A napsütötte kertek koronázatlan királynője - bemutatkozik a záporvirág

hirdetes

A napos kertek egynyári szépsége – bemutatkozik a záporvirág

TK
Záporvirág

Hogyan gondozzam záporvirágom?


A záporvirágnak érdemes mindenképpen napos helyet keresned – akár erkélyeden, akár kertedben. Eredete végett jól bírja a száraz, meleg, napos időszakot.


Ültetésénél arra érdemes odafigyelni, hogy laza, tápanyagban gazdag talaja, földje legyen. Miután begyökerezik, csak mérsékelten öntözzük. Tartása, gondozása könnyű, ugyanis nagy tűrőképességgel rendelkezik. Sziklakertünkben is remekül fog mutatni, de akár szegélynövényként ültetve, különböző árnyalatú változatait összeválogatva is remekül díszít. Érdemes hasonló igényű növények környezetébe helyezni, így nem okoznak majd egymásnak problémát az eltérő életvitelük.


Így végezd el ültetését


Ültetése megtörténhet magról, illetve palántáról is.

hirdetes


Amennyiben magról szeretnénk elvégezni ültetését, érdemes azokat elvetni még februárban-márciusban. Ekkor igyekezzünk a növényt nagyjából 20 fokos környezetben tartani, ezzel biztosítva megfelelő fejlődését. A magokat csak egy nagyon vékony földréteggel takarjuk el, ugyanis csírázásukhoz sok levegőre lesz majd szükségük. 


A palántákat májusban ültessük csak ki szabadföldbe, ugyanis az előtte lévő időszak még hűvösebbnek bizonyulhat számukra – májusra pedig már megerősödik növényünk. 


Figyeljünk oda, hogy semmiképp se locsoljuk túl növényünket még a szárazabb, nyári időszakban sem, ugyanis bár a szárazságot jól viseli, a túlzott, stagnáló vizet egyáltalán nem. Szedjük le róla majd fejlődése során az elszáradt virágokat, ezzel is képesek leszünk meghosszabbítani virágzását.

hirdetes


Hogyan lehetséges szaporítása?


Szaporítása vagy magvetéssel, vagy dugványozással történhet, de mindkét esetben könnyedén elvégezheted. Az elszórt magokkal is dolgozhatsz, de érdemesebb minden évben inkább új magokat vásárolni, ugyanis az hatékonyabb. Erős gyökérzetének hála rendkívül szívós növényről beszélünk, amikor a záporvirág szóba kerül, így kipusztulását csak a gondozásából adódó kisebb-nagyobb hibák okozhatják.

Neked megtalálható már ez a virág kertedben?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

További cikkek ebben a témában


megtérülési időtartam

a beruházásokat megalapozó döntések egyik legfontosabb mutatója, amelva gazdaságosság... Tovább

kórlefolyás

a betegség okának felmerülésétől, ill. kezdeti tüneteitől a végkifejletig lezajló... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet virág