valamilyen mesebeli lény. A narvál egy bálna és egy unikornis elegyének néz ki, és koránt sem olyan mitikus. Ha valaki lát egyet, jobb, ha csak távolról figyeli, ugyanis az éles fogakkal és annál is élesebb szarvval rendelkező halacska simán felnyársalhat bárkit.

Denevérhal

hirdetes

Ez az a hal, amivel talán sosem fogsz találkozni. A denevérhal bár úgy néz ki, mintha feltűnést akarna kelteni a sminkjével, koránt sem szeretné, ha valaki is találkozna vele. Úszóit gyakorlatilag lábként tudja használni, és így az óceán fenekén sétál a Galápagos-szigetek közelében. Lehet, hogy csak szégyellős, és igazából örülne neki, ha nem lenne kirúzsozva.

Vakkígyó

Ennek a kígyófajnak elég sok közismert neve van, de inkább egyet sem írok le, mivel valamilyen módon mindegyik azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a vakkígyó leginkább egy férfi hímtagra hasonlít. Az állatnak egyáltalán nincs szeme, így többi érzékszervére hagyatkozva tudja csak érzékelni a külvilágot. Adottságait tekintve a piócára is hasonlít húsos úszói miatt. Az Amazonasban élő vakkígyó legnagyobb érdekessége, hogy csupán 3 éve, 2011-ben fedezték fel.

Umbonia spinosa

Az, hogy mi is ez az élőlény, még a tudósok sem tudják pontosan. A feltételezések szerint a kabóca rokona, ám annál sokkal izgalmasabb rovarról van szó, elég csak hatalmas és színes testére nézni. Bár keveset tudnak még az Umbonia spinosáról, annyi bizonyos, hogy éles rágóival a vastagabb szárral rendelkező növények kérgén is át tud hatolni, hogy táplálkozzon azok nedvességével.

Csíkos tenrek

Ez itt kérem egy alföldi csíkos tanrek. Nem a nagy magyar Alföld egy állatfajáról van szó, hanem egy Madagaszkáron fellelhető állatról. Ugye milyen aranyos pofája van? Nem csak ezt érdemes megfigyelni az állatkán, hanem tűhegyes tüskéire is. Még egy érdekesség: a csíkos tenrek az egyetlen olyan emlős, amely a kígyókhoz és rovarokhoz hasonlóan képes ciripelni. 

Kacsafarkú szender

Akár három különböző állat gyerekéről is szó lehetne, de nehéz lenne elképzelni, hogyan is születik egy kolibrinek, egy sólyomnak és egy molylepkének közös ivadéka. Ez a molylepke a három állat közül leginkább a kolibrire hasonlít, hiszen egy helyben lebegve szürcsöli a virágok nektárját, mint a fürge kismadár – eközben mégis úgy néz ki, mint egy molylepke. Mindenképp az egyik legkülönlegesebb állat a listán.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szórófejek

Az öntözőberendezések és a permetezőgépek olyan szerkezeti eleme, amelyen keresztül a... Tovább

ló elnevezései

a hímivarú ló a mén v. a csődör, a nőivarú a kanca, az ivartalanított hím állatot... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok