Zöldséglekvár – Készítsünk lekvárt zöldségekből

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Igazi ínyencségek – Zöldséglekvárok készítése receptekkel!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Ha unjátok már a megszokott barack-, szilva-, eperlekvár ízeit, akkor mindenképpen tartsatok velem, mostani cikkemben ugyanis igazi ínyencségeket mutatok be, végre kiderül, hogyan készülnek a legfinomabb zöldséglekvárok! 

Zöldséglekvár készítése

A natúr ízek is isteniek, de zöldségből készíthetünk fűszereset, savanyút és még csípőset is. Nemcsak a gyümölcsök alkalmasak arra, hogy üvegbe zárva egész évben fogyaszthatók legyenek, hanem a zöldségek is – ez pedig többek között azért előnyös, mert már tavasszal nekiállhatunk a lekvár készítésének (de persze ősszel is marad lekvárnak való zöldség).

A szabadon termesztett zöldségeknek nincsen párjuk, éppen ezért érdemes felhasználnunk a kertben található finomságainkat. A belőlük készült lekvárokat kenyérre kenhetjük, ezzel új színt és új ízeket hozhatunk családunk életébe. Kiválóak ezek a lekvárok egyébként mártások helyett húsokhoz, salátákhoz, tésztákhoz, de megtölthetjük velük a réteseket, a pogácsát, és még a leveles tésztát is. 

hirdetes

A zöldséglekvárok hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók, melyek egyébként hihetetlenül egészségesek, magas a rosttartalmuk, ami miatt simán beépíthetjük őket mindennapi étrendünkbe. Ugyanakkor baráti összejöveteleken is kínálhatjuk ismerőseinket ezekkel, mivel mártogatósként is ízletesek (keksz, ropi, vagy akár pirítós mellé isteniek). 

hirdetes

A zöldséglekvárok és krémek esetén gyakorlatilag szezontól és ízlésről függően a mindent vele receptek is szinte minden alkalommal sikert érnek el, tehát nincs más dolgunk, mint szárnyalni hagyni a fantáziánkat, és alkotni újabb és újabb ínycsiklandó variációkat! Arra azért felhívom a figyelmet, hogy mindig a szezonnak megfelelő, friss, vegyszermentes alapanyagokat használjátok fel, a legjobb az, ha a saját kertetekből szerzitek be az alapanyagokat.

A zöldséglekvárokhoz általában nem kell sok minden, némi fűszer, olívaolaj csodákra képes. Fogyasztás előtt még lehet krémesíteni kicsit a lekvárunkat, erre a célra használhatunk vajat, joghurtot, illetve majonézt – természetesen attól függően, hogy mit tettünk az üvegbe! Most viszont elég a szócséplésből, remélem, hogy felkészültetek, ugyanis a következő oldalon megmutatom a legjobb recepteket, érdemes lapoznotok egyet!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-17

A gyökérzöldségek tárolásának titka

A gyökérzöldségek tárolása, minden a gyökérzöldségek tárolásáról, szakértőnk oszt meg veletek mindent a gyökérzöldségek tárolásáról!

2020-09-16

A csodálatos ginzeng – Így termeszd saját kezűleg!

A ginzeng termesztéséről mondok most el nektek mindent, olvassátok el cikkünket és tudjatok meg mindent a ginzeng sikeres termesztéséről!

2020-09-14

Télen sem kell lemondani róla – Így termessz egész évben újhagymát a lakásban!

Az újhagyma termesztése – Egész évben termeszthetsz újhagymát, mostani cikkemben mindent elmondok az újhagyma termesztéséről, tudj meg mindent az újhagyma termesztéséről.

2020-09-05

11 érdekes gyökérzöldség mindenki kertjébe

11 szuper gyökérzöldséget mutatok most be nektek, amiknek a termesztését mindenképpen érdemes kipróbálnotok! 11 gyökérzöldség, ami tökéletes a kertedbe

2020-10-01

Termesszünk fekete borsot saját kertünkben!

A fekete bors termesztéséről osztok meg most veletek mindent, kevesen tudják, de a saját kertünkben is termeszthetünk fekete borsot, nézzük, hogyan!

2020-09-25

Sütőtök minden mennyiségben – 7 sütőtökfelhasználási tipp

A sütőtököt sokféleképpen fel lehet használni, mostani cikkemben elmondom, miért olyan fantasztikus a sütőtök, nézzük, hogyan használhatjuk fel a sütőtököt.

2020-10-14

Így készíthetsz tartósítószer nélkül házilag almalevelet!

Almalé készítése házilag, nézzük, hogyan készíthetünk isteni finom almalevet saját kezűleg, a házi almalé elkészítésének menetét mutatjuk meg nektek!

2020-10-06

Régen még a poloska is más volt – A zöld vándorpoloska bemutatása

A zöld vándorpoloska kártétele, a zöld vándorpoloska bemutatása. Most mindent elmondunk nektek a zöld vándopoloskáról, a zöld vándorpoloska kártételéről.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


biokommunikáció

az állatok egymás közötti, különböző jelekkel, jelrendszerekkel, kém. anyagokkal történő... Tovább

haranggörbe

a normális eloszlást (eloszlás) ábrázoló görbe. A mennyiségi jellegek ábrázolására... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Zöldség