Most volt vihar, vagy nem volt vihar? kirill Magyarországon, vélemények

Most volt vihar, vagy nem volt vihar?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tegnap óriási sebességű szélviharra figyelmeztettek minket, a hiradóból pedig vészterhes képeket láthattunk miként söpört végig a vihar Európán. A hajnali órákban azonban legyengítve érte el a vihar hazánk területét, és csak kisebb károkat okozott. A nagy riadalom újabb fórumtémát adott a netes fórumokat látogatóknak, ebből szemezgettünk.
Most volt vihar, vagy nem volt vihar? kirill Magyarországon, vélemények

"Augusztus 20-én megjelent a neten az összes időjárási részen, a rádióban, tévében, hogy baromi vihar lesz. Ugy döntött a kormány, hogy ok, ez a vihar és az emberek dolga, nekik akkor kell lépni, ha valami katasztrófa lesz. Katasztrófa lett, egy halom ember kikérte magának, hgoy miért nem szólt a kormány, és lépett a katasztrófa igazgatóság még ELÖTTE! Mint valami katasztrófajósok... Most "megjelent a neten az összes időjárási részen, a rádióban, tévében, hogy baromi vihar lesz", ugy döntött a kormány, hogy jelzi, hogy a nagyobb rendezvényeket jobb lesz talán elhalasztani, mert ki tudja, és szólt a katasztrófaigazgatóság, hogy nincs előre vészhelyzet, nem kell pánikba esni, és ha valami katasztrófa lesz, akkor lépnek. Most az a baj, hogy miért szóltak ELÖTTE, ugye kihangsulyozva, hogy jobb vigyázni, de nincs vészhelyzet attól, hogy jobban célszerü vigyázni. És mivel közölték, hogy nem kell pánikba esni, ettől pánikot keltettek :-DDD

Nyuszika! Ma miért nincs rajtad sapka? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Egyébként szerintem az ember nézze az időjárás előrejelzéseket (volt most is, aug. 20-án is, meg minden nap), és ha azt mondják, hogy holnap hóvihar, és elindul fürdőbugyiban, azért nem a kormány a hibás... Hacsak nem egy ovisról van szó, akinek Kormány Edömér a papája :-D A kormány azért hibás, ha vihar miatt katasztrófahelyzet áll elő rendgeteg kárral, és a katasztrófaigazgatósággal együtt nem segitenek a károk mielöbbi elháritásában." - írta Vegetable az Index.hu internetes fórumán.

"Most is voltak ledőlt kémények, lefújt mozitető, stb stb. Csak személyi sérülés nem történt. Lehet hogy éppen azért nem volt annyi kár, mert előre figyelmeztettek, és ahogy láttam elég komolyan vették az emberek. Az augusztus 20adikai vihar teljesen más körülmények között volt, mondhatni extrém, emrt 2 millió ember volt besűrítve egy kis területre... Nem csodálom, hogy ott tényleg volt sajnos haláleset is.. De most is lehetett volna, ha 2 millió embert hajnalban kiállítunk a Dunapartra. Ellenben tájékoztattak, így mindenki óvatosabb tudott lenni. Ez a baj? " - írta egy másik olvasó ugyanezen az oldalon.

"Azért gyengűlt le, mert a széle ért csak el, az meg mindenütt gyenge volt, No-ban is. A meteorológusok az irányát, utját téveszették el, nem fordult délre a Duna vonalában, hanem a Kárpát-medence felett kapta telibe Lo-ot. Ez egyébként várható volt a tegnap déli-délutáni űrholdas képek alapján is. Számomra rejtélynek tünt, hogy minek s hogyan jönne be az Alpok-Kárpátok vonala mögé. "

"Erősen el volt túlozva a veszély nagysága. Így jó?"

"mihez képest volt eltúlozva?
télleg nézegess már pár nyugat-európai fotót, hogy ez a kirill vagyis hogyishíjjék miket művelt, nekünk szerencsénk volt, mert végül legyengült, mire ideért, de végezhetett volna ugyanakkora pusztítást is, mint tőlünk nyugatabbra."

"ha jól látom, dél-budán semmi, megy a "nyitnikék". az egyes szakemberek által már tegnap szóvá tett médiás(=kormányzati) rémhírkeltésen kívül más, úgy tűnik, nem volt."

 "Pont ilyen köcsögök miatt haltak meg augusztus 20.-án. Meg azok miatt, akik feljelentették Demszkyt rémhírterjesztésért."

"A médiákkal ez esetben nincs nagy baj. Inkább azokkal az egybites polgármesterekkel, akik már tegnap délben hazazavarták a gyerekeket az iskolákból. "

"láttuk, hogy mi történt nyugat európában... szerintem inkább küldjék haza a kölyköket ha úgy érzik!
ok, az hogy már délben paráztak az vicces, de jobb félni...."

"Vannak azért alapvető temészeti törvények, amiket a polgármestereknek nem kell ismerniük, de tudniuk kell hogy ki az aki ismeri őket. Pl. egy 150 km/h -es szélvihar, ha meggebed sem tud óránként 150 km-nél többet megtenni (kevesebbet persze akármennyivel)."

"Hiányzott belőle az energia. Már a németek is csapolnak."

"Miért, nem volt 100-120 km/h-s szélLÖKÉS? Azért az nem azt jelenti ám, hogy 2 órán át annyival fúj a szél és harcolnod kell ellene mint a mesékben. Ezek csak lökések,d e épp elég az is, én ki nem mentem volna éjszaka, azért nem volt annyira gyengus sem.."

"Erre mondaná a volt osztályfőnököm..."Az agyad, az fog jönni.""

"a Kárpátok közé érve szinte megtorpantak a felhők."
"
Hi, pont valami ilyesmiben reménykedtem. Mégiscsak jó helyre tette le magát (meg őseinket) az öreg Árpád :-)"

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Artea

A széles hatásspektrumú fungicid kombináció kalászosokban.Hatóanyag: 250 g/l propikonazol +... Tovább

borsó növényvédelmi és vegyszeres gyomirtása

a zöldborsó csirázási betegségei ellen csávázással (csávázószerek, nedves csővázas,... Tovább

Tovább a lexikonra