Viva Magenta színű virágok a kertben, Viva Magenta színű kardvirág, Viva Magenta színű cickafark, Viva Magenta színű dália

hirdetes

Használd az év színét a kertedben is: Viva Magenta színű virágok

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Végre kezd sütni a nap, és ilyenkor a legfontosabb feladatunk, hogy lekezdjük törni a fejünket azon, hogy milyen virágokkal ültessük tele a kertet hamarosan. A 2023-as év színe a Viva Magenta lett, ami egyszerre egy vidám, erőteljes, mégis letisztulsz szín, és kész szerencse, hogy megannyi virág pompázik pont ebben, vagy ehhez nagyon hasonló színben. Legyél idén trendi, és ültess Viva Meganta, az év színében pompázó virágokat!

Viva Magenta színű virágok ültetése

Az év színében pompázó virágok: Viva Magenta színű virágok

A Pantone Color Institute idén, 2023-ban a Viva Magenta 18-1750-et választotta az év színének. Erről a harsány, erőteljes, csodaszép színről azt kell tudni, hogy vörös szín élénk rokona, erőteljes, és erőt sugároz, miközben felvillanyozó és optimista. Tudod mit mondanak róla, miért ezt választották? mert annyira különleges, mint amennyire napjaink is különlegesek, és amennyire te is az vagy, amiért megharcolsz a mindennapokkal. A Pantone szerint a Viva Magenta „szokatlan árnyalat egy nem szokványos időre”. Erős, mégis természetes szín, ezért a kertedbe is megmutathatod. Mivel a Viva Magenta erős szín, a legjobb, ha takarékosan használjuk, és párosítjuk semleges színekkel, ami fokozhatja a szín energiáját. Elég csak néhány ilyen színű virág, esetleg sziklákkal, más semleges színekkel adó kiegészítőkkel kombinálva, mohával, zöldekkel is jól mutat.

Milyen Viva Magenta színű virágok vannak?

Viva Magenta színű virág: Cickafark

hirdetes

Az achillea, vagy más néven, ahogyan a legtöbben ismerjük, cickafark, virágzó évelő növény, amely a világon sok helyen nő, és a te kertedben is tökéletes helye lehet. A növény páfrányszerű zöld-szürke lombozatáról ismert. A kis virágok különböző színekben, fürtökben nőnek, és vannak kifejezetten Viva Magenta, vöröses árnyalatok is. Gyógyászati célokra is használják sok helyen, de megjelenése is el fog varázsolni.

hirdetes

Viva Magenta színű virág: Dália

A dáliákat a legnépszerűbb kerti virágoknak tartják, ami nem is csoda, hiszen hatalmas virágaik csodaszépek. Te még nem is gondolkoztál, hogy kertednek igazi éke lehet? Csodaszépek, és ezerféle színben kaphatóak, a Viva Magenta árnyalata sem kivétel ez alól. Ezek a virágok viszonylag későn, olyan dáliák augusztustól novemberig virágoznak, persze az időjárás függvényében. A meleg nyári hónapokban öntözésre szorulnak, és legalább 8 órányi napfényt igényelnek, ezért árnyékos helyre, fák alá, közelébe nem érdemes ültetni őket. Viva Magenta árnyalatban különösen szépek a dáliák, nagyon feltűnőek, biztosan minden szempár rájuk fog összpontosulni.

Viva Magenta színű virág: Kardvirág

A kardvirág is rengeteg színben kapható, Viva Magenta kardvirágot is lehet beszerezni, ha igazán modern, stílusos kertet szeretnénk, tartani a lépést a divattal, akkor mindenképpen érdemes zt megtennünk. A növény gyönyörű, illatos virágokat hoz, amelyek magas tüskéken nőnek. Lombozatuk keskeny, penge alakú levelekként jelenik meg. A kardvirágok sokféle színben kaphatók, a leggyakoribb a lila, rózsaszín, fehér és sárga. . A növény Dél-Afrikában őshonos, de mára az egész világon termesztik. Ez egy hosszú élettartamú kerti virág, amely sokféle talajtípus alatt virágzik, a homoktól az agyagig. A jó vízelvezetésű száraz talajt és a teljes napot vagy részleges árnyékot kedveli. Nyár közepétől őszig nyílnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lapálysertés

—>fajtajellegében, típusában és termelőképességében eltérő fajtákból álló... Tovább

Campbell-féle talajművelési rendszer

H. W. Campbell [e. kembel] dolgozta ki dry farming [e. dráj farming], azaz gazdálkodás... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet virág