A legjobb virágok allergiások számára

Ezeket a virágokat nyugodtan elültetheted akkor is, ha allergiás vagy

SzSz, AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Te is minden tavasszal allergiával küzdesz? Ahhoz, hogy elkerüld ültess olyan növényeket, amelyek nem váltanak ki belőled tüsszögést. De melyek ezek? Mutatjuk!

Nyugodtan elültetheted ezeket a virágokat akkor is, ha allergiás vagy

A tavasz közeledtével sajnos az allergiások számára is egyre nehezebbé válhatnak a mindennapok. Az allergiát okozó növények pollenjei egyre többen vannak a levegőben, amelytől sokan tüsszögnek, orrdugulással szenvednek. Sok virág okozhat ilyen tüneteket, azonban vannak olyanok, amik e legkevésbé sem ártalmasak. Azért, hogy ne utáld meg tavasszal az összes virágot, összeszedtük azokat a növényeket, amiket nyugodtan ültethetsz a kertbe. Még akkor is, ha nagyon érzékeny vagy a virágporra. 

Azálea

Az azáleák beporzása a rovaroktól függ. Ritkán történik szél általi beporzásuk. Noha nem allergének, az azálea növények minden része mérgező az emberre, ideértve a pollent is. Ha teheted ne szippants bele közelről. Ennek ellenére egyébként egy csodálatos növény, és gyönyörű rózsaszín virágai biztosan téged is elvarázsolnak majd. 

Begónia

A begónia meglehetősen kevés pollent bocsát ki, éppen emiatt tökéletes választás lesz a kertedbe, ha Te vagy a családban valaki allergiával küzd. Ezek a szabadon virágzó növények az árnyékot is kedvelik, így még a fa alá is jó választás lesz. 

Kaktusz

A kaktuszok között is vannak olyan fajok, amelyek virágot hoznak. Ugyan a kaktusz kereszteződésére egy másik kaktusz is szükséges, hogy életképes vetőmagokat kapjunk. Ezek szétszóródása azonban nem a széltől függ, hanem a rovarok és a madarak segítenek benne. 

Kamélia

A kaméliák olyan illatosak, mint a virágok, azonban a teafélék családjába tartozik. A kaméliák kétszikűek, azaz a reproduktív szervei ugyanazon a virágon vannak, így a polleneknek nem kell messzire mennie a beporzáshoz. Emellett csodálatosan mutatnak a kertbe, hiszen gyönyörű virágjuk van.

Klemátisz

A klemátisz egy kúszó növény, amely egyáltalán nem vált ki allergiás reakciót. Igen kedvelt növényfajta, hiszen hatalmas virágokat hoz, és akár 3-5 méter hosszúra is megnő. Másik ismert neve az iszalag, amely jobban elterjedt hazánkban is. 

Díszcsalán

A díszcsalán növénye rengeteg színben pompázik, így igen sokat adhat hozzá a kert esztétikájához. A legtöbb esetben a díszcsalán virágait levágva egy vastagabb, fényesebb növényt kaphatunk. Így nem csak a növény fejlődését segíthetjük, de az allergiát okozó virág is eltűnik, még mielőtt a pollenek szállni kezdnének. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

mamutszivattyú

olyan szivattyú, amelynek működése a felhajtóerőn alapul. A kútba nyúló béléscsőbe egy... Tovább

bársonykerep (Tetragonolobus maritimus [L.] Roth.)

a —>pillangósok családjához tartozik. Évelő, az egész növény finoman szőrözött,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek