notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Idén késve érkezett meg a tavasz, de Magyarország legkedveltebb gyümölcsfái már virágba borultak.

Hirdetés

Virágzanak a kajszibarack- és mandulafák

Kucsma Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Idén késve érkezett meg a tavasz, de Magyarország legkedveltebb gyümölcsfái már virágba borultak. A kajszibarack és mandulafák már virágzanak, a meggy- és a cseresznyefák virágzása várhatóan jövő héten fog bekövetkezni. A virágrügyek eddig nem fagytak el, és ha nem lesznek már fagyok, akkor kiváló termés lesz kilátásban.

Virágzanak a kajszibarack- és mandulafák

A késői tavasz megérkeztével kivirágoztak a legnépszerűbb magyar gyümölcseink. Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, Dr. Apostol János szerint kiváló év várható a termés szempontjából, ha nem károsodnak a fagy által a virágrügyek.  Az Intézet Elvira major nevű kísérleti telepén dolgozók - akik a fajgyűjteményeket és a génbankokat kezelik – nagyon bizakodóak a 2013-as évre vonatkozóan, függetlenül a szokatlan időjárástól. 

Virágzanak a gyümölcsfák – A kajszibarack

A kajszibarack az egyik legérzékenyebb gyümölcs. A barackfákon már januárban elkezdenek fejlődni a rügyek, így a téli és a kora tavaszi fagyok könnyen kárt tehetnek bennük. Amelyik virágrügy túléli a fagyokat, az hibátlan gyümölcsöket teremhet. A magyar kajszibarack nagyon híres az íze miatt, a magas napsütéses óráknak köszönhetően.
Hirdetés

Virágzanak a gyümölcsfák – A mandula

Magyarországon a mandulaültetvények száma elég alacsony, viszont kiváló minőségű a termése. Nem véletlen, hogy néhány bécsi cukrászda csak magyar mandulával dolgozik.

Virágzanak a gyümölcsfák – A meggy és a cseresznye

Az Elvira majorban hamarosan virágba borulnak a meggy- és cseresznyefák is. 
A meggy Európa-szerte és a tengerentúlon is népszerű gyümölcs, elsősorban a minősége miatt. Amerikában a magyar meggyet háromszor drágábban adják, mint a kint termesztett meggyet. A magyar meggy sokkal finomabb és nem olyan keserű, mint a külföldi országokban termesztett meggy. Az antioxidáns tartalma miatt szintén kimagasló értékekkel rendelkezik. 
Hirdetés
A magyar cseresznyének is kiemelkedő tulajdonságai vannak. Magyarország egyik legnépszerűbb cseresznyefája, a Rita, amely az egyik legkorábban érő fajta a világon. A magyar nemesítésű cseresznyefajták világszerte megtalálhatók, például Ausztráliában, Dél-Amerikában és Európa számos országában. 
 
 
 
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
474 907
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
474 907
Közösség

hidrogén (H)

a periódusos rendszer első eleme; a Földön elemi állapotban csak kis mennyiségben fordul elő,... Tovább

ló fogazata

a lovak fogazata zománcredős, növényevő típusú. A méneknek ált. 40, a kancáknak 36 foguk... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 159

Átlagos értékelés: 4.7

Növénytermesztés