Elindult az országosan hívható Kátyúvonal , kátyú, gödör az utakon, kátyús utak, gödrök megszűntetése.

Elindult az országosan hívható Kátyúvonal

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szombaton elindult a magyarországi közúthálózat hibáinak bejelentésére szolgáló telefonon hívható úgynevezett Kátyúvonal. A vonal a 06-80-404-404-es zöld számon bármely hálózatból ingyenesen hívható a nap 24 órájában.
Elindult az országosan hívható Kátyúvonal , kátyú, gödör az utakon, kátyús utak, gödrök megszűntetése.
 

Kátyú az utakon: kátyúvonal mától

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szombati sajtótájékoztatón bejelentette, hogy mostantól országosan hívható a magyarországi közúthálózat hibáinak bejelentésére szolgáló úgynevezett Kátyúvonal. Az autópályán keletkezett úthibákról az Állami Autópályakezelő Zrt-t értesíti az ügyfélszolgálati központot. A közlekedést akadályozó kátyúkat az utópályákon 4 órán belül elhárítják.

 
Hozzátette: ha nem autópályán, de állami tulajdonú országos közúton van a kátyú, akkor a közútkezelő területi igazgatóságához kerül a bejelentés, ahol 24 órás át fogadják a hívásokat. Itt kategorizálják a hibákat, a balesetveszélyeseket igyekeznek néhány órán belül kijavítani. A forgalmat akadályozó, de nem balesetveszélyes hibákat egy napon belül igyekeznek elhárítani.

 
Ha önkormányzati utakat érint a kátyú, akkor megadják az ügyfélnek az illetékes önkormányzat elérhetőségét. Az ügyfélszolgálat elvégzi a biztosítói kárbejelentést is - hangsúlyozta a szaktárca vezetője. 
Elfogadták az akciótervet 


A miniszter emlékeztetett arra, hogy 10 nappal ezelőtt fogadták el a közutak elhasznált állapotából fakadó legsúlyosabb úthibák elhárítását szolgáló akciótervet. Azóta felmértek minden úthibát, a közvetlen balesetveszélyt jelentőket már elhárították. A hálózaton 87 brigád dolgozik 24 órában. Példaként említette, hogy az elmúlt egy héten Pest megyében a 2400 kilométer hosszú úthálózaton 4170 kátyút tömtek be hidegaszfalt eljárással. 

 
Kóka János elmondta: elkészült a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban a 2007-2013-as időszakra szóló nemzeti útfelújítási program. Ez 500-1000 milliárd forint közötti forrást irányoz elő közutak fejlesztésére, fenntartására, illetve rekonstrukciójára. Ezzel a 30 ezer kilométer hosszú úthálózat mintegy fele elfogadható vagy kiváló állapotra hozható. 

 
Idén 6 milliárd forint áll rendelkezésre kátyúzásra, útkarbantartásra, útfelújításra. Az autópályán, gyorsforgalmi úthálózaton kívüli pályák fejlesztésére 80 milliárd forintot különítettek el. 


Éjjel-nappal hívható a Kátyúvonal 


Magyarország úthálózata összesen 170 ezer kilométer, ebből 30 ezer kilométer közút van állami kezelésben. Ezen kívül vannak magán-, önkormányzati és gyorsforgalmi utak. Az országos közúthálózat 30 ezer kilométerén mintegy 250 ezer úthiba keletkezett. "Mindenhol rossz a helyzet, az utak kétharmada, háromnegyede kifejezetten rossz állapotban van, legrosszabb azonban a helyzet Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Vas megyében" - mondta a miniszter. 

 
Tóth Tibor, az Útgazdálkodási Koordinációs Igazgatóság kommunikációs vezetője elmondta, hogy a hibabejelentő szám szombaton délelőtt 11 órától hívható. A vonalon a diszpécserek nagy kapacitással fogadják a hívásokat, magyar mellett német és angol nyelven is. A Kátyúvonal a 06-80-404-404-es zöld számon bármely hálózatból ingyenesen hívható a nap 24 órájában 

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével 

Forrás: www.magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

üregi nyúl (Oryctolagus cuniculus)

a —>nyúlalakúak rendjének nyúlfélék családjába tartozó faj. A —>mezei nyúlnál... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek nemzeti szabályozásról szóló... Tovább

Tovább a lexikonra